Nybyggerne

'Nybyggerne' kæmper om lejligheder til 3,4 millioner kroner: Mød de fire par her

'Nybyggerne' skal i år dyste om at vinde deres drømmelejlighed - og her skal de imponere en helt ny dommer.

Det var Anne og Todd, der i 2017 løb med sejren og dermed drømmehuset i TV 2-programmet 'Nybyggerne'. Men i fjerde sæson er de nye par kommet under samme tag.

De skal nemlig indrette lejligheder til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Boligerne ligger i år på Sjælland - nærmere betegnet Hedehusene uden for Roskilde. Men før parrene endeligt kunne kalde sig nybyggere, var der et benspænd:

Som noget nyt startede de seks par, men kun fire par gik videre fra det første program.

Fra seks til fire par i 'Nybyggerne' 2018

De fire par blev fundet i første program ved at afprøve deres evner inden for håndværk og indretning. Første opgave lød derfor på at indrette et hobbyrum, der afspejlede deres egne interesser. 

Årets fire par blev valgt ud af programmets to dommer. Herefter fik de parrene nøglerne til henholdsvis gul, blå, rød og grøn lejlighed af dette års vært på programmet, Puk Elgård.

De næste mange uger skal parrene på begrænset budget og bare otte uger få alt fra soveværelse og badeværelse til køkken og entré til at gå op i en højere enhed.

KONCEPTET BAG NYBYGGERNE

I TV 2-programmet ’Nybyggerne’ får en række par muligheden for at skabe deres personlige drømmebolig med begrænsninger på tid og penge.

Ingen af deltagerne er professionelle håndværkere.

Puk Elgård følger de medvirkendes strabadser, når de hver uge kæmper om at vinde ekstra penge til det samlede projekt.

To dommere udpeger hver uge det par, der fortjener ugepræmien. 

Det hele afgøres til sidst i en finale, hvor seerne bestemmer, hvem der skal vinde.

Det endelige vinderpar får den bolig, de har indrettet efter netop deres drømme.

Du kan se alle tidligere sæsoner af 'Nybyggerne' på TV 2 PLAY.

Ny dommer på banen

Hvert par har 350.000 kroner til at færdiggøre deres lejlighed - og hvordan de indretter de forskellige rum, er derfor også op til hvert enkelt par.

Undervejs er der dog mulighed for at tjene lidt ekstra penge. Det par, som dommerne mener leverer uges bedste rum, vinder nemlig 20.000 kroner ekstra til budgettet.

Ligesom sidste år bliver den ene dommer boligstylist Mette Helena Rasmussen, men der bliver også et nyt ansigt i dommerpanelet.

- I år får Mette Helena Rasmussen selskab af Simon Schack, der har en baggrund som tømrer og bygningskonstruktør. De komplementerer derfor hinanden på fineste vis i bedømmelsen af opgaverne, siger Stine Lundbak Ravn.

Nybyggerne skal dog ikke kun imponere dommerne. For når de fire drømmelejligheder står færdige, er det seerne, der bestemmer, hvem der skal vinde en lejlighed til en værdi af 3,4 millioner kroner.

'Nybyggerne' bliver sendt tirsdag klokken 20.00 på TV 2. Klik på billedet af parrene herunder, og læs mere om hvert enkelt par:

Her er de fire par i 'Nybyggerne'

Charlotte & Fredrik

Charlotte & Fredrik

Charlotte på 26 år og Fredrik på 28 år

By: Aarhus

Baggrund: Charlotte er ved at tage en kandidat i antropologi, mens Fredrik studerer til lærer. De har været kærester i seks år og mødtes dengang gennem fælles venner.

Begge er jyder med stort J, men de drømmer om at slå sig ned på Sjælland, hvor de har søskende boende.

Rollefordeling: Hverken Fredrik eller Charlotte har det store kendskab til håndværk, men de er optimistiske af natur og sikre på, at det skal de nok finde ud af. Når de løser opgaver, arbejder de ofte sammen i stedet for at have projekter hver for sig.

Stil og visioner: Hygge er vigtigt i deres indretning. De er meget til boheme-stilen med puder i håndvævet tekstil, planter, jordfarver og mønstre, og de kan godt lide sjove, unikke genbrugsfund og ting, de har fundet på rejser. Soveværelset er deres vigtigste rum.

Foto: TV 2

Maria & Kristian

Maria & Kristian

Maria på 28 år og Kristian på 31 år

By: København V

Baggrund: Maria er uddannet civilingeniør, mens Kristian oprindeligt er landmand, men efterfølgende uddannet civilingeniør.

De mødte hinanden på studiet (Danmarks Tekniske Universitet), hvor de efter et års tid fik følelser for hinanden. Nu har de været kærester i fem år.

Rollefordeling: Kristian er planlægger og realist, mens Maria er impulsiv og tidsoptimist. Maria kommer konstant med ideer, som Kristian sorterer i, efter de har været en tur i realistkassen.

De arbejder godt med deadlines og har sammen sat to lejligheder i stand. Det er kun fliseopsætning, de ikke har prøvet.

Stil og visioner: Deres stil er multifunktionel, praktisk og lidt romantisk med mange personlige ting, der har hver deres historie. Samtidig tænker de meget over, at ting skal have en plads, og at det skal være nemt at holde og gøre rent. Det skal være visuelt flot, men gerne gemme på detaljer til skjult opbevaring.

Foto: TV 2

Bolette & Jimmi

Bolette & Jimmi

Bolette på 38 år og Jimmi 45 år samt børnene Theodor på 9 år, Jonathan på 7 år og Bastian på 4 år

By: Gilleleje

Baggrund: Bolette er socialpædagog og har arbejdet længe med indskoling, mens Jimmi er pædagogmedhjælper på et bosted for autister. De mødtes på et kursus tilbage i 2005 og har været sammen siden. Sammen har de tre drenge; Theodor, Jonathan og Bastian.

Rollefordeling: Bolette er den kreative idémager, der altid ser glasset halvt fyldt – alt kan lade sig gøre. Jimmi er selvlært håndværker og realisten, som udvælger de mange idéer, Bolette kaster op.

Stil og visioner: Nøgleordet for dem er samvær. Familien er ofte samlet alle fem i det samme rum – også når de sover. I deres hjem er det vigtigt, at der er plads til leg og spontanitet. De kan bedst lide af bygge tingene selv - om det er lamper, reoler, spisebord eller køjeseng til drengene. 

Foto: TV 2

Mike & Thomas

Mike & Thomas

Mike på 24 år og Thomas på 27 år

By: Randers

Baggrund: Mike er færdig med HF og arbejder lige nu som tjener på Jensens Bøfhus, indtil han næste år vil søge ind som indretningsarkitekt i København. Thomas er lige blevet færdig som pædagogisk assistent og er jobsøgende.

De har været kærester i fem år og mødtes på nettet. Nu drømmer de om at flytte til Sjælland.

Rollefordeling: Mike er idemanden og den mest handy i parforholdet. Han er stædig og ihærdig, mens Thomas er den strukturerede, der sørger for at planlægge, så projektet kommer godt i mål.

De deler samme form for humor og er begge vilde med planter. Tilsammen har de over 80 planter hjemme i deres lejlighed.

Stil og visioner: De er til den rå og retro stil med teaktræ og hjemmelavede lamper – og så skal der selvfølgelig være en masse grønne planter i deres hjem. De vil også gerne selv designe opbevaringsløsninger, og så elsker de at finde gamle ting på storskrald og loppemarkeder, de selv kan sætte i stand. 

Foto: TV 2