GO'

12-årig har spillet klaver i ét år - og har allerede komponeret 30 numre

Bhavana Charugalla går i 6. klasse. Nu har hun fået opført et af sine musikstykker.

12-årige Bhavana Charugalla kendte ikke til klassisk musik, før hun begyndte til klaver i oktober sidste år. Dengang hørte hun mest popmusik.

I dag er popsangene skiftet ud med de klassiske toner, og så har hun selv komponeret 30 klassiske musikstykker.

- Nu kan jeg godt lide det (klassisk musik, red.). Måske endda bedre end popmusik, siger Bhavana Charugalla.

Lørdag blev et af hendes musikstykker opført ved en koncert. Bag klaveret sad hendes klaverlærer, Daniel Fladmose, mens det 12-årige talent sad på forreste række og lyttede.

- Det var faktisk sjovt. Det var meget godt at høre min egen melodi. Den var god, siger hun.

Hør Bhavana Chargallas musikstykke øverst i artiklen.

Klaver tiltalte 12-årig pige

Bhavana Charugalla, som oprindeligt kommer fra Indien, flyttede til Danmark for fire år siden.

Her begyndte hendes lillesøster efter et stykke tid at spille cello. Bhavana Charugalla tænkte, at hun måske også godt kunne tænkte sig at spille på et musikinstrument. 

Derfor forsøgte hun sammen med sin familie at finde et instrument, der ville passe til hende. Men hun var ikke i tvivl. Hun ville lære at spille på et klaver.

- Det lyder godt, når man spiller på det. Så jeg ville gerne lære det, forklarer Bhavana Charugalla.

Efter tre ugers klaverundervisning gav komponist og klaverlærer Daniel Fladmose hende til opgave at skabe sin egen musik - og her blev hendes talent for at komponere tydeligt.

- Jeg så ret hurtigt hendes interesse for at gøre det i stedet for at spille musik. Den var stor. Jeg kunne se, hun havde disciplin. Hun ville gerne lære at lave nye melodier, siger han.

Drømmen er at blive komponist

Er det imponerende, at en 12-årig pige komponerer sin egen klassiske musik?

- Det er et fag, hvor der ikke er så mange kvindelige forbilleder. De er begyndt at blomstre lidt frem, men det er i det hele taget ikke noget, børn interesserer sig for. Derfor er det ret usædvanligt, siger Daniel Fladmose og tilføjer:

- Det er også forbavsende god musik. Man kan altid blive bedre. Men hun er allerede nu en meget reflekterende komponist. Hun arbejder så seriøst med discipliner, som professionelle komponister også arbejder med eksempelvis motivbehandling og formforløb. Hun har helt klart en fremtid. Hun har et talent.

Bhavana Charugalla, der til dagligt går i 6. klasse, skriver fortsat flere af hendes nye melodier ned. Hun leger hver dag med sit klaver, som hun siger, for at finde den helt rigtige lyd til sin kommende melodi.

- Jeg kan godt lide bare at sidde ved et klaver og tænke på, hvilken melodi det skal være.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

- Jeg ved det ikke helt. Jeg vil bare gerne blive en god komponist. Jeg vil prøve at blive det.