Livsstil

Post fra fortiden: Hendes 17 år gamle besked dukkede pludselig op på stranden

Som fem-årig skrev Sofie Birkedahl Scheel en flaskepost. Nu er den dukket op i Sverige.

Det er mange år siden, Sofie Birkedahl Scheel gik i børnehave. Alligevel kontaktede børnehaven for nyligt hende mor. De ville vide, om Sofie stod bag en helt bestemt tegning. 

- Det var ret tydeligt, det var mig, der havde lavet den. Den lignede mine andre tegninger fra den gang. Især solen med et meget stort uhyggeligt smil med tænder, fortæller Sofie Birkedahl Scheel, der i dag er 22 år og filosofistuderende i København til TV 2.

Jeg så, der lå et sammenrullet papir i flasken. Alt var intakt.

Anders Nilsson, 63 år, finder af Sofies gamle flaskepost
Sofie og hendes mor genkendte tegning på måden, Sofie plejede at tegne solen med et stort smil og mennesker med store sløjfer i håret.

17 år undervejs til Sverige

Tegningen var få dage inden dukket op på en svensk strand nord for Helsingborg.

Her var 63-årige Anders Nilsson ude som frivillig og samle skrald, da han stødte på endnu en flaske kastet i naturen. 

- Jeg så, at der lå et sammenrullet papir i flasken. Det var rigtig sjovt, for alt var intakt, fortæller Anders Nilsson til det svenske Aftonbladet. 

Hjemme efter skraldedagen pakkede han flaskeposten ud og fandt et stempel fra Ålsgårde Børnehave i Nordsjælland, som han straks kontaktede. 

Sådan så Sofies flaksepost ud, da en dukkede op mellem tang på stranden i Sverige.

Flaskepost for fred

I børnehaven genkendte de flaskeposten og kædede den sammen med et gammelt fredstema, hvor børnene havde sendte beskeder ud i verden med flaskepost. 

 - Jeg kan huske, at vi lavede tegningerne, og jeg kan huske, vi brændte siderne, så de kom til at se lidt slidte ud, fortæller Sofie Birkevang Scheel om det 17 år gamle projekt.

Sofie var fem år gammel, da hun sendte sin flaskepost afsted som en del af et fredsprojekt i Ålsgårde Børnehave i Nordsjælland.

Hun er glad for, at en fremmed samlede hendes tegning op og gjorde sig umage med at finde hende. 

En flaskepostbesked er meget unik, og man tager indholdet mere til sig, så det kan være, man burde sende flere af dem.

Sofie Birkedahl Scheel, studerende

- Det havde jeg ikke regnet med, men jeg synes, det er rigtig hyggeligt, han gjorde det. Vi var mange, der sendte flaskeposter, så det er sjovt, det lige er min, der er fundet nu, siger hun.

Sofies tidligere børnehave havde sat sit stempel på hendes tegning. Det var årsagen til, Anders Nilsson fandt frem til flaskepostens afsender.

Den positive oplevelse har fået hende til at tænke over, hvad flaskepost kan bruges til, og nu overvejer hun at sende endnu en ud i verden.  

- Det er ikke ligegyldigt, hvad man tegner eller skriver i sådan en. Det kan sagtens være, den bliver fundet, og det synes jeg er ret spænende. Vi skriver hele tiden ud til verden på Facebook og Twitter uden den helt store betydning. En flaskepostbesked er meget unik, og man tager indholdet mere til sig, så det kan være, man burde sende flere af dem, siger Sofie Birkedahl Scheel. 

I dag er Sofie 22 år gammel, bor i København og læser filosofi.