Samme tid næste år

Par fra Bornholm kæmpede for at blive gravide – nu er håbet vokset

Liana og Morten fra Rønne har gennem to et halvt år forsøgt at blive forældre. Foreløbig uden held.

- Når man går nede i byen, ser man barnevogne over det hele. Så man bliver ked af det.

Sådan lød det fra 26-årige Liana Smidemann, da hun og hendes kæreste, 27-årige Morten Kristensen, første gang besøgte vært Cecilie Frøkjær i ’Samme tid næste år’ i sommeren 2016.

Parret havde på det tidspunkt allerede prøvet at blive forældre i et år, uden held. Så deres målsætning var at få "projekt baby" til at lykkes i løbet af endnu et år. Igen uden held.

Siden de seneste optagelser til programmet, som fandt sted i juni 2017, er der imidlertid sket en udvikling, som gør parrets drøm mere realistisk.

Endelig en dato

Eftersom Liana og Morten hidtil ikke er lykkedes med at blive gravide ved egen hjælp, har de længe ønsket at gennemgå en fertilitetsbehandling på Rigshospitalet.

I over 10 måneder har parret ventet på en indkaldelse. Og den har de endelig fået nu:

- Den 14. november skal vi ind til et informationsmøde på Juliane Marie Centret på Rigshospitalet. Så det er bare vildt godt, siger en glad Morten Kristensen til TV 2.

Bliver ved - koste hvad det vil

Planen er, at parret umiddelbart efter det indledende informationsmøde skal i gang med selve fertilitetsbehandlingen.

- Vi har fået at vide, at vi skal ringe til centret på Lianas første menstruationsdag, og så skal vi rejse frem og tilbage mellem Rønne og København for at få nogle indsprøjtninger og noget medicin, der skal øge fertiliteten, forklarer Morten Kristensen.

Samme tid næste år

Kan man ændre sit liv på bare et år? Det har en række modige danskere besluttet sig for i programmet 'Samme tid næste år'.

For et år siden mødte Cecilie Frøkjær programmets medvirkende, inden de begyndte deres personlige projekt.

Nu - et år efter - møder hun dem igen og får svar på, om de er kommet i mål. 

For gæsterne er der altså gået et helt år, men seerne får forvandlingen at se med det samme.

'Samme tid næste år' har premiere på TV 2 mandag den 16. oktober kl. 20.00

Når hormonbehandlingen er indledt, har parret - ifølge reglerne - krav på mellem tre og fem inseminationer gratis. Derefter skal de selv betale, hvis der er brug for flere forsøg.

-  Vi ved godt, at det koster rigtig mange penge. Men vi er 100 procent parate til at fortsætte uanset prisen, forsikrer Morten.

Piller forbedrede sædkvalitet

Undervejs i 'Samme tid næste år'-projektet gennemgik Liana og Morten hver sin fysiske undersøgelse af deres respektive frugtbarhed.

Her viste Mortens sædkvalitet sig at være forholdsvis dårlig: Han havde to millioner sædceller per milliliter, hvor antallet normalt ligger på omkring 15 millioner. Samtidig var hans sædceller ret inaktive.

- Jeg tænkte, at det var katastrofalt, og at jeg måtte gøre noget ved det. Så jeg begyndte at tage nogle 'Be Daddy'-piller, og de virkede åbenbart efter hensigten, konstaterer Morten Kristensen.

Nogle måneder senere fik Morten taget en sædprøve igen, og der var antallet af sædceller nemlig tæt på at være normalt.

Også Lianas frugtbarhed var ifølge undersøgelsen helt normal. Så parret skulle nu være i stand til at blive forældre på naturlig vis.

Er også blevet gift

Som nævnt i programmet havde Morten og Liana allerede planlagt deres bryllup, da de ankom til de første optagelser af 'Samme tid næste år' for halvandet år siden.

To måneder senere, lørdag den 13. august 2016, fandt vielsen sted i Rønne.

Men selv om parret er lykkelige over at være blevet lovformeligt gift, var der måske noget uheldigt ved datoen den 13. I hvert fald var der en række ting, der gik galt under brylluppet.

Hør Morten og Liana fortælle om de uheldige episoder på den store dag i videoklippet nedenfor.

Giftefogeden gav Morten forkert efternavn, Liana kunne ikke få snøret sin kjole, bilen brød sammen, og maden kom ikke. Men ellers var det et dejligt bryllup. Video: Susanne Nielsen

Gik du glip af fjerde afsnit af 'Samme tid næste år', kan du se det lige nu på TV 2 Play, hvor du også finder snigpremieren på afsnit fem.