Nybyggerne

Nybyggerne solgte vinderhuset – først nu er de helt ovenpå igen

For fire år siden vandt Anne og Simon, hvad - de troede - var drømmehuset. Her fortæller de, hvordan det er gået siden 'Nybyggerne'.

Der er i den grad noget på spil, når fire par hver især kæmper for at vinde det hus, som de rum for rum har slidt og slæbt for at bygge op i TV 2-programmet 'Nybyggerne'.

Og netop derfor blev der også udløst både tårer og masser af kram tilbage i 2013, da Anne og Simon som de første i 'Nybyggerne's historie løb med sejren - og dermed et hus til 2,2 millioner kroner.

Dengang troede parret, at de havde vundet deres drømmehus i Kolding-forstaden Vonsild. Men sådan gik det ikke helt.

- Efter to år måtte vi erkende, at selvom området var børnevenligt, så er vi inkarnerede bymennesker. Vi savnede byen og et ekstraværelse, hvor vi kunne arbejde, fortæller Anne Halskov til TV 2.

Fra nybyggere til ombyggere

'Nybygger'-huset blev derfor solgt i 2015, og de købte i stedet et hus fra 1950'erne midt i Kolding by, som med deres egne ord 'trængte til en kærlig hånd'.

Vi ville lyve, hvis vi sagde, at det ikke har været hårdt.

Simon Halskov

Siden har de delt arbejdet med at renovere huset på Facebook under navnet 'Ombyggerne', hvor over 20.000 følger deres tips og tricks til hjemmet i dag.

Under renoveringen, som er løbet over cirka et halvt år, har det dog ikke altid været lige nemt at få både arbejdsliv, familieliv og boligliv til at gå op i en højere enhed.

- Vi ville lyve, hvis vi sagde, at det ikke har været hårdt. Og nu kan vi godt forstå, hvorfor renoveringsprocesser trækker ud hos andre familier, fortæller Simon Halskov og tilføjer:

- Havde vi ikke følt en forpligtelse overfor vores følgere fra 'Nybyggerne', så var der nogle perioder, hvor vi nok havde sagt "det må blive i morgen".

Nyt job og bryllup med gult tema

Det hårde arbejde var dog det hele værd.

For et halv år siden stod huset nemlig klar, og her måtte de samtidig love deres yngste søn, at "der nu ville gå minimum et halvt år, før de skulle i et byggemarked igen".

- Vores børn har været med hele vejen, men det betyder også, at vi har fået en niårig dreng, der er rigtig kreativ, og en fireårig, der er glad for værktøj, siger Anne Halskov.

Siden programmet er parret også blev gift - med gult tema til deres bryllup naturligvis, som var den farve, de havde i 'Nybyggerne'. 

Samtidig er Anne Helskov blevet færdig med sin uddannelse som industriel designer. Og netop her har hun mærket, at tv-programmet har gjort vejen ind på arbejdsmarkedet lidt nemmere.

- Det har betydet en hel del rent arbejdsmæssigt, fordi folk vidste, hvem jeg var, og hvad jeg kunne, fortæller Anne Halskov, der i dag er ansat som designchef i en større dansk campingvirksomhed.

Nye byggeprojekter på vej?

Med det job ligger det derfor måske også i kortene, at parrets næste projekt kommer til at dreje sig om friluftsliv.

- Hverken Simon eller jeg har nogensinde sat vores fødder i en campingvogn. Men det med at komme tæt på naturen og få nogle oplevelser med børnene giver mening, siger Anne Halskov, som hurtigt bliver suppleret af sin mand:

- Vi har snakket om, at det næste projekt kunne handle om inspiration til, hvordan man bor på ferier. Måske bliver det noget helt andet. Vi kommer i hvert fald ikke til at sidde stille de nsæte 10 år. Dog tror jeg ikke, at vi bygger et hus lige foreløbigt, siger Simon Halskov.

- Men man skal aldrig sige aldrig, tilføjer Anne Halskov.

Hver onsdag kan du følge de fire nye par i 'Nybyggerne' på TV 2 klokken 20.00. Du kan også se eller gense sæson 1 og 2 af programmet på TV 2 PLAY.