Livsstil

Hollywood-kvinder frygter folder i armhulen

Nogle er nødt til at agere barnet i ’Kejserens nye klæder’, mener dansk forfatter.

Ansigtet, barmen og maveskindet er for længst blevet strammet op af botox, plastikkirurgi og slankekure, som ville kunne presse en elitesoldat.

Men for kendte kvinder i Hollywood og Storbritannien stopper utilfredsheden med udseendet tilsyneladende aldrig.

Nu er korstoget kommet til den fold af hud og fedt, som opstår, når armen hviler langs siden af kroppen.

Armhuledelle.

Ifølge den britiske stylist Rebecca Corbin-Murray, som arbejder for en række kendisser og andre kvinder, frygter flere og flere nemlig at fremvise de såkaldte armhuledeller. I nogle tilfælde sågar mere end at komme til at afsløre noget af brystet.

Det skriver britiske Daily Mail, som med en gengivelse af skuespillerinde Jennifer Lawrences ord kalder fænomenet for 'armpit vagina' – eller på dansk ’armhuleskede’.

Forfatter: Meningsløst ideal

Men både tendensen og sprogbrugen er grotesk, mener forfatter og tidligere korrespondent Lone Theils.

- Der er jo næsten ekstra skam forbundet med det. Hvem har lyst til at komme til Hollywood-fest og få at vide af folk, at man har vaginaer i armhulerne. Det er jo helt absurd, siger hun.

Af samme grund er forfatteren på Facebook gået fænomenet og Daily Mails artikel på klingen.

Læs Lone Theils’ indlæg her:

So, you live on fluids and literally dont eat bread or meat or any type of gluten for ten years and you maintain only...

Posted by Lone Theils on Tuesday, December 5, 2017

Hun mener, at det britiske medie har kastet sig over armhulefolder, som var det en sygdom.

- Vi bruger så meget energi på at finde noget uperfekt ved vores kroppe. Men ingen har jo en perfekt krop, siger hun.

I sit indlæg opfordrer hun i stedet kvinder til at betragte sig selv som smukke og kaste deres energi ind i mere væsentlige kampe frem for at følge det ene skønhedsideal efter det andet.

- De vil alligevel opfinde et nyt problem med dit udseende, som hun skriver i sit indlæg og uddyber til TV 2:

- Kvinderne er jo fantastisk smukke. Tynde og har gjort alt det rigtige. Alligevel opfinder man et eller andet fiktivt problem, siger Lone Theils.

Kjoledesigner: Helt naturligt

Også kjoledesigner Jesper Høvring kender igennem sit arbejde til kvinder, som frygter folder i armhulerne.

Han mener imidlertid, at der er tale om et gammelt fænomen med et nyt navn, og at det er helt almindeligt at ville skjule den lille delle. På samme måde, som de fleste ville undgå en lidt for kort bluse, som afslører en smule delle på maven, forklarer han.

Samtidig bryder han sig dog ikke om den engelske term og understreger også, at han som udgangspunkt forklarer sine kunder, at armhulefolder er et helt naturligt fænomen.

- De er der jo for, at vi kan bevæge armene. De er nødt til at være der, siger han til TV 2.

Alligevel er han som designer til tider nødt til at imødekomme kundernes ønsker. Og svaret på huddellerne er i så fald ofte at skære kjolerne til, så de bliver skjult, eller med tape at trække folderne midlertidigt ud.

Fedtsugning og sociale medier

Ikke desto mindre har modstanden mod armhuledellerne i udlandet vokset sig så stor, at nogle kvinder får fedtsuget området.

Blandt andre modellen Chrissy Teigen, som til Daily Mail beskriver, hvordan proceduren gav hende fornyet selvtillid.

Samtidig kalder hun dog operationen for noget af det dummeste, hun nogensinde har gjort, for ligesom selvtilliden skal proceduren jævnligt fornys for at virke.

Huden har det simpelthen med at søge tilbage til sin naturlige tilstand.

Og netop naturligheden bifalder Jesper Høvring, som trods det udenlandske fokus og de lejlighedsvise ønsker i butikken ikke betragter utilfredsheden som et udbredt problem.

Tværtimod oplever han, at størstedelen af kunderne ønsker et stadigt mere naturligt design og udseende i kjolerne. Men han tror også, at særligt sociale medier kan få pendulet til at svinge den modsatte vej.

- Man ser billeder af sig selv hele tiden, og så har man måske bare ikke lyst til at se billeder, hvor man ser sådan ud, siger Jesper Høvring.

Kejserens nye klæder

Også forfatter Lone Theils frygter, at især unge mediebrugere vil have svært ved at kunne skelne mellem en fornuftig og en forrykt skønhedstrend.

Afstemning

Hvad mener du om kampen mod armhuledeller?

Selvom hun med sin kritik indirekte sætter fokus på emnet, mener hun, at det er nødvendigt at udstille det absurde i stadigt mere specifikke skønhedsidealer. At forsøge at tie det ihjel vil nemlig kun få det til at virke acceptabelt, mener Lotte Theils.

- Den bedste måde at tage brodden af det er at grine af det og udstille det, som det er. At sige fra og tage pis på det, siger hun og tilføjer:

- Hvis vi ikke gør det, ender vi alle med at blive til grin. Som kejseren i ’Kejserens nye klæder’.