GO'

Derfor får hun endnu et barn med ekskæresten Oliver Bjerrehuus

Gunnvør Dalsgaard vil hellere have et barn til med sin ekskæreste end med en ny mand. Det er en god plan B, synes hun.

Til maj skal Gunnvør Dalsgaard og Oliver Bjerrehuus efter planen have deres tredje barn - en søn.

Men de kommende forældre er ikke kærester, og det har de ikke været i tre år. 

34-årige Gunnvør Dalsgaard fortæller tirsdag i 'Go aften Danmark' om valget om få børn med sin eks. Drømmen var som udgangspunkt en kernefamilie, og hun har altid gerne villet have mindst tre børn. Men forholdet til Oliver Bjerrehus, som hun lærte at kende for 10 år siden, brast undervejs. 

- Som så mange andre par, når man får børn, kan det være svært at få det til at fungere. Vi havde da helt klart en drømt om at få en kernefamilie og leve lykkeligt til vores dages ende, siger hun og fortsætter: 

- Men da det gik op for os, at det ikke skulle være sådan for os, så døde den der drøm om at få flere børn ikke helt.

Faktisk mener Gunnvør Dalsgaard, at det ville være en større beslutning at få et barn med en ny mand. 

For mig er det her en rigtig fin plan B

Gunnvør Dalsgaard

- Jeg er med på, at det fungerer for rigtig mange, og det kan det sagtens. Men for mig var det ikke inden for rækkevidde at skulle forestille sig 'en familie i familien'. At få en kernefamilie med en ny mand og have et barn, jeg skulle bo sammen med altid, og så have nogle jeg skulle vinke farvel til hver anden weekend, fortæller hun. 

- Det, ville jeg synes, var rigtig svært. Så for mig er det her en rigtig fin plan B. 

I dette Instagram-opslag afslørede Gunnvør og Oliver, at de skal være forældre til deres tredje barn:

Gunnvør Dalsgaard

34 år

Indehaver af webshop og arbejder som model

Oliver Bjerrehuus og Gunnvør Dalsgaard har kendt hinanden i 10 år og har sammen døtrene Hanna (3 år) og Sigga (6 år)

De var kærester i fem år 

Hun er aktuel i reality-programmet 'Forsidefruer' på TV 3. 

Er det en ansvarlig beslutning?

Modellen og tv-personligheden Oliver Bjerrehuus var ifølge Gunnvør Dalsgaard hurtigt positivt stemt omkring at få et tredje barn, da hun foreslog det.

De to var kærester i fem år og har begge tidligere været indstillet på at få en lille børneflok. Men med sig i overvejelserne var også, hvordan det ville være at være alenemor til tre.

- For mig var det vigtigt at finde ud af, om det var en ansvarlig beslutning. Om det var ansvarligt at sætte et barn til i verden, om jeg ville kunne overskue det. Og det kom jeg frem til, at det kan jeg sagtens, så derfor kan jeg godt stå inde for det. 

- Jeg betragter det som flødeskum ovenpå kagen, hvis han er der, og hvis ikke han er der, så går det også, siger hun i 'Go' aften Danmark'. 

Omgivelserne har reageret forskelligt på deres beslutning - nogle har været forstående, mens andre synes, det er en skørt valg, fortæller Gunnvør Dalsgaard. Hun ved godt, at det er en utraditionel måde at gøre det på, men det virker for dem.  

- Det er vilkårene for rigtige mange, at børn vokser op i forskellige familiekonstellationer. Det vigtigste er, at vores børn trives, og det gør de, siger hun. 

Det er som regel Gunnvør Dalsgaard, der har børnene i hverdagene, mens Oliver Bjerrehuus ser dem i weekender, men det praktiske med den nye baby er ikke kommet på plads endnu.

Nemmere at acceptere hinanden

Forholdet til ekskæresten er samtidig blevet bedre, når de skal fokusere på at være forældre frem for et par.

- På mange punkter er det nemmere for os at acceptere hinanden, når vi ikke skal være kærester. Jeg kan godt anerkende hans gode sider som far, og han har det forhåbentlig på samme med mig som mor, siger hun. 

Men Gunnvør Dalsgaard anerkender også, at det har været en forvirrende periode.

- Vi har jo også været glade, Oliver og jeg, over, at vi skal være forældre igen. Det er klart, at det er svært ikke at komme til at have et lillebitte håb om, at måske kunne man få det til at fungere igen, siger hun og fortsætter:  

- Men der tror jeg bare, det er vigtigt at holde fast i, at der er en grund til, vi er gået fra hinanden. Det fungerede ikke. 

Men hun holder fast i den konstellation, der virker for hende og Oliver. Planen er ikke at finde en ny mand i fremtiden, som hun så får lyst til at få børn med:

- Det kommer ikke til at ske. Jeg skal ikke til at have børn med andre. Det regner jeg ikke med, siger Gunnvør Dalsgaard.