Kvinder med handicap viser kroppen frem

De to kvinder vil vise, at handicappede kroppe sagtens kan være smukke.

Trine Ringhejm Jensen og Manja Lundgaard Hansen har netop færdiggjort en kalender med billeder af dem og andre kvinder - kun iført undertøj.

Men Trine og Manja er ikke det, som de fleste tænker på, hvis man siger undertøjsmodel. De har nemlig begge et fysisk handicap.

- Vi vil gerne have at folk tænker over, at den perfekte krop kan være mange ting. At det ikke bar er med store bryster og fotoredigering, siger Trine Ringhejm Jensen, da hun lørdag gæstede 'Go' morgen Danmark'.

At alle de unge kvinder i kalenderen er handicappede, er ikke noget tilfælde.

- Da jeg var yngre og skulle hĂĄndtere de kropsidealer, som der er i samfundet, var det svært. For jeg kommer aldrig til at have sĂĄ pæne ben eller være sĂĄ perfekt. SĂĄ jeg tror, at det er rigtig godt, bĂĄde for folk med og uden handicap, at se, at det ikke behøver at være perfekt, for at være rigtig flot, siger Manja Lundgaard Hansen.

Handicappede kan ikke være flotte

En af de fordomme, som Trine hĂĄber pĂĄ at kunne gøre op med, er, at handicappede mennesker ikke kan være smukke.

- Folk har set på mig og direkte sagt: "Hvordan kan du være pæn, når du sidder i kørestol?". Den almene opfattelse er, at en kørestolsbruger er grim, fortæller hun.

De to kvinder fik idéen til kalenderen sammen med en fotograf, og selvom det i starten var lidt grænseoverskridende at få taget de afslørende billeder, er de begge meget tilfredse med resultatet.

- Jeg synes at billederne er blevet rigtig, rigtig flotte. Vi fik selv lov at vælge, hvilke billeder vi synes var pæne, fortæller Trine Ringhejm Jensen.

Det er Ungdomskredsen i Dansk Handicap Forbund, der stĂĄr bag kalenderen.