Landmand søger kærlighed

Landmand blev droppet på sms – men så tikkede en ny ind

Når en dør lukkes, åbnes der som regel en ny. Det er et ordsprog, man i høj grad må sige har gjort sig gældende for landmanden Nichlas.

Kærligheden imellem Nichlas og Maria fra 'Landmand søger kærlighed' holdt kun nogle måneder.

De var ellers blevet kærester, og fremtiden så lys ud for de to, der lod til at nyde hinandens selskab.

Men med tiden blev det mere klart for Maria, at Nichlas ikke helt var sådan, som hun havde håbet på.

Da sms'en tikkede ind på telefonen

Nichlas var kommet hjem fra arbejde en onsdag omkring middagstid.

Maria var kørt.

Hun havde været på besøg siden søndag, og de havde hygget sig sammen. Men tirsdag ændrede tingene sig, forklarer Nichlas.

Onsdag aften fik han en sms fra Maria.

- Der stod, at hun ikke følte, at vi kunne fortsætte som kærester, fordi hun var træt af at være den, der tog initiativ til alting. Hun følte, jeg var for tilbageholdende. Det er sådan set årsagen til, at vi ikke er sammen mere, siger Nichlas.

I 'Landmand søger kærlighed - ekstra' måtte Nichlas overlevere den kedelige nyhed om, at han og Maria ikke længere var kærester. Video: Christian Sejer Rasmussen

Blev chokeret over beskeden

Han kan godt genkende sig selv som den stille og tilbageholdende type, der ikke straks byder ind med sine første indtryk, som han selv beskriver det.

Men derfor kom det alligevel som et chok, da det stod klart for ham onsdag aften, at forholdet var slut.

Om tirsdagen var de kørt til Tyskland over middag for at købe en gave til Marias far. Nichlas havde været oppe klokken tre om natten for at tage mælkeprøver, så han var meget træt den dag, fortæller han.

Han siger derfor ikke så meget på vejen hjem, og det går Maria på.

- Vi havde en hyggelig eftermiddag, og vi lavede mad sammen om aftenen, men hun kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke sagde så meget i løbet af turen hjem fra Tyskland. Jeg prøvede at forklare hende, at det bare var, fordi jeg var træt og ville slappe af.

- Men vi fik talt tingene igennem i løbet af aftenen, og så var der ikke mere i det. Derfor kom det som et chok for mig, da hun skrev den sms, selvom jeg måske godt kan se nu, at der var hentydninger til det aftenen før, siger Nichlas.

Når han tænker videre over det, var det nok ikke kun turen til Tyskland, der har været skyld i, at det ikke gik mellem dem. Han er generelt nok en for stille type, forklarer han.

- Hun mente nok, at jeg ikke lagde nok i vores forhold. Jeg blev da ked af det, men jeg er jo kommet videre, og jeg føler ikke, at vi skiltes som uvenner, siger Nichlas.

Landmandens antagelser var ikke helt ved siden, for Maria forklarer, at hun havde håbet på, at Nichlas ville ændre sig lidt, når hun lærte ham bedre at kende.

- Jeg havde brug for mere modspil fra Nichlas, at han tog initiativ til noget, når vi sås. At han åbnede sig op, og at han viste mere af sig selv. Jeg vidste godt, at han var en stille fyr, men håbede, at han ville snakke mere, når vi var på tomandshånd.

- Han er en sød og rar fyr, men jeg søgte en, som kunne sætte sig mere igennem, stole på og holde fast i sine meninger og beslutninger, siger hun.

Efter at Nichlas og Maria er gået fra hinanden, har hun sendt ham en videobesked. Se, hvad Maria gerne ville fortælle Nichlas her. Video: Christian Sejer Rasmussen & Søren Pors Grundahl

Fik sms fra vildt fremmed pige

Den 8. oktober var Nichlas atter en gang single, og som måneden skred frem, var der ikke noget, der tydede på, at det skulle ændre sig igen foreløbigt.

Men i slutningen af oktober fik han pludselig en sms fra en pige, han ikke kendte. Hun skrev, at hun gerne ville lære ham bedre at kende.

- Hun må have fundet mit nummer på nettet, tænkte jeg, og mit første indtryk var, at det var lidt uhyggeligt. Jeg blev da lidt chokeret over, at en vildt fremmed havde fundet mit nummer og bare skrev sådan uden videre og uden at kende mig overhovedet.

- Jeg håndterede det sådan set stille og roligt og svarede, det var dejligt, hun gerne ville lære mig at kende, og vi kunne skrives ved på Facebook, siger Nichlas.

Da han loggede sig ind på Facebook for at se hende nærmere an, fik han sig noget af en overraskelse, fortæller han.

- Da jeg så hendes profil, tænkte jeg bare ”hold da op”, det var da en køn pige, der har kontaktet mig. Det kunne da ikke være rigtigt, at sådan en sød pige kunne finde på at skrive til mig, men det kunne det alligevel, siger Nichlas.

De to har skrevet sammen minimum en gang om dagen siden da.

En god mavefornemmelse

Og det er ikke kun blevet ved det daglige skriveri, for indtil videre har de også gået tur sammen to gange.

- Det kunne godt blive til noget. Hun er ikke afvisende overfor, at vi skal blive ved med at mødes, og hun har fortalt mig, at hun godt kan lide den måde, jeg er på.

- Jeg har en god mavefornemmelse. Den siger mig, at der er noget her, der kan lykkes. Men vi tager det lidt stille og roligt, siger Nichlas.

Som skrevet i indledningen, åbnes der ofte en ny dør, når en anden dør lukkes, og Nichlas’ nye kærlighed har et navn, han sjovt nok er blevet ganske bekendt med den seneste tid.

- Hun hedder Maria. Det er da lidt pudsigt, hvis man tænker tilbage, men det gør mig selvfølgelig ikke noget. Det gør det bare nemmere at huske, siger Nichlas og griner.

Du kan se 'Landmand søger kærlighed' hver tirsdag aften klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.