Livsstil

Kæresten udgav sig for at være millionærarving – sådan blev hun snydt

Amanda Kastrup blev hvirvlet ind i sin nye kærestes spind af løgne og ubetalte regninger. Her er den utrolige historie, som hun oplevede den.

Det hvidskurede kurhotel tårnede sig op et stenkast fra Strandvejen og med udsigt over Øresund.

Det var deres anden date, og han havde inviteret hende til nytårsaften på det mondæne Skodsborg Kurhotel i Nordsjælland.

Som en anden Askepot havde 25-årige Amanda Kastrup siddet i hjemmet i Hvidovre og syet en pæn kjole, der ville passe til omgivelserne. Nu var håret sat, og hun var på vej i S-toget.

Manden, hun skulle mødes med, var hun stødt på tilfældigt på Facebook, og efter at have skrevet sammen et par uger, var de nu begyndt at ses i den virkelige verden. 

Men det var ikke en helt almindelig mand, som havde inviteret Amanda til nytår. Hans navn var Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus, han var milliardærarving til Augustinus-fonden og hans farfar ejede flere hoteller og virksomheder – heriblandt Skodsborg Kurhotel.

FAKTA: 'En fremmed flytter ind'

  • Amanda Kastrups historie bliver fortalt i serien ’En fremmed flytter ind’ der bliver vist på TV 2 fra den 22. januar 2018.
  • Serien bygger på den dramatiserede dokumentar af samme navn, der er instrueret af Nicole Horanyi og med manus af Nicole Horanyi og Krister Moltzen.
  • Amanda spiller sig selv, men rollen som Casper Rieper-Holm er spillet af skuespilleren Esben Dalgaard.
  • Amandas historie har også været fortalt i Third Ears podcast ’I et forhold med’ af Krister Moltzen.

I løbet af de 100 dage Amanda var kæreste med Casper, blev hun ført ind i en verden af løgne og bedrag.

- På det her tidspunkt anede jeg ikke, hvad jeg havde rodet mig ud i, fortæller Amanda Kastrup i tv-serien ’En fremmed flytter ind’, der vises på TV 2. Serien er baseret på hendes oplevelser med Casper.

Festede uden at betale

Til middagen på kurhotellets restaurant opførte Casper sig hjemmevant. 

Ved blot at hviske i en tjeners øre fik han rykket dem til et bord med en af restaurantens bedste udsigter. 

- Han fortalte, at han var kommet her meget som barn, og at personalet nærmest var som familie for ham, siger Amanda. 

Efter middagen samlede han alt personalet. Der var stillet champagne frem, og Casper holdt en rørende tale om, hvordan stedets ansatte havde betydet meget for ham gennem hans barndom. Derfor ville han også introducere dem for Amanda.

- Det var langt ude, at han begyndte at tale om familiære forhold med folk, der var ansat. Sådan kender jeg ikke familiære forhold. Det er blod for mig, siger Amanda om optrinnet. 

Hvad Amanda ikke vidste var, at de ansatte aldrig havde set Casper før. Men han holdt talen med sådan en troværdighed, at ingen sagde noget.

Se rekonstruktionen af nytårstalen her. Amanda spiller sig selv, og Casper bliver spillet af skuespiller Esben Dalgaard.

Nu ville Casper holde et brag af en nytårsfest. Han fik de ansatte til at åbne for den aflukkede søjlesal. Der skulle være høj musik og sprutflasker på bordene. Han inviterede restaurantens øvrige gæster, der alle festede det nye år ind på Casper Augustinus' regning.

Eller de troede, at han stod for regningen.

For da Amanda checkede ud fra Skodsborg Kurhotel med Casper dagen efter, var hun uvidende med til at løbe fra en kæmpe regning. Casper har nemlig intet med Augustinus-familien at gøre. Hans navn er Casper Rieper-Holm, og det her var bare et af de mange svindelnumre, han stod bag.

Forhold begyndte på Facebook

Det var egentlig Caspers kusine, der introducerede Amanda for Casper.

- Jeg har en fætter, og han er skidesød. I vil passe godt sammen, skrev kusinen til Amanda på Facebook.

Hun spurgte ind til Amandas efternavn Kastrup og om hun havde et tilhørsforhold til den formuende Augustinus-familie. Ret hurtigt skiftede den fremmede kvinde emne i beskederne. Hun ville sætte Amanda op med sin fætter Casper.

Amanda var ikke ude efter en kæreste, men hun begyndte alligevel at skrive med Casper over Facebook.

