Samme tid næste år

Familiefar måtte starte forfra, da ulykken ramte: Nu kæmper han for at få sit gamle liv igen

Kristian Boserup blev som 39-årig ramt af en blodprop, der ødelagde hele det liv, han havde skabt.

Uden for vinduet lå sneen tykt den lørdag i februar 2014. Fra parcelhuset smilede Kristian Boserup til sin kone og børnene, der var ved at bygge en snemand, men pludselig mærkede han noget. Det strammede i hans hals og hoved.

Det næste øjeblik lå han på gulvet.

Den 39-årige familiefar var blevet ramt af en blodprop i halsen, som havde stoppet al blodtilførsel til hjernen, og fra det øjeblik blev intet det samme igen. Hverken for Kristian Boserup eller hans familie.

Blev en anden

Blodproppen havde ødelagt en tredjedel af hans hjerne og lammet store dele af venstre side.

Hans personlighed var ændret, og han var derfor ikke længere den karrieremand og familiefar med fritidsinteresser, som han tidligere havde været.

Familien medvirkede efter ulykken i tv-dokumentaren 'Dem vi var', der blev sendt på TV 2 i efteråret 2016.

Her fulgte mange Kristian og hans kone Mette Lines kamp tilbage til hverdagen. Også da de efter et år måtte opgive et liv sammen.

Siden har Kristian Boserup kæmpet for at genopfinde sig selv - blandt andet ved løbende at sætte små og større mål.

- Det var jo en ny Kristian, som skulle bygges op forfra. Jeg var familiefar, virksomhedsejer og fritidsmand, men pludselig var jeg ikke noget af det længere, siger Kristian Boserup.

Satte et mål for 2017

Han er i dag stadig fysisk mærket af skaden. Noget af det, der generer Kristian Boserup mest, er, at han ikke kan bruge sin venstre arm.

Især fordi den førhen var et vigtigt redskab i hans sociale liv, hvor han brugte flere timer om ugen på sin hobby fluefiskeri.

Derfor satte han sidste år et mål i TV 2-programmet 'Samme tid næste år':

I løbet af 12 måneder ville han kunne fiske igen.

- Jeg elskede at tage ud og fiske førhen. Der var den her ro i naturen, og det var en fantastisk måde at være sammen med vennerne, siger Kristian Boserup.

At holde og styre en fiskestang kræver dog meget teknik, og derfor krævede det, at han ville få mere funktionsniveau i armen i løbet af året.

Det viste sig at være svært. Men med venners hjælp og en teknisk løsning, der kunne støtte fiskestangen, lykkedes den første fisketur alligevel i foråret 2017.

- Det var frihed igen. Når jeg står og fisker, så føler jeg mig ikke så ramt mere. Det er et lille skridt frem mod et større mål, som handler om at få noget af min identitet tilbage og være så selvhjulpen som muligt, siger Kristian Boserup.

Rollen som far

På venstre arm har han fået tatoveret en fiskeflue. Der er også en tatovering af en hjerne og en hjelm fra dengang, han var i militæret. Alt sammen symboler på, at han ikke lader armen bestemme.

- Jeg er stadig uvenner med min arm. Men jeg har i højere grad accepteret den og lært at fokusere på, hvad jeg kan i stedet, siger han.

Det samme gælder i rollen som far, hvor han også forsøger at se muligheder i stedet for begrænsninger.

Jeg har ikke fundet min hylde endnu, men det er den proces, jeg arbejder med

Kristian Boserup

I dag bor Kristian Boserup i en lejlighed 800 meter fra Mette Line Boserup og børnene.

De ses alle sammen flere gange om ugen, og når sønnen skal til fodbold i weekenden, bakker han op som far.

- Jeg er udfordret, men jeg prøver at omfavne det at være almindelig forælder så godt, som jeg nu kan, siger Kristian Boserup.

Drømmer om at blive iværksætter igen

Han har i dag stadig svært ved stejle trapper, ujævne veje og ved at overskue og planlægge. Men de skridt, der før var små og forsigtige, er blevet mere stabile, og han er netop hjemvendt fra sin første udenlandsferie i seks år.

Over det seneste år har han løbende afprøvet forskellige flexjobs. Håbet er, at han på et tidspunkt finder sin plads på arbejdsmarkedet igen.

- Jeg har altid været iværksætter, og der ligger jo rigtig meget identitet i ens job. Jeg har ikke fundet min hylde endnu, men det er den proces, jeg arbejder med nu, siger han.

Mød Kristian Boserup og en række andre danskere, der vil gennemgå en stor forandring på ét år, i 'Samme tid næste år' mandag klokken 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play.