GO'

Betaler kvinder for at gå på date med ham

I sidste ende håber han at møde kærligheden.

Det kan være en flaske hvidvin og en bakke jordbær, en dyr middag eller en tur i teatret. Præcis som når vi andre skal tilbringe en hyggelig aften med vores udkårne. 

Den eneste forskel er, at når den 43-årige handicaphjælper Lars Rex Mundi inviterer ud, betaler han for mere end middagen. 

Han er en såkaldt sugardaddy eller sugardater. Det vil sige, at han giver kvinder gaver i bytte for deres selskab. Nogle vil have kontanter, mens andre ønsker sig en kjole, en taske eller en manicure. 

Jeg har ikke krav på sex. Jeg kan bare håbe

Lars Rex Mundi, handicaphjælper og sugardater

Uskyldige undersøgelser

Det startede lidt tilfældigt. Lars Rex Mundi havde længe været single og søgte selskab, men han havde svært ved at finde sig til rette på almindelige datingsider.

- Jeg blev ved med at få de samme ærgerlige oplevelser. På et tidspunkt læste jeg en artikel om sugardating. Jeg bloggede på en avis, så jeg skrev til min redaktør, om jeg måtte se på miljøet.

Det, der startede som uskyldige undersøgelser i arbejdssammenhæng, endte med at være den form for forhold, han længe havde søgt efter.

Sex er ikke en selvfølge

Det er tre år siden, Lars Rex Mundi oprettede sin første sugardating-profil.

Siden har han datet 10 forskellige kvinder. Nogle dates har kostet ham få hundrede kroner, mens den dyreste lød på 2.500 kroner.

Når penge og sex blandes, bliver det lidt noget gris

Lars Rex Mundi, handicaphjælper og sugardater

8 af de 10 kvinder har han været i seng med. Men det er ikke prostitution, mener han.

- Når penge og sex blandes, bliver det lidt noget gris. Det er nok det, der provokerer folk, og sugardating er lidt en gråzone. Men ligesom med alle andre former for dating, har kvinden mulighed for at sige fra. Mange leder efter nogen, hvor der er kemi, så det er ok, at de ikke vil. Jeg har ikke krav på sex. Jeg kan bare håbe, siger Lars Rex Mundi.

Men kan du være sikker på, kemien er ægte, hvis der er penge involveret?

- Nej, det er jo en risiko. Men jeg ved, hvad jeg går ind til, så jeg føler ikke, der er noget forkert i det.

Modtog selv gaver for selskab

Faktisk tror Lars Rex Mundi så meget på konceptet omkring sugardating, at han også har prøvet at være den part, der gav sit selskab til fordel for gaver.

Jeg gik faktisk hen og blev forelsket i en, jeg sugardatede

Lars Rex Mundi, handicaphjælper og sugardater

- Jeg mødte en kvinde, der savnede selskab, så hun betalte mig for at tage med hende ud på dyre middage og hotelovernatninger. I fire måneder hang vi ud sammen. I begyndelsen var sex ikke intentionen, men vi flirtede, drak rødvin, og jeg masserede hende, og så endte det alligevel med det, fortæller Lars Rex Mundi og understreger, at han hverken føler sig ussel eller ulækker, fordi han fik gaver for at være sammen med hende.

Jagter stadig den eneste ene

Sugardating er næppe den mest almindelige måde at møde sin udkårne på, men Lars Rex Mundi har ikke opgivet håbet om at støde på kærligheden. Han mener sagtens, det kan kombineres.

- Selvfølgelig håber jeg da på, at jeg finder en kæreste. Jeg gik faktisk hen og blev forelsket i en, jeg sugardatede, men hun var ikke der i sit liv. Nogle gange opstår der kemi, og andre gange gør der ikke. Det handler også om at tage nogle chancer engang imellem, siger han. 

Lykkes det at finde kærligheden, vil han fortsætte med mange af de vaner, han har fået gennem sugardating.

- Jeg vil stadig komme med blomster til en kæreste, jeg vil invitere hende ud, og jeg vil have lov at betale for hende. Det er ikke noget, jeg kun vil i sugardatingmiljøet, siger Lars Rex Mundi.