Vinderpar fra 'Sukkertoppen' har et helt særligt bånd

Selvom de to konditorer havde lært hinanden at kende, da hun var mesteren og han var lærling, kan man ikke mærke det tidligere magtforhold, siger de.

Mette Søgaard og Nichlas Frese løb med sejren i det første afsnit af TV 2s nye kageprogram 'Sukkertoppen'. Med sikker hånd fik de toppoint for deres små kager med frugtmousse på mørdejsbund og svendestykket, der bestod af tre forskelligt udsmykkede glaserede kager, der var inspireret af den danske sommer. 

De to konditorer er vant til at arbejde sammen. Nichlas er nemlig udlært hos Mette Søgaard i Conditori & Café H. C. Andersen.

I dag kan han både takke hende for at have lært ham op i konditorfagets mange teknikker – samt at have introduceret ham for den kvinde, der i dag er mor til hans barn og gravid med nummer to.

- Jeg er meget tæt på Mette, selvom vi ikke arbejder sammen til daglig længere, og man kan godt sige, at uden hende havde jeg aldrig fundet kærligheden, siger han.

Det startede med en kage

Efter Nichlas i 2010 blev udlært, begyndte han at arbejde på et andet konditori. Men han kom af og til forbi for at give en hånd med, da Mettes konditori netop var flyttet til en ny adresse, og de derfor havde brug for ekstra hænder.

Og det var her, en skæbnesvanger aftale kom på plads.

Louise, der var ekspedient i Mette Søgaards butik spurgte nemlig Nichlas, om han ikke ville gøre hende en tjeneste. De to havde arbejdet sammen, da Nichlas var i lære og kendte hinanden overfladisk.

- Jeg skulle lave en kage til hendes venindes fest, det var vidst noget housewarming, og så aftalte vi, at som betaling for kagen, så ville veninden give en øl.

Det var her, jeg vidste, at det nok ikke bare er en venskabelig aftale

Nichlas Frese

Nichlas gjorde sig umage og lavede en flot marcipanovertrukket kage. Men det viste sig, at det ikke var veninden, der bød på øl som tak for kagen. I stedet var det Louise.

- Så tog vi i Nyhavn og fik den øl, og det var her, jeg vidste, at det nok ikke bare var en venskabelig aftale, da hun lidt henkastet sagde, at hun netop havde slået op med sin kæreste, fortæller han.

Bor side om side

Det er godt og vel syv år siden, og i dag har parret sønnen Johannes på tre et halvt år og Louise er gravid med deres andet barn.

Og så bor de side om side med deres tidligere chef i en ejendom ejet af Konditorlauget i København.

- Vi render ikke hinanden på dørene, men vi mødes en gang i mellem nede i gården eller ringer til hinanden, hvis vi har en faglig udfordring, siger Mette Søgaard, hvis søn faktisk er nabo til Nichlas og hans familie.  

Trods sejr - her gik det helt galt på TV

Det tætte forhold har også været en fordel i aftenens program af ’Sukkertoppen’, hvor Mette og Nichlas i tæt samarbejde sikrede sig sejren og dermed er gået videre til semifinalen.

Men det var dog lige ved at gå galt undervejs i programmet. I forsøget på at tage opvasken kom Mette til at hælde vand lige ned i den sukkermasse, som Nichlas havde sat til at køle af.

Mette vil bare tage opvasken, men hun får også skyllet Nichlas' glace ud. Ups. Video: Marie Kjempff

Heldigvis havde de fået et forspring på ti minutter, fordi de vandt første runde, så Nichlas fik hurtigt sat en ny omgang sukkermasse over.

Selvom de to konditorer havde lært hinanden at kende, da hun var mesteren og han var lærling, kan man ikke mærke det tidligere magtforhold, når de arbejder sammen nu, siger de begge.

- Nichlas har lært så meget, siden han var hos mig, så der er ikke en, der er bedre end den anden. Vi lærer af hinanden, siger Mette Søgaard.

Mød konditorerne i Sukkertoppen

METTE & NICHLAS

METTE & NICHLAS

Mette Søgaard, 58, ejer Conditori & Cafe H. C. Andersen i hjertet af København. Hun har været i faget i mange år og har uddannet adskillige af Danmarks bedste konditorer. Bl.a. Nichlas Frese, 30, som er konditor hos Andersen Bakery i København. Nichlas er tidligere konditor på konditorlandsholdet.

Foto: TV 2

MATHILDE & MICHELLE

MATHILDE & MICHELLE

Mathilde Block Thorsen, 23, er konditor hos kagebutikken GUILTY på Vesterbro. Michelle Huss Toborg, 26, er konditor hos Bagergården Fensmark. De kender hinanden fra konditoruddannelsen og har været udlært siden 2016. De er i dag bedste veninder. Mens Mathilde er struktureret og detaljeorienteret, er Michelle impulsiv og tager tingene, som de kommer. Det umage makkerpar mener, at deres forskellighed er deres force.

Foto: TV 2

HELLE & NADIA

HELLE & NADIA

Helle Thrige Nielsen, 29, og Nadia Mailind Groth, 29, er rigtig gode veninder. De arbejder begge på Rungstedgård, hvor de står for alle kagerne og det søde til kaffen. Helle har været på konditorlandsholdet.

Foto: TV 2

MADS & MARK

MADS & MARK

Mads Kilstrup, 29, har bl.a. arbejdet som dessertkok på FORMEL B. Han er også på konditorlandsholdet, hvor han er holdkaptajn. Mark, 28, har Mark Hermann Chocolate i Søborg, hvor han laver eksklusive håndlavede fyldte chokolader. Mads er en sand karamelmester og kan skabe alt ud af sukkermasse. Mark mestrer chokoladen til perfektion.

Foto: TV 2

LINE & BRIAN

LINE & BRIAN

Line Gorm Møller, 27, er konditor på Søllerød Kro, og Brian Brøckner, 41, er dessertchef på Restaurant Lillering Skov i Galten. Som tidligere medlem af det danske kokkelandshold fik han guld til verdensmesterskabet i 2006, og i 2008 vandt de guld i alle discipliner ved OL. Line har stået i lære hos Brian og er i dag med på konditorlandsholdet. Line er derfor også vant til konkurrencer, hvor hendes speciale er at lave is-skulpturer.

Foto: TV 2

PETER & ANDREAS

PETER & ANDREAS

Peter Finne, 35, og Andreas Due Mullinacci, 25, ejer Tossebageren i Ballerup. Deres opskrift i livet er humor, hvilket også afspejler sig i deres håndværk, hvor de elsker at lege med nye idéer. Andreas er udlært konditor hos Peter. Peter og Andreas har tidligere været konkurrencekonditorer. I 2008 var de med til at bage HKH Prins Joachims bryllupskage.

Foto: TV 2