Nybyggerne

Det så du ikke på tv: Sådan tog Nybyggerne imod dommernes ord

Dommerne havde både ros og kritik til de par, der ikke vandt uges afsnit af 'Nybyggerne'. Hør parrenes reaktioner her.

- Vi er trætte, og vi kan godt mærke, at vi er ved at være halvvejs nu.

Sådan lyder reaktionen fra Anne og Todd fra Grønt hus, efter de i seks dage har knoklet for at gøre køkkenet færdigt i 'Nybyggerne'.

I femte afsnit af TV 2-programmet løb Christine og Mikkel fra Blåt hus nemlig med sejren. De blev rost for et "højt ambitionsniveau", og selvom der også var ros til de andre par, havde dommerne også flere kritikpunkter.

Anne og Todd fik igen kritik for det håndværksmæssige, og Marianne og Steen blev kritiseret for ikke at bruge ægte marmor.

- Vi er skuffede over, at vi ikke lige kan komme i mål. Vi fik meget ros, og så må vi høre efter, hvad de siger og lade være med at lave det fake, siger Marianne Hjorth.

Føler sig konstant bagud

Blot en time før deadline var især Anne og Todd under tidspres og langt fra færdige med deres køkken - og det kunne dommerne se på detaljerne.

Vi føler hele tiden, at vi ligger bagefter, og at vi ikke kan følge med de andre.

Anne Bach

- Vi bliver ærgerlige over det, men vi ved det godt, og dommernes kommentarer er helt fair. Vi var presset på tid, siger Anne Bach.

Parrets vækstskabe til grøntsager fik dog rigtig meget ros fra dommerne - men det var samtidig også dem, der stjal meget af den tid, der skulle være brugt på detaljer.

Anne og Todd er stadig glade for deres vækstskabe, hvor de blandt andet kan dyrke tomater.

- Vi føler hele tiden, at vi ligger bagefter, og at vi ikke kan følge med de andre. Og det er jo tidsmæssigt, fordi vi også bruger tid på Lily, og det vil vi jo også gerne, forklarer Anne Bach.

Deler dette køkken vandene?

Hos Marianne og Steen roste dommerne køkkenet for at være "meget anderledes" og "det mest inspirerende". Men de mange detaljer kunne også blive for mange, mente de samtidig. 

- De sagde, at det ville dele vandene. Og det forstår jeg ikke, for alle de andre, der har været her, synes jo, at det er fedt, siger Marianne Hjorth, der prøver at hæfte sig ved det positive.

Marianne og Steens køkken i Gult hus.

- Jeg er smadderglad for den ros, vi fik. Men vi er da også bare skuffede, må vi nok indrømme, tilføjer hun. 

Her er de fire par i Nybyggerne

Anne & Todd

Anne og Todd fra Nybyggerne

Grønt hus: Anne og Todd

Anne, Todd og deres lille datter Lily

Grønt hus: Anne Bach, 30 år, Todd Edlin, 32 år og Lily på 2,5 år

By: Bor sammen til leje i et hus i Aalborg

Baggrund: Anne studerer Digital design og kommunikation og er oprindeligt fra Aalborg. Todd er oprindeligt fra New Zealand og uddannet bygningskonstruktør. Sammen har de datteren Lily på 2,5 år og drømmer om at få et barn mere.

Parret mødte hinanden for ni år siden.  Anne var på jordomrejse og mødte Todd i New Zealand. Da hun skulle hjem til Danmark, sagde Todd ”I’ll come check it out” – de har været sammen lige siden.

Visioner: Anne og Todd vil gerne bygge så meget, som de kan selv. De identificerer sig med en grøn livsstil og kunne godt tænke sig at være selvforsynende - bl.a. ved at dyrke grøntsager selv.

Rollefordeling: Todd er håndværkeren og elsker, når tingene er af god kvalitet og gennemarbejdede. Han er ud af en håndværkerfamilie, og hans far og farfar har sammen bygget Todds barndomshjem. Anne elsker at finde ting i den blå avis og gå på loppemarked med sin mor og moster. 

Udfordringer: De tror selv, det bliver en udfordring at få noget sjæl ind i helt nyt hus. 

