Årgang 0

Rachel har lært én vigtig ting om sydamerikanske drenge

'Årgang 0'-Rachel oplevede, at der var et meget afslappet forhold mellem drenge og piger på skolen, hun gik på under sit ophold i Argentina.

For Rachel Ellebye har det været lidt af en øjenåbner at tilbringe et år i Sydamerika, hvor kulturen er meget anderledes end hjemme i Danmark.

- Jeg har rigtig, rigtig mange drengevenner her, og der er ikke noget mærkeligt i for eksempel at se drenge og piger kramme hinanden i skolen eller sidde tæt sammen, uden at de er kærester. For de er bare mere varme og kropslige på den måde, siger Rachel i sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag aften.

Den mere afslappede, sydamerikanske kønskultur giver sig også udtryk i, at drengene på skolen i Formosa, som Rachel gik på under sit lange ophold hos sin argentinske værtsfamilie, gerne kaster sig ud i passioneret dans - med hele skolen som tilskuere.

Se videoklip fra første afsnit af 18. sæson 'Årgang 0' øverst.

Prøver at være dansk igen

Nu, hvor der er gået mere end et halvt år, siden Rachel vendte hjem fra Argentina, er hun faldet godt til på Birkerød Gymnasium, hvor hun begyndte på den internationale linje i august 2017.

- Jeg er glad for at gå her på Birkerød Gymnasium. På kostskolen er det meget afslappet – alle har det godt med hinanden, og der er en god stemning. Men på selve skolen er det svært at nå at lære alle at kende. Der er 300 elever i alt, fortæller Rachel Ellebye til TV 2.

Selv om hun både har sin storebror David på skolen og har fået en masse søde venner og veninder her, kan Rachel godt mærke forskellen på dansk og sydamerikansk mentalitet.

Rachel Ellebye oplevede, at der var et meget afslappet forhold mellem drenge og piger på skolen, hun gik på under sit ophold i Argentina.

- På skolen i Formosa var alle bare venner med alle og hilste på hinanden med kram og kindkys, uanset hvem det var. Herhjemme er det lidt anderledes, så det skal jeg lige vænne mig til, siger den snart 18-årige Rachel, som dog gør sit bedste for at tilpasse sig.

- Jeg prøver at være mere dansk, kan man sige, men det kan nogle gange være lidt svært, konstaterer hun med et grin.

'Årgang 0'-Christian: - Drengene og pigerne minder slet ikke om hinanden

Hos Christian Elhauge i Aarhus er situationen ikke særlig sydamerikansk, da han begynder i 1.g. på Marselisborg Gymnasium. Her er der nemlig stor afstand mellem drengene og pigerne i klassen.

- Klassens sammenhold er ikke så stærkt igen. Drengene og pigerne, de minder bare slet ikke om hinanden på nogen måder. Så vi snakker bare nærmest ikke sammen, siger Christian i sæsonens første afsnit af 'Årgang 0'.

Til gengæld er Christians forhold til sin gruppe af drengevenner meget stærkt, og de laver næsten alting sammen. Blandt andet har de oprettet et fodboldhold, så de kan få lidt fysisk aktivitet i frikvartererne. Se videoklip nedenfor.

Christian Elhauge er begyndt i 1.g. på Marselisborg Gymnasium, og her er han næsten kun sammen med gruppen af drengevenner. Pigerne og drengene holder sig nemlig generelt hver for sig. Video: Susanne Nielsen

Men selv om det kunne tyde på, at der nærmest er krig på kniven mellem kønnene i Christians gymnasium, har tingene ændret sig en hel del, siden de første optagelser til programmet fandt sted.

- Dét, jeg følte dengang, var bare, at pigerne i klassen snakkede med pigerne, og drengene snakkede med drengene, og at vi ikke havde så meget til fælles. Det har altså ændret sig nu, hvor vi har lært hinanden at kende. Nu snakker vi rigtig godt sammen i klassen, siger Christian Elhauge til TV 2.

Forskel på skolekultur

Når 'Årgang 0'-Christian sammenligner den kultur, Rachel oplevede på sin argentinske skole, med forholdene på de danske gymnasier, kan han godt se, at der er en forskel.

- Det med, at de sidder der i skolen og krammer hinanden godmorgen. Det gør vi i hvert fald ikke i Danmark. Når man kommer til fester, så siger man selvfølgelig hej og krammer, men det er ikke noget, man gør, når man kommer i skole om morgenen, siger Christian og tilføjer:

- Jeg tror, det er skolekulturen, der er anderledes.

Hvad angår fest og ballade, så gør Christian Elhauge i hvert fald en stor indsats for at ryste kammeraterne sammen. Mens hans forældre opholder sig i ferielejligheden på Mallorca, skiftes han og lillebror Ludwig nemlig til at holde privatfester hver aften hjemme i huset på Trøjborg.

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag klokken 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play.