Nybyggerne

Todd fra 'Nybyggerne' på operationsbordet i 5,5 time: - Det var en hård omgang

Hjerteproblemer endte med 5,5 time på operationsbordet for Todd fra ’Nybyggerne’, da alt ikke gik helt som planlagt i første omgang.

Lige for tiden ser vi dem færdigbygge og indrette deres drømmehus i 'Nybyggerne'. Men det seneste døgn har Anne og Todd fra 'Grønt hus' brugt på hospitalet. 

Efter TV 2-programmet blev optaget i efteråret, mærkede Todd Edlin nemlig ubehag og hjertebanken på grund af atrieflimmer - også kaldet hjerteflimmer. 

Derfor måtte han torsdag igennem en operation, som har været planlagt siden november, men undervejs nåede Anne at blive nervøs. 

- Det var slet ikke meningen, at det skulle tage så lang tid. Det skulle tage to timer, men han endte med at være 5,5 time på operationsbordet, hvor han skulle have varmebehandlet sit hjerte, fortæller Anne Bach.

Nybyggerne kæmper om 2,9 millioner kroner

Fire par skal i løbet af 10 uger skabe en personlig drømmebolig med begrænsninger på tid og penge, men ubegrænsede mængder kreativitet og knofedt.

Peter Ingemann følger de medvirkendes strabadser, når de hver uge kæmper om at vinde ekstra penge til det samlede projekt.

I finalen, der sendes live, afgør seerne via sms, hvilken familie, der vinder konkurrencen og dermed huset fra 2E Bolig til en værdi af 2,9 millioner kroner.

'Nybyggerne' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV 2

Fire ultralydsscanninger og stød

Når man har hjerteflimmer, er den normale hjerterytme sat ud af funktion og afløst af en uregelmæssig hjerterytme - og det kan føre til blodpropper i hjernen.

Under operationen måtte den 32-årige 'Nybygger' derfor igennem fire ultralydsscanninger, som blev foretaget igennem spiserøret. Men da hjertet efterfølgende slog over i flimmer igen, måtte lægerne lægge Todd Edlin til at sove og give stød for at få rytmen på plads.

- Han var lokalbedøvet og vågen under det hele. Så det var en hård omgang, og han var pænt slået ud, da han kom op, fortæller Anne Bach.

Lily gav en krammer

For at holde modet oppe og aflede tankerne tog Anne Bach og datteren Lily et smut i Zoologisk Have, som ligger lige bagved hospitalet.

- Lily og jeg ville have besøgt ham med det samme, så vi blev rigtig bekymrede, da det trak ud. Så hun gav ham en stor krammer, da vi kom tilbage, fortæller Anne Bach.

Efter et døgn på hospitalet kom hele familien fredag hjem til deres faste bolig i Aalborg, hvor de bor lige nu, indtil det 19. april afgøres, hvem der vinder 'Nybyggerne'. 

- Todd har det okay nu. Han er træt og mærket efter det hele og må ikke løfte tungt - så på den måde er det meget godt, at vi ikke er midt i 'Nybyggerne' lige nu, siger Anne Bach. 

Om tre måneder skal Todd Edlin til tjek med sit hjerte igen. Hvis hjerteflimmeret ikke er vendt tilbage, har operationen været succesfuld - og hvis det er, skal han have stød igen eller på et tidspunkt pacemaker.