Samme tid næste år

To store forvandlinger på ét år - sådan er det gået efter programmet

Sanne Soelberg og Mark Dahl gennemgik begge en stor forvandling i 'Samme tid næste år'. Se her, hvordan det er gået dem siden tv-optagelserne i juni.

- Udadtil virkede jeg som om, jeg var rigtig glad. Men inderst inde var jeg dybt ulykkelig og meget ensom.

Sådan lød det fra 39-årige Sanne Soelberg fra Roskilde, da hun første gang kom ind i studiet i 'Samme tid næste år' i juni 2016. På det tidspunkt havde hun allerede tabt sig 70 kilo, men var langt fra tilfreds med, hvad hun så i spejlet.

- Jeg ser stadig en tyk pige, og jeg foragter min krop, sagde hun til Cecilie Frøkjær.

Sanne Soelberg ville derfor i løbet af ét år gennemgå tre operationer for at få fjernet en masse overskydende hud efter sit vægttab. Hendes målsætning var, at hun til næste år havde "sluttet fred med sin krop", som hun sagde.

Nogenlunde samme situation befandt 27-årige Mark Dahl fra Glyngøre sig i:

- Udadtil virker jeg overskudsagtig og har gang i mange ting, men inderst inde er jeg meget usikker og ked af det, lød det fra Mark, der drømte om at tabe sig 25 kilo og finde en kæreste.

Da Sanne og Mark vendte retur et år senere, i juni 2017, havde de begge gennemgået en kæmpestor, fysisk forandring. Men ingen af dem havde helt fået opfyldt deres drøm.

Hvordan det går dem i dag, kan du læse nedenfor.

Mental proces fortsætter

Lige siden den sidste del af til 'Samme tid næste år' blev optaget for fem måneder siden, er den positive forvandlingsproces fortsat for Sanne Soelberg.

Som det fremgik af programmet, fik hun fjernet store mængder af overflødig hud rundt om på kroppen, og siden juni har hun fortsat den sunde livsstil med masser af træning og sund kost.

- Jeg har det rigtig godt, og jeg er meget tilfreds med resultatet af operationerne på maven og brystet. Det er blevet mere end flot, siger den nu 40-årige Sanne Soelberg til TV 2 og fortsætter.

- Men jeg er stadig i en mental proces med at slutte fred med min krop. Det er svært at få hovedet til at følge med, og jeg ser mig selv større, end jeg er.

To operationer venter forude

En af grundene til, at Sanne Soelberg endnu ikke er helt tilfreds med sit udseende, er, at huden på hendes ben er blevet løs igen. Det betyder, at benene ikke passer til resten af kroppen, som er flot strammet op.

- Huden har givet sig, så benene faktisk ser ud på samme måde som før operationen. De der "pølser" på mine lår, som jeg var så ked af, er vendt tilbage. Hvis jeg sætter mig forkert på toilettet, tisser jeg på lårene, fortæller hun.

Fordi operationen på benene ikke er lykkedes efter hensigten, har Sanne Soelberg planlagt, at hun skal under kniven igen, så snart det er muligt. 

Derudover er hun blevet godkendt til en arm-operation, fordi huden på overarmene også er meget løs.

- Jeg skal til en forundersøgelse på Rigshospitalet 6. december. Så jeg håber, at jeg kan blive opereret inden næste sommer, lyder det fra Sanne Soelberg, som til daglig arbejder som socialpædagog.

En anden ting, som hun fokuserer på lige nu, er at få opbygget noget mere muskelmasse, så hendes krop ikke bare er sund, men også stærk.

Vægten er hun dog tilfreds med:

- Lige nu vejer jeg 72 kilo, og det er faktisk min idealvægt, konstaterer Sanne Soelberg, som vejede 140 kilo, da hun var størst, for omkring 14 år siden.

Hun er godt klar over, at hun aldrig ville være nået dertil, hvor hun er i dag, hvis det ikke havde været for én person:

- Jeg er min træner, Camille, mere end dybt taknemmelig for alt, hvad hun har lært mig, og ikke mindst været for mig. Hun har været min klippe og mit trofaste holdepunkt, uanset hvad livet har budt mig de sidste to år, siger hun.

Stortrives på Færøerne

Vært Cecilie Frøkjær havde svært ved at skjule sin store overraskelse, da den nu 28-årige Mark Dahl trådte ind i studiet igen efter et års intensiv træning og vægttab.

- Hold da kæft, hvor ser du godt ud, udbrød hun med store øjne ved synet af den stærkt trimmede midtjyde.

Selv om Mark ikke helt havde nået sin målsætning om at tabe sig 25 kilo, var det meget tæt på: Han havde nemlig smidt 24 kilo i de forløbne år. Se forvandlingen i videoklippet nedenfor.

27-årige Mark Dahl fra Glyngøre er ikke tilfreds med sit ydre. Så han sætter sig det mål, at han til næste år vil have tabt sig 25 kilo. Han håber, at vægttabet vil hjælpe ham til at få en kæreste. Video: Susanne Nielsen

Siden optagelserne i juni er Mark Dahl rejst til Færøerne, hvor han arbejder som håndboldtræner for blandt andet et hold U12-drenge.

Han har fået orlov fra sit lærerjob på Aulum Hodsager skole ved Herning, og det er meningen, at han skal blive på de nordatlantiske øer indtil april næste år.

- Jeg er rigtig glad for at være heroppe. Der er utroligt smuk natur, og så har jeg fået opfyldt min gamle drøm om at leve af håndbold, siger Mark Dahl, der kombinerer trænerjobbet med selv at spille på klubbens ligahold.

Mændene er i overtal

Hvad angår Mark Dahls plan om at "skræmme en pige hen i et hjørne" på Færøerne, så er taktikken ikke lykkedes endnu, på trods af hans attraktive ydre.

Og det mener han, at der er én åbenlys årsag til:

- Jeg har ladet mig fortælle, at mændene rent befolkningsmæssigt er klart i overtal heroppe, så der er rift om markedet, påpeger Mark, som bor i den nordligste del af Færøerne i en by, der hedder Klaksvik med 5000 indbyggere.

Mark har dog på det seneste forbedret sine muligheder for at få en kvinde på krogen. Han er nemlig lige flyttet i egen lejlighed, efter at han har boet på et værelse hos en af sine håndboldkammeraters mor siden august.

- Der er boligmangel heroppe, så det er heldigt, at jeg har fået en lejlighed. Og det er nu rart med lidt privatliv, konstaterer han.

Desuden kan Mark holde ekstra godt øje med mulige emner i nattelivet, da han har fået job som dørmand på et diskotek hveranden lørdag.

- Hvis Amors pil rammer, så er der nok ikke så meget at gøre. Så må jeg jo blive heroppe, siger han med et grin. 

Hvad angår vægten, så holder han status quo ved at spise forholdsvist sundt og træne fire gange om ugen.

Se Marks forvandling ved at klikke på pilesymbolet nedenfor og trække musen mod venstre.

-
Mark efter

Gik du glip af femte afsnit af 'Samme tid næste år', kan du se det lige nu på TV 2 Play, hvor du også finder snigpremieren på sjette og sidste afsnit.