Samme tid næste år

Er det snyd? Seere undrer sig over nyt TV 2-program

Hvordan kan Cecilie Frøkjær ikke have ændret udseende på et år? Og hvorfor har publikum det samme tøj på? Mange undrer sig over 'Samme tid næste år'.

I TV 2s nye livsstilsprogram 'Samme tid næste år' står en lang række danskere frem og fortæller om en stor, personlig målsætning, de vil gennemføre i løbet af det kommende år.

Første gang de medvirkende optræder i tv-studiet, hedder datoen juni 2016, og når de vender tilbage, er der gået præcist ét år, altså i juni 2017.

For seerne går der imidlertid kun nogle få sekunder, fra værten Cecilie Frøkjær sender deltagerne ud ad den ene dør med påskriften "Samme tid", og til de kommer tilbage gennem dør nummer to, "Næste år".

Men hvordan kan det lade sig gøre, når Cecilie Frøkjær samtidig ikke har ændret sig den mindste smule i løbet af de to optagelser?

Og hvorfor har mange af gæsterne på publikumsrækkerne i studiet det samme tøj på?

Det er der en del Facebook-brugere, der undrer sig over.

Se eksempler på Facebook-opslag nedenfor.

Grundigt gennemarbejdet setup

Selv om det måske kan virke som snyd og humbug for seerne hjemme i stuen, er der i virkeligheden tale om et grundigt gennemarbejdet setup, der giver illusionen af, at de medvirkendes forvandling er sket på et øjeblik.

Først og fremmest er der gjort et stort nummer ud af, at Cecilie Frøkjær ikke måtte forandre sig den mindste smule fra juni 2016 til juni 2017.

- Jeg har fået hjælp af en stylist, der har sørget for, at mit hår og min makeup var fuldstændig identisk begge år. For eksempel er mit hår blevet gennemfotograferet, så den mindste tot sad på samme måde, når frisøren skulle lave opsætningen af mit hår året efter, siger Cecilie Frøkjær til TV 2 og fortsætter:

- Jeg har også fået syet to helt ens kjoler, som er blevet opbevaret to forskellige steder i byen - i tilfælde af, at der eksempelvis skulle opstå brand det ene sted. Så vi i hvert fald var sikre på at have én kjole næste år. Og de smykker, jeg har på, har ligget i en bankboks hele året.

Vægten skulle holdes

Udover tøj, makeup og hår har Cecilie Frøkjær også haft fokus på, at hun skulle sørge for at veje præcist det samme, når hun mødte ind til anden del af optagelserne året efter.

- Det var jo vigtigt, at jeg kunne passe kjolen igen. Og jeg måtte kæmpe en ret hård kamp for at få tabt de nødvendige kilo op til optagelserne år to, lyder det med et grin fra Cecilie Frøkjær, der tilføjer:

- Jeg var faktisk i sådan et strengt regime, at jeg heller ikke røg nogen cigaretter overhovedet. For det kan man jo ofte se på huden, at man gør. Så hvis jeg helt stoppede med at ryge, kunne det forhåbentlig opveje det år, der var gået, på rynkeområdet, tænkte jeg.

Stor forvandling hos deltagerne

Mens Cecilie Frøkjær tilsyneladende ikke har forandret sig den mindste smule på et helt år, så er kontrasten i forhold til programmets medvirkende ekstra tydelig.

Hos flere af dem er der nemlig sket en kæmpestor forvandling i løbet af de 12 måneder, hvor de har arbejdet hårdt for at indfri deres personlige målsætning.

Blandt deltagerne i første program var eksempelvis Maj Andreasen fra Vissenbjerg, som lykkedes med at tabe sig over 22 kilo og samtidig opfylde sit store ønske om at blive medicinfri for sin type 2-diabetes.

Se forvandlingen ved at trække med musen mellem før- og efter-fotoet af Maj Andreasen nedenfor.

Maj Andreasen, som hun så ud ved de første optagelser til 'Samme tid næste år' i juni 2016.
Maj Andreasen, som hun så ud i juni 2017 - efter et års anstrengelser og 22,1 kilo lettere.

Publikum i samme tøj - et år efter?

Et spørgsmål, der går igen blandt flere af de Facebook-brugere, som kommenterer på 'Samme tid næste år, er: Hvorfor har nogle af tilskuerne i studiet det samme tøj på både i 2016 og 2017?

Hertil ville den nærliggende forklaring være, at redigeringsfolkene bag programmerne bare har brugt diverse reaktioner fra publikum dér, hvor de passede ind.

Altså, kunne for eksempel et klip med en rørt, kvindelig tilskuer, der lader tårerne trille frit ned ad sine kinder, passe perfekt ind i historien om 15-årige Buster, som blev lam efter en skiulykke og ønsker at gå igen.

Men ifølge producent Mette Støvring fra produktionsselskabet United tv, der står bag programmerne, er det ikke tilfældet:

Vi har ikke på noget tidspunkt lavet "falske reaktioner" fra publikum

Mette Støvring, producent på 'Samme tid næste år'

- Vi har ikke på noget tidspunkt lavet "falske reaktioner" fra publikum. Folk reagerer altid på det, de ser. Det er meget vigtigt for os, påpeger Mette Støvring over for TV 2 og forklarer videre.

- Men i de tilfælde, hvor publikum tilsyneladende har det samme tøj på under optagelserne til både år ét og år to, skyldes det, at vi i alle programmerne laver et sammenklip af, hvad deltagerne fortalte første gang, de var i studiet. Dét viser vi så på en skærm for det publikum, som er i studiet året efter, så de bedre kan leve sig ind i deltagernes historie. På den måde reagerer publikum i studiet på noget, der skete året før.

I få tilfælde er der dog tale om, at enkelte deltagere faktisk har været til stede både i de indledende og de opfølgende optagelser OG haft det samme tøj på. Blandt andre nogle af de pårørende til de medvirkende. Men det har, ifølge Mette Støvring, været helt tilfældigt.

- Vi har ikke fra produktionens side blandet os i gæsternes påklædning. Så hvis en eller to blandt publikum har den samme bluse på under begge optagelser, må det være fordi, der er tale om en favoritbluse.

Mød Cecilie Frøkjær og en række modige danskere i andet afsnit af 'Samme tid næste år' mandag klokken 20.00 på TV 2 - eller se snigpremieren lige nu på TV 2 Play.