Årgang 0

'Årgang 0'-far får kronisk diagnose

Stephanies far, Christian Van Der Watt, lider af en kronisk nervetilstand, som er meget smertefuld og kun kan holdes nede med stærke morfinpiller.

År 2017 har været et blandet år for Slagelse-pigen Stephanie Van Der Watt og hendes familie. Stephanies far, Christian, har nemlig fået konstateret en kronisk nervebetændelse i lyskeområdet.

Det er en meget smertefuld lidelse, som betyder, at han er tvunget til at være under konstant medicinsk behandling for at kunne få hverdagen til at fungere.

I en periode på tre-fire måneder var smerterne endda så stærke, at morfinpiller ikke var nok til at holde dem nede.

- Selv om jeg får sovemedicin, så sover jeg ikke om natten. Selv om jeg får noget af det stærkeste smertestillende, man overhovedet kan få, morfin, er jeg stadigvæk ikke smertefri, siger Christian Van Der Watt i sæsonpremieren på 'Årgang 0'.

Se videoklip fra programmet øverst.

Er ikke den samme far længere

Men selv om de fysiske smerter er uudholdelige, er det alligevel noget helt andet, der gør mest ondt på den 36-årige familiefar.

Christian Van Der Watt er nemlig meget ked af, at han ikke længere har overskuddet til at være den samme aktive far, som han tidligere har været, for sine to døtre, Stephanie og Isabella, og deres 11-årige bonusbror, Tristan.

- Jeg ved godt, at jeg aldrig kommer til at vinde prisen som årets far (...). Men at man lige pludselig ikke er i stand til at være den mand og den far, som man gerne vil være, på grund af medikamenter og på grund af smerter, det er det hårdeste, jeg har prøvet, konstaterer en berørt Christian Van Der Watt i programmet og tilføjer.

- Det gør det ekstra hårdt, at man så ikke føler, man giver igen til alt det gode, de giver mig. Jeg må jo bare håbe på, at det bliver bedre på et tidspunkt. Se videoklip nedenfor.

Christian Van Der Watt har så stærke smerter på grund af en nervelidelse, at han ikke har kræfter til at være den far, han tidligere var. Det er han meget ked af. Video: Susanne Nielsen

Stephanie: - Medicinen gjorde far dårlig

For 17-årige Stephanie Van Der Watt har det været hårdt at være vidne til, at hendes far i en længere periode i foråret 2017 ikke alene var meget smerteplaget og træt, men samtidig havde svært ved at tåle de stærke morfinpiller.

- Med det medicin, far fik førhen, var han jo kronisk dårlig. Han kunne ligge og kaste op i 45 minutter, fordi hans krop reagerede så voldsomt på det. Så han lå jo og kunne ingenting, siger Stephanie til TV 2.

Siden de første optagelser til programmet er der dog sket en ændring i positiv retning, da Stephanies far er kommet i et smerteforløb på et privathospital i Ringsted, hvor han er blevet ordineret et mindre hårdtslående morfinpræparat og jævnligt kommer til kontrol.

- Han er mere frisk nu og er begyndt at være mere aktiv igen. Selvfølgelig kan han have en dag, hvor han har det rigtig skidt og ligger i sengen. Men han er mere oppe nu, og det er også ham, der står og laver mad, hvor det indtil for nylig var Ditte (hans kæreste og samlever, red.), der gjorde det, fortæller Stephanie.

For 'Årgang 0'-familien Van Der Watt har 2017 været præget af, at far Christian blev ramt af en smertefuld nervetilstand. Det har betydet, at han har haft mindre overskud til sine tre børn, Stephanie (t.v.), Tristan og Isabella.

Skal passe på fysisk udfoldelse

Selv om Christian Van Der Watt er kommet i et behandlingsforløb, der har givet ham mere overskud, skal han passe på med, hvilke fysiske aktiviteter han kaster sig ud i.

- Jeg har jo altid været lidt af en vildbasse, når det kommer til at tumle rundt med mine børn og sådan nogle ting. Nu skal jeg tænke lidt mere over, hvad jeg gør. For jeg er meget trykfølsom, i forhold til de smerter jeg har, siger han og uddyber.

- Hvis jeg får lavet en eller anden bevægelse, hvor jeg bliver ramt. Jamen, så kan det godt slå mig ud resten af dagen. Så kan jeg i høj grad mærke, at jeg er i live, selv om jeg får smertestillende medicin, konstaterer han med et tørt grin.

Set udefra er det også tydeligt, at der på en enkelt sæson er sket en ret markant ændring med den tidligere så aktive 'Årgang 0'-far, som trods sin unge alder nu er blevet helt gråhåret og -skægget.

På arbejdsfronten har Christian Van Der Watt, som har sin egen tatovørforretning, desuden været tvunget til at drosle meget ned.

- Jeg passer min virksomhed på halv tid nu, indtil der er styr på det. Så må vi se, hvordan det går. Det er stadigvæk et lidt følsomt emne, fordi jeg ikke lige ved, hvad der skal ske med det hele der, siger han.

'Årgang 0' har sæsonpremiere tirsdag den 2. januar kl. 20.00 på TV 2 - se snigpremieren allerede nu på TV 2 Play.