Landmand søger kærlighed

Nedtur for landmanden Finn: Mistede gården, dyrene og bor nu i campingvogn

Finn Bloch leder stadig efter kærligheden, men han synes, det er svært at score, når han bor i en campingvogn.

Det er ikke gået så godt for 51-årige Finn Bloch, der medvirkede i første sæson af ’Landmand søger kærlighed’ i 2015. Faktisk er det kun gået ned ad bakke det sidste års tid.

I programmet lærte vi Finn Bloch at kende som en glad landmand, der havde en stor landejendom med malkekøer i produktion. Han manglede blot kærligheden.

Men i november sidste år begyndte landidyllen at krakelere. Og Finn Bloch var slet ikke forberedt på, hvor galt det skulle gå.

Aflivede samtlige dyr

For fem år siden blev hans besætning ramt af alvorlig sygdom, og en omfattende sanering af hans stald var nødvendig. Det betød, at alle dyrene blev aflivet, produktionen blev vasket og renoveret fra top til tå, og en ny flok køer flyttede ind.

Alt dette kostede mange penge, og sammen med renteændringer og skrantende økonomi gik det galt. Finn Bloch måtte erkende, at han ikke længere kunne få landbruget til at løbe rundt.

Det var ikke billigt, som Finn Bloch selv udtrykker det. Og selvom forsikringen hjalp til, blev udgifterne slet ikke dækket.

- Det kom lidt som et chok. Det havde længe ikke været godt økonomisk, men pludselig gik det så hurtigt, og det var jeg ikke lige forberedt på, fortæller Finn Bloch om nedturen.

Måske husker du ikke Finn Bloch fra første sæson af ’Landmand søger kærlighed’. Hvis ikke, så se videoen herunder.

Finn Bloch medvirkede i første sæson af 'Landmand søger kærlighed'. Få et hurtigt overblik over, hvordan det gik ham i sæsonen. Video: Marie Holm Mathiasen

Fra 230 til 10 kvadratmeter

Ejendommen blev sat til salg og blev overtaget i april i år. Finn Bloch pakkede derfor alle sine ting ned og fik dem opmagasineret. For i hans nye hjem er der ikke plads til meget mere end ham selv og hans to hunde.

Finn Bloch er nemlig rykket ind i en campingvogn, som står opstillet i en have mere eller mindre lige ved siden af hans gamle ejendom.

Finn Bloch vil ikke flytte sin campingvogn, selvom det er hårdt at se sit gamle hjem og landbrug være i hænderne på en anden landmand.

Han har dog planer om at finde et andet sted at bo.

- Jeg kan ikke bo i den meget længere, for det bliver koldt og fugtigt til vinter, siger Finn Bloch til TV 2 og tilføjer, at han i den grad også savner sine ting fra det gamle hus.

Kærligheden brast

I første sæson af 'Landmand søger kærlighed' fik Finn Bloch hele 46 breve og endte med at invitere Gitte med på en romantisk tur til København.

Det blev dog aldrig til noget, og et stykke tid efter mødte Finn Bloch en kvinde, som han blev kærester med, og som flyttede ind på hans gård.

Men sidste efterår valgte hun at flytte igen og efterlod Finn Bloch alene tilbage på gården i Brørup i Sydjylland.

I dag er han mere end klar til at finde en sød kvinde, han kan flytte sammen med. Men campingvognen er lidt en hæmsko.

- Man har jo ikke lyst til at tage i byen og spørge: "Vil du med hjem i min campingvogn?"

Alene med sine følelser

Finn Bloch bliver ved med at sige til sig selv, at det var "udefrakommende faktorer", der gjorde udslaget. Alligevel oplever han salget af ejendommen og indrykningen i campingvognen som et stort nederlag:

- Det har sgu været en nedtur, det må jeg ærligt indrømme, siger Finn Bloch og fortsætter: 

- Det sker, at jeg græder for mig selv. Jeg går nok lidt for meget med det hele alene.

Starter på en frisk

Heldigvis kan Finn Bloch stadig finde det positive i den ellers virkelig nedslående tid. For som han selv forklarer det, er han "nulstillet".

- Alle muligheder er åbne for mig lige nu, og det skal jeg selvfølgelig benytte mig af. Jeg skal starte på en frisk.

På grund af den dårlige økonomi kan Finn Bloch ikke købe et nyt landsted, så hans plan er foreløbigt at leje et hus i det område, hvor han bor i dag.

I øjeblikket arbejder han på en maskinstation, så han har ikke sagt helt farvel til landbrugsfaget. Dog er han fast besluttet på ikke at starte sit eget produktionslandbrug op igen.

- Men jeg vil gerne have lidt dyr på hobby-plan, siger han.

Hver tirsdag klokken 20.00 kan du se 'Landmand søger kærlighed' på TV 2, og lige efter programmet kan du se 'Landmand søger kærlighed - ekstra' på TV 2 FRI.

Du kan også se alle sæsoner og snigpremiere på næste uges afsnit på TV 2 PLAY.