GO'

20-årig fodbolddommer overfaldet af forælder: - Så går han i kødet på mig

En hyggelig fodboldkamp mellem to U14-hold endte med at politiet måtte skille forælder og dommer ad.

20-årige Adam Ganer bruger ofte sin fritid på at dømme fodboldkampe med børn og unge. Søndag var ingen undtagelse. Alligevel endte dagen på en måde, han aldrig havde kunnet forestille sig.  

- Det er jo små drenge, der er ude og spille. Vi har en rigtig god fodboldkamp. Solen skinner, og vi er alle sammen kommet for at hygge os, fortæller Adam Ganer om starten på søndagens U14-kamp i Aarhus. 

Han kommer helt op i mit hoved og bliver meget personlig og truende.

Adam Ganer, frivillig fodbolddommer

- Du er et svin, jeg finder dig.

Undervejs i kampen kommer flere og flere tilskuere til. Træneren på det ene hold begynder at opildne dem. Han er uenig i flere kendelser og må bortvises. Alligevel fortsætter den ubehagelige stemning på sidelinjen. 

- Der kommer flere røde kort mod slutningen af kampen, men den bliver afviklet, og jeg får fløjtet af. I det, vi så forlader kampen, kommer en far løbenede, fortæller Adam Ganer. 

Faren spørger ind til Adams kendelser i en meget aggressiv tone. 

- Jeg siger: "Jeg synes, vi skal sige tak for i dag, kampen er slut. Jeg håber, du har haft en god dag på trods af resultat". Da jeg siger det, går han i kødet på mig. Han kommer helt op i mit hoved og bliver meget personlig og truende. "Du er et svin. Jeg finder dig". Jeg vil spare jer for de værste gloser, siger Adam Ganer. 

Politiet skred ind

Flere af de andre forældre ser overfaldet og løber til for at holde faren tilbage. En af dem ringer til politiet, da stemningen på stedet er meget truende. 

- Stor ros til politiet for at være rigtig hurtigt ude og få skabt ro, siger Adam Ganer, der lykkes med at flygte op i omklædningsrummet. 

Han er stadig chokeret over søndagskampens voldsomme afslutning. 

- Selvfølgelig er der tilråb under en kamp, og det skal der også være. Når nogen skal bestemme noget, vil andre altid være uenige. Men når det bliver personligt og med børn som vidner, går det over stregen, siger han.

Slap med skrækken

Farens opførsel var også for meget for politiet. De har nu tildelt ham en bøde for hans opførsel efter kampen. Samtidig er de ved at tage stilling til, om han også skal fremstilles i retten, bekræfter Østjyllands Politi.  

Adam Ganer slap med skrækken fra episoden. Og det varer ikke længe, inden han igen går på banen til en forhåbentlig roligere kamp. 

- Jeg bearbejder oplevelsen i samarbejde med DBU og min fodbolddommerklub, og så pudser jeg dommerstøvlerne med glæde og hiver fløjten frem igen på søndag, hvor jeg har en kamp igen. Man må ikke lade sig skræmme, fortæller Adam Ganer.