Landmand søger kærlighed

Undgå akavet stemning med disse tre nemme datingtips

Har du svært ved at finde på noget at sige, når du er på date? Så er der hjælp at hente fra videnskabens verden.

I programmet ’Landmand søger kærlighed’ på TV 2 tager landmanden Danni på romantisk weekend med Louise på Samsø.

Der opstår dog ikke så meget sød musik på turen, og da de skal spise en middag sammen i badehotellets restaurant, kan der skæres igennem stilheden.

De indrømmer da også begge, at det er lidt akavet, og som Louise siger i programmet, så aner hun ikke, hvad hun skal sige til Danni. Se hvordan middagen forløb i klippet her:

Landmanden Danni er på romantisk weekend med Louise på Samsø. Der opstår imidlertid ikke særlig meget sød musik på turen, og da de skal spise en middag sammen i badehotellets restaurant, kan der skæres igennem stilheden. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Hold samtalen kørende

Der er nok mange, der har prøvet at være i en lignende situation som Danni og Louise.

Derfor har TV 2 spurgt datingeksperten Jacob de Lichtenberg om tre gode råd til, hvordan man holder samtalen kørende under sin date og undgår en akavet stemning.

Jacob de Lichtenberg er cand.merc.(psyk.) og ekspert i kropssprog og psykologiske mekanismer i dating.

Han har udviklet en forskningsbaseret tilgang til dating, som han kalder 'evidating'.

Fortæl om din passion – stor som lille

I stedet for at lægge hårdt ud med at stille en masse spørgsmål til sin date er det meget bedre at give noget af sig selv ved at fortælle om noget, man brænder for.

- Det finder de fleste folk attraktivt, forklarer Jacob de Lichtenberg.

Er man eksempelvis passioneret omkring jagt, kan man fortælle om, hvor fantastisk det er at snige sig ud i naturen tidligt om morgenen for at se den udfolde sig i morgensolen.

Det giver måske en unik og afslappet følelse i kroppen, og de følelser, man får igennem sin egen passion, kan man herefter forsøge at lægge over til sin date ved at spørge ind til, om der er øjeblikke i dennes liv, hvor han eller hun har det på samme måde.

Spørg ind til gode ting

Helt overordnet er det vigtigt at have et positivt fokus i samtalen - både når man fortæller om sig selv og sine passioner, men også når man stiller spørgsmål til sin date.

- Når man ikke kender folk særlig godt, har man det med at generalisere. Hvis hun synes, vinen er sur, så synes hun måske, at mange andre ting i livet er surt. Man kan ikke lade være med at generalisere folk, og derfor er det godt at spørge ind til de positive ting, forklarer Jacob de Lichtenberg.

Skulle ens date eksempelvis mene, at vinen er sur, kan man passende spørge ind til, om personen kan huske den bedste vin, han eller hun nogensinde har smagt, og i hvilken forbindelse vinen blev drukket.

For bag ved det negative ligger der ofte en drøm, fortæller Jacob de Lichtenberg.

- Find ud af, hvad de havde håbet på. Hvor håber du på, at din næste rejse går hen? Hvad vil du udforske? Det behøver ikke være noget stort. Det kan være, man vil hjem til sin fætters gård, hvor han høster, og du spiser æggekage i solen, siger Jacob de Lichtenberg.

Tag udgangspunkt i det, der sker omkring jer

Det er helt i orden at nævne, hvad der kunne lyde som klicheer. Det kunne eksempelvis være, hvis vejret har været godt den dag, eller at restauranten er fint indrettet.

- Det er helt normalt at tale om noget, man ser, for at komme hen til noget andet, siger Jacob de Lichtenberg.

Men her er det vigtigt, at man bruger det aktivt til at tale om og lære hinanden bedre at kende, forklarer han.

- Hvis nu man nævner, at det er nogle pæne håndmalede tallerkener, maden er serveret på, kan det jo være, man kan fortælle om, hvordan ens mor samlede på Royal Copenhagen, men at det aldrig blev brugt, fordi det ikke måtte gå i stykker, og så spørge: "Kender du det?"  

På den måde kan de lidt klichéagtige bemærkninger blive nogle gode anledninger til at tale om hinanden og blive brugt til at lære hinanden bedre at kende.

Du kan se 'Landmand søger kærlighed' hver tirsdag aften klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.