Danske børn lærte os om mobning og gik verden rundt: Her er de i dag

Søren og Lenya blev verdenskendte, da de i et TV 2-indslag fortalte, at det var helt forkert at mobbe. Vi har besøgt dem præcis ét år efter.

- Det må man ikke. 

Sådan sagde dengang 2-årige Søren og Lenya til TV 2 i et klip, som sidenhen blev set af over fire millioner mennesker i hele verden. 

24. maj 2017 er det præcis ét år siden, TV 2 bragte klippet med de to charmerende børn, og TV 2 har derfor besøgt Søren og Lenya igen for at høre, om det stadig er rigtigt, at man ikke må mobbe. 

Svaret kan du se i videoen øverst oppe. 

- Det går godt med Søren. Han er rigtig glad og for det meste en rigtig sød dreng, nogle gange lidt fræk, men mest sød, siger Michelle Marcussen fra Vallensbæk, Sørens mor.

Hun fortæller, at Søren nu er 3,5 år gammel og har et rigt sprog, formentlig fordi hans farmor var talepædagog. Derfor udtrykker han sig lidt anderledes end sine jævnalderende. 

- Han er meget emotionel og fortæller det meget gerne. Han fortæller os også, hvis han tænker, at vi skal lave et eller andet, siger Michelle Marcussen. 

Hun ved dog ikke helt, hvor han har fået sin strittende pegefinger fra, men tror, det stammer fra børnebøgerne om 'Jeppe'.

Lenyas mor, Senay Senyr, fortæller, at det også går godt med Lenya, som lige nu er ved at vænne sig til at være blevet storesøster til to tvillingesøstre for 20 dage siden, 4. maj. 

Senay Senyr passede faktisk Søren i hans vuggestue, hvor hun er medhjælper, imens Lenya gik i en vuggestue ved siden af. Nu går begge børn i hver sin børnehave ved siden af hinanden. 

Herunder kan du se det oprindelige klip på Facebook, som TV 2 delte for et år siden.

Bliver stadig genkendt

Efter klippet gik sin sejrsgang i hele verden, oplevede begge familier, at Søren og Lenya pludselig blev genkendt på gaden, og det sker stadig. 

- Da jeg fødte mine tvillinger, var der en sygeplejerske, som genkendte hende. Når vi er på tur, bliver vi også ofte stoppet, fordi hun bliver genkendt, fortæller Senay Senyr.

Sørens mor Michelle Marcussen oplever det samme.

- Han blev genkendt rigtig ofte lige efter, videoen kom ud. Nu sker det stadig, men er mere sjældent. Han synes, det er hyggeligt, men han er også meget social og tillidsfuld og synes, det er fantastisk at snakke med alle, siger hun. 

Begge mødre fortæller, at de er stolte af deres børn for det gode budskab, de var med til at sprede. Søren og Lenya har dog ikke selv begreb om deres egen berømmelse. Det er de endnu for små til at forstå.