Samme tid næste år

Han blev til hun - næste skridt er operationen

For 51-årige Ditte Vestergaard har beslutningen om at lade sin indre kønsidentitet svare til sit fysiske ydre betydet, at hun nu endelig er lykkelig.

- Jeg har kun fået positive reaktioner!

Sådan lyder meldingen fra en glad Ditte Flicka Vestergaard, som det seneste halvandet års tid har gennemgået en større transformation, så hendes ydre nu svarer til hendes indre. Kort og godt har hun forvandlet sig fra Dan til Ditte.

Indtil videre er der sket en stor fysisk forandring med Ditte, som gennem hormonbehandling har fået en større barm og en lysere stemme. Og siden de sidste tv-optagelser til 'Samme tid næste år' i juni har hun nu også fået en dato for sin kønskorrigerende operation.

- Det største, der er sket, er, at jeg efter lang ventetid hos Sundhedsstyrelsen har fået min operationsdato, hvilket betyder sindssygt meget. Det er ikke en konkret  dato, men oktober 2018. 

- Jeg har allerede fået en indkaldelse til en forundersøgelse i marts, og når man først har fået dén, så kan man regne med, at selve operationen finder sted et halvt år senere, siger Ditte Vestergaard, som også er skrevet op på en akutliste, i tilfælde af afbud.

Se videohilsen fra Ditte Vestergaard øverst.

Har fået en relation til familien

Gennem det meste af sit voksenliv har den nu 51-årige Ditte Vestergaard haft et meget overfladisk forhold til sin familie, fordi hun i rollen som Dan ikke har kunnet vise sin sande identitet. 

Det har derfor kun været i forbindelse med jul, fødselsdage og andre begivenheder, at hun har set sine forældre og to søskende.

Men siden hun i januar 2016 officielt skiftede identitet fra Dan til Ditte, både på dåbsattest og Facebook, har hun for første gang fået en egentlig familierelation.

- Jeg har fået et fantastisk forhold til min mor og min søster. Nu kan vi tale om ting, der betyder noget, og vi ses meget oftere. Det hænger nok også sammen med, at jeg har det meget bedre med mig selv og ikke længere går rundt og er smådeprimeret hele tiden, mener Ditte Vestergaard.

Ditte Vestergaard bliver glædeligt overrasket, da hendes to år yngre søster sender hende en sms om, at hun er glad for at have fået en storesøster. Video: Susanne Nielsen

Nåede at komme tæt på sin far

Selv om Ditte Vestergaard generelt har fået et  bedre forhold både til sin familie, venner og bekendte, er der også sket en trist udvikling, siden optagelserne til tv-programmet sluttede.

Hendes far blev nemlig syg af komplikationer til sin sukkersyge og døde i september.

- Det var selvfølgelig rigtig hårdt og trist at miste min far. Men jeg er samtidig utroligt glad for, at vi nåede at en tæt og ægte relation til hinanden. Han var jo af den gamle skole, så det har været svært for ham at acceptere min beslutning. Men et par dage før hans død kaldte han mig faktisk ved mit navn, så jeg følte, at han accepterede mig som sin datter. Det var stort.

Se forvandlingen fra Dan til Ditte på ét år ved at trække med musen over billedet nedenfor.

Dan Vestergaard
Ditte Vestergaard

Gik du glip af tredje afsnit af 'Samme tid næste år', kan du se det lige nu på TV 2 Play, hvor der også er snigpremiere på fjerde afsnit.