Du kan følge Anne og Todd på deres Facebookside HER

Foto: TV 2

Cecilie & Jonas

Cecilie og Jonas fra Nybyggerne

Rødt hus: Cecilie og Jonas

Cecilie og Jonas fra Nybyggerne

Rødt hus: Cecilie Handberg, 27 år og Jonas Henriksen, 26 år

By: Bor sammen i en lejlighed i Søborg

Baggrund: Cecilie er skolelærer og Jonas er lærerstuderende.  De har ikke børn endnu, men katten Max udgør det tredje familiemedlem.  Parret skal giftes til februar, og de ser dette som den ultimative par-test før ægteskabet: ”Hvis vi kan bygge et hus sammen, så kan vi alt”.

Visioner: De vil gerne skabe mere plads til at have gæster til middag, end de har nu i deres lille lejlighed. Samtidig skal der være plads til både katten Max og et børneværelse – og så vil Jonas gerne have et herre-værelse, som han kan ”game” i.

Generelt vægter de, at hjemmet skal være i konstant forandring, og at det ikke må blive for planlagt eller ”pænt”.

Rollefordeling: Jonas har øje for, om tingene vil fungere praktisk. Han er derfor heller ikke så begejstret for pynt. Det er Cecilies afdeling.

Cecilie er impulsiv og god til at få skæve og kreative idéer. Som Jonas siger: ”Cecilie får idéerne, og jeg sorterer i dem”.

Udfordring: Parret er klar over, at de ikke er de store håndværkere, og at de måske vil blive overraskede over, hvor svært det bliver. 

Du kan følge Cecilie og Jonas på deres Facebookside HER

Foto: TV 2

Marianne & Steen

Marianne og Steen fra Nybyggerne

Gult hus: Marianne og Steen

Marianne og Steen fra Nybyggerne

Gult hus:  Marianne Hjorth, 64 år og Steen Magelund, 69 år

By: Bor hver for sig i København, men drømmer om at flytte sammen.

Baggrund: Marianne er journalist, og Steen er pensioneret, han har tidligere haft sit eget trykkeri. De to har dannet par i fire år.

Marianne har længe haft en lyst til at vende hjem til Aalborg, hvor hun er født og opvokset. Hendes venner og familie bor stadig i området, og Steen er med på at slå sig ned der.

Visioner: De elsker at bygge og have gang i projekter, og deres stil kan beskrives som et mix af gammelt og nyt. Både IKEA og ting fra antikforretninger er velkommen i deres hjem.

De går tit til kunstudstillinger, i teatret, på museer eller i biffen for at blive inspireret – ligesom de også inspireres af rejser, boligmagasiner og gåture i byen eller naturen. I deres fælles bolig drømmer de blandt om et walk-in closet og et orangerie. 

Rollefordeling: Marianne får for det meste idéen, men så sparrer de, og ideen vokser. De snakker om det og lægger en plan. Hvis det ikke giver mening, eller er urealistisk, siger Steen stop.

Udfordring: De kan have svært ved at sige nej til at hjælpe, og det kan måske blive et dilemma, hvis de er pressede, og egentlig burde lave deres egne ting færdige.

Du kan følge Marianne og Steen på deres Facebookside HER

Foto: TV 2

Christine & Mikkel

Christine og Mikkel fra Nybyggerne

Blåt hus: Christine og Mikkel

Christine og Mikkel fra Nybyggerne

Blåt hus: Christine Penthien Delmar, 27 år og Mikkel Ibsen, 28 år.

By: Christine og Mikkel er begge fra Nordjylland, men har boet i fire forskellige byer i de fem år, de har været sammen. Nu er de klar til at slå sig ned i Aalborg.

Baggrund: Mikkel er netop stoppet som professionel håndboldspiller. Han læser nu til civilingeniør indenfor byggeri. Christine har netop afsluttet sin kandidatuddannelse i ledelse i kreative processer og laver nu frivilligt arbejde.

Visioner: Christine er meget optaget af bæredygtig tankegang, økologi og anvendelse af naturlige materialer. Det handler om at passe på hinanden og passe på den verden, vi bor i.

Mikkel holder på, at det også skal give mening og være behageligt og funktionelt.

Rollefordeling: Mikkel kan det håndværksmæssige. Hele familien er håndværkere, der gennem generationer har bygget alting selv. Nu vil han gerne bevise, at han også kan selv. Christine får idéerne og går meget op i det æstetiske i hjemmet.

Udfordring: Den største udfordring bliver tid og penge. Bæredygtigt kan være dyrt og hjemmelavet kan tage tid.

Du kan følge Christine og Mikkel på deres Facebookside HER

Foto: TV 2