TV 2 CHARLIE

Claus Meyer: Disse fem madvarer skal du smage, inden du dør

Mesterkokken, kogebogsforfatteren og udenlandsdanskeren Claus Meyer mener, at man skylder sig selv at spise særligt fem ting inden man dør.

Glem alt om myrer, snegle eller fois gras.

Claus Meyers liste over de fem ting, han mener, at alle skal spise inden de dør, er ikke kun forbeholdt dem med råd til Noma. Langt fra faktisk.

Onsdag gæster Claus Meyer 'Talkshowet Meyerheim' på TV 2 CHARLIE for at fortælle om sine oplevelser og udfordringer på den anden side af Atlanten.

Han har nemlig rykke hele familien til New York, hvor han blandt andet har åbnet madhallen Great Nordic Food Hall og restauranten Agern i den store stationsbygning Grand Central Station.

Senest er Agern blevet hædret med en michelinstjerne i den anerkendte madguide.

I 'Talkshowet Meyerheim' roste medgæst Pernille Rosendahl Claus Meyer for hans fantastiske Cannelé kager, og Claus Meyer fortalte, at netop de kager faktisk er en af de ting, som alle bør smage, inden de dør.

Se listen nederst i artiklen

En anden af de ting, som er på Claus' liste er noget så simpelt som 'godt brød'. Selv står Claus Meyer bag en lang række bagerier, og man kan derfor antage, at manden ved, hvad han snakker om, når det kommer til brød.

Derudover er bisque af strandkrabbe også på stjernekokkens liste. Til suppen bruger man strandkrabber som er for små til at bruge kødet af, men der er masser af smag i dem, skriver Claus Meyer på hjemmesiden.

Fem ting du skal spise inden du dør

 1. Comté ost

  Comté er en fransk ost af gruyère-type. Den fremstilles af upasteuriseret komælk og er en fast ost med en nøddeagtig smag. Mælken kommer fra en særlig ko-race, der om sommeren græsser i alpernes højder.

  Den kan lagres i mange måneder, og bliver ofte 'finere' jo længere den er lagret.

 2. Godt brød

  Godt brød er selvfølgelig et vidt begreb. 

  Blandt andet er Meyer kendt for Ølandhvedebrød, som du kan lære at lave lige her.

 3. Strandkrabbebisque

  Se opskriften lige her.

  - De små krabber, som der er så mange af ved vores strande, er en næsten totalt overset spise. De er også lidt for små til for alvor at bruge kødet, men der er masser af forrygende skaldyrssmag i dem. Strandkrabben er i øvrigt ved at erobre verden som invasiv art, så man kan med god samvittighed komme nogle stykker i gryden, skriver Claus Meyer på sin hjemmeside.

 4. Nye kartofler kogt perfekt med løvstikke og salt

  Claus Meyers hjemmeside instruerer han i at lave "nye kartofler med dild, smør og salt", hvilket må siges at kommet tæt på hans favorit med løvstikke.

  Han skriver: "Skrub kartoflerne let i koldt vand, og kom dem i en gryde med vand, der bare lige dækker kartoflerne. Tilsæt en god håndfuld salt – der skal rigeligt salt til at fremhæve kartoflernes smag optimalt – samt dildstilke.

  Kog kartoflerne forsigtigt op under låg. Når kartoflerne koger, så fjern skum og andre urenheder med en ske. Skru ned på lavt blus, og kog kartoflerne 5-6 minutter.

  Sluk herefter for varmen, og lad kartoflerne trække færdig i vandet – det tager ca. 5-7 minutter. Hæld vandet fra, og server kartoflerne med hakket dild, koldt smør og sydesalt."

 5. Cannelé

  Kage som er sprød udenpå og meget svampet indeni. Den er lavet af en slags pandekagedej smagt til med rom.