Livsstil

Butikskæde lancerer stenfri avocado - og de er på vej til Danmark

De er små og kan spises med skræl på.

Både vindruer og vandmeloner har fået en stenfri variant, og nu er turen kommet til avocadoen.

Den britiske stormagasinkæde Marks & Spencer bliver med sine supermarkeder nemlig de første i verden til at sælge stenfri varianter af den fede frugt.

Men det kan også blive muligt at sætte tænderne i dem herhjemme. Prøver er nemlig på vej til Danmark. 

- Vi har haft miniudgaven, kæmpeudgaven, den forskårne, og nu lancerer vi avocadoernes hellige gral – den stenløse, siger agronom hos Mark and Spencer Charlotte Curtis ifølge BBC.

Mindre, men med spiseligt skind

Det er ikke kun stenen, der udgør forskellen på de avocadoer, vi kender og den nye slags.

Den stenfri avocado har nemlig også spiseligt skind og er kun fem til otte centimeter lang. Derfor har sorten også fået navnet ’cocktail-avocadoer’.

Den opdyrkes i Spanien som resultat af avocadoblomster, der ikke når at blive bestøvet.

- Vi får prøver på den i løbet af nogle dage, og vi kan ikke afvise, at vi selv får dem på hylderne, oplyser informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen til TV 2. 

Nichevare

Indtil videre kan den begrænsede høst af stenfri avocadoer kun købes i december.

Store dele af høsten går nemlig til fornemme restauranter, og selvom den nu også er til test hos Coop, skal forbrugerne ikke regne med, at den bliver inventar på hylderne.

-  Så bliver det som nichevare. Mark & Spencer gør efter sigende meget ved avocado i forskellige sorter, størrelser og lignende, så det er mere naturligt for dem at føre de stenfri, siger Jens Juul Nielsen. 

I øjeblikket sælger den britiske supermarkedskæde en pakke med 80 gram stenfri avocadoer for to britiske pund. Det vil sige cirka 17 danske kroner.