GO'

Dansker har hjulpet 1500 hunde til et bedre liv: - Det er mit hjertebarn

Christina Engel Jespersen gør en forskel for udsatte dyr på en græsk ø.

Fire gange om året drager Christina Engel Jespersen til den græske ø Skiathos.

Det er ikke for at nyde en ferietilværelse, for gennem 15 år har hun været frivillig på et dyreinternat, hvor hun hjælper herreløse hunde og katte.

Selv har Christina taget hunden Pippa til sig, og ligesom 1.500 andre, havde den sandsynligvis ikke levet i dag, hvis ikke det var for Christina og et hold af frivillige på øen Skiathos.

Christina Engel Jespersen er kommet på øen siden 2003, og hun har set mange forfærdelige hundeskæbner.

- I starten da jeg kom derned, var det værst. Der var hunde, som havde fået stukket øjnene ud, havde fået brækket ben og sådan nogle ting, siger Christina Engel Jespersen og fortsætter:

- Men det værste jeg har oplevet, er en hund, der var blevet bundet oppe i bjergene. Da vi fandt den, var der gået koldbrand i det ene ben. Og en hund der er blevet smidt ud i en grøft, hvor benene er bundet sammen på den.

I Grækenland tænker man ikke i lige så høj grad på kæledyr, som man gør i Danmark.

- De fylder, de dér hunde og katte. De tigger, så grækerne vil ikke have dem. De afliver dem ikke, det er imod deres tro, så de smider dem bare væk, og så må det være op til Gud, hvad der sker med dem, fortæller Christina Engel Jespersen.

Christina Engel Jespersen er godt klar over, at hendes arbejde kun er en dråbe i havet, men alligevel drager hun mod den græske ø mange gange om året.

- For mig er det vigtigt at hjælpe. Jeg kan bruge min uddannelse til at hjælpe nogle få hunde og katte i nød, men for mig giver det mening alligevel, siger Christina Engel Jespersen. 

Til daglig arbejder Christina Engel Jespersen på sin dyrlægeklinik i Frederikssund, og i uge 21 har hun inviteret sine ansatte til øen Skiathos for at hjælpe til.

- Det er mit hjertebarn. Jeg elsker at bruge mit liv til at hjælpe andre. Jeg føler en stor taknemmelighed, slutter Christina Engel Jespersen.