Rejste sig fra kørestolen og blev far: Her sender familien en videohilsen

Tobias Jensen blev for seks år siden lam efter en bilulykke. Men nu kan han gå oprejst ved hjælp af en ReWalk'er og er blevet både far og forlovet.

28-årige Tobias Jensen fra Aalborg har gennem flere år haft en stor drøm om at kunne rejse sig fra kørestolen.

Dén målsætning har han nu fået opfyldt ved hjælp af en såkaldt "ReWalk'er", en slags robot-skelet, der støtter omkring hofter og ben og hjælper ham med at gå oprejst.

- Det betyder rigtig meget, at jeg nu kan komme op i øjenhøjde med min kæreste, sagde Tobias Jensen, da han efter et års forløb vendte tilbage til studiet i 'Samme tid næste år'.

Siden tv-optagelserne i juni er Tobias blevet bedre til at gå med ReWalk'eren, som han bruger et par gange om ugen derhjemme, blandt andet i køkkenet, så han har nemmere ved at deltage i madlavningen. 

Far for første gang

Men det største, der er sket i Tobias Jensens liv meget længe, er, at hans kæreste Mathilde, som var højgravid under de sidste tv-optagelser, nedkom onsdag den 21. juli, og Tobias dermed er blevet far for første gang.

- Vi har fået en søn, Tristan, som er både sød og nem, lyder det fra den stolte far, som altid har ønsket, at hans søn skulle hedde lige netop dét. 

Men det at have fået en baby har dog også givet ekstra at se til på hjemmefronten.

- Det skal da lige siges, at lille Tristan også tager noget tid. Så det skal man lige lære at disponere over, siger Tobias Jensen, som til daglig arbejder som salgskonsulent for et kørestolsfirma.

Se videohilsen fra den lille familie på ferietur-tur til Tenerife øverst.

Friede på Tenerife

For Tobias' 24-årige kæreste Mathilde er der desuden sket en særlig stor ting i den forgangne uge, hvor hun, Tobias og Tristan holdt ferie på Tenerife.

- I tirsdags friede Tobias til mig, da vi alle tre sad på en bænk med udsigt over havet. Han læste et digt for mig, og så fandt han ringen frem. Det var meget romantisk, siger Mathilde Wöbbe til TV 2.

Parret har kendt hinanden i tre år. De mødtes via dating-app'en Tinder, hvor de allerede på første date blev klar over, at det skulle være dem.

- Jeg faldt straks for Tobias' personlighed, og det skræmte mig ikke, at han sad i kørestol, fordi han er så selvhjulpen, som han er, lyder det fra Tobias' kommende hustru, som er uddannet receptionist, men for øjeblikket holder barsel.

Gik du glip af tredje afsnit af 'Samme tid næste år', kan du se programmet lige nu på TV 2 Play, hvor der også er snigpremiere på fjerde afsnit.