- Jeg blev ved med at skrive med ham, fordi han var sød og glad, og hans hverdag var meget anderledes end min. Han var advokat, arbejdede for sin farfar og havde sin egen virksomhed på Cypern, hvor han solgte ejendomme, fortæller Amanda.

Et eksempel fra serien på hvordan nogle af de beskeder, som Amanda modtog fra Caspers venner og familie, så ud.

Inden de overhovedet havde mødt hinanden, blandede flere af hans venner og familiemedlemmer sig i Amandas indbakke.

- Hvem er du, er du blevet gift med Casper? I har skabt panik i familien, skrev endnu en kusine.

- Hvem er du, og hvad vil du med min ven?, skrev en mand ved navn Ibber, der ud fra profilbillederne tydeligvis levede et noget mere luksuriøst liv, end den hverdag Amanda kendte til.

Gennem beskederne fandt Amanda ud af, at Casper kom af en meget rig familie. Der var mange, der var interesserede i at finde ud af, hvem hun var, og om hun var ude efter familieformuen.

Han kunne se igennem mig og lynhurtigt spotte, hvad jeg ledte efter

Amanda Kastrup

Amanda syntes, det var lidt mærkeligt, at så mange fra Caspers liv skrev til hende. 

- De var lidt skøre og lidt tæt på. Jeg troede, et forhold kun involverede to mennesker, men lige pludselig var der ret mange, jeg skulle forholde mig til, siger Amanda.

Hvad hun ikke vidste var, at samtlige personer hun blev kontaktet af, var opfundet af Casper Rieper-Holm. Hver gang Amanda troede, hun skrev med hans kusine, ven eller endda datter, var det Casper selv, der skrev beskederne.

Casper flytter ind

Men Amanda vidste intet om Caspers løgne. 

Over for hende var han den charmerende og energiske verdensmand, der i løbet af kort tid flyttede ind i lejligheden i Hvidovre.

- Han var rigtig god til at italesætte, hvor særligt, det vi havde sammen, var. Hvor var det fantastisk, vi kunne komme fra ikke at ville have en kæreste til at give os 100 procent hen til hinanden og være glade for det.

Han var også hurtig til at gennemskue, hvad hun ledte efter i en mand. Da han opdagede, at hun ikke havde særlig stor interesse for dyre designertasker og hotelovernatninger, så skruede han ned for rigmanden Casper. 

Casper Rieper-Holm inviterede Amanda Kastrup ud at rejse flere gange i den korte tid, de var kærester. Her er det skuespiller Esben Dalgaard, der spiller rollen som Casper i 'En fremmed flytter ind'.

Amanda ledte efter en mand, der kunne blive en del af hendes lille familie. Da han fandt ud af det, tog han orlov fra sit arbejde, så han kunne bruge mest mulig tid med Amanda og datteren.

- Han kunne se igennem mig og lynhurtigt spotte, hvad jeg ledte efter, for så at blive til den person, fortæller Amanda.

Men en eftermiddag fandt Amanda ud af, at alt Casper nogensinde havde fortalt hende har været løgn.

Afsløringen

Amanda stod i køkkenet, da mobilen ringede. Det var Casper.

Han havde været i Jylland for at besøge sine bedsteforældre, men der var opstået problemer med hans dankort, og han manglede derfor penge til broen. Han havde set hendes kort i bilen og var kørt tilbage mod en bank for at hæve penge på det. 

Men medarbejderen i banken havde nægtet at lade ham hæve på det. Så nu ringede der nok snart en fra banken, advarede han Amanda om.

Ganske rigtigt. Kort tid efter blev Amanda ringet op af en kvinde fra hendes lokalafdeling i Hvidovre. Amanda nåede at sige, at Casper var hendes kæreste, og at han godt måtte bruge penge til at komme over broen. Kvinden fra banken afbrød hende:

- Hvor godt kender du ham? Han siger, han hedder Casper Augustinus, men det passer ikke. Vi ved ikke, hvem han er, men han er ikke en Augustinus, fortæller hun. 

Kvinden fra banken forklarede, at Amanda har et forbrugslån på 100.000 kroner og et Visa Gold og Mastercard med ret stort overtræk, og at Casper havde været i banken og aflevere underskrevne papirer på kreditkort og lån. Dengang fortalte han, at Amanda var syg og lå på hospitalet og derfor ikke kunne aflevere dem selv.

Kvinden fortalte også, at Amanda havde 24 timer til at melde Casper for at have forfalsket hendes underskrift. Hvis hun ikke meldte det inden da, måtte hun selv hæfte for i alt 250.000 kroner, han havde svindlet hende for. 

Amanda var mundlam og vidste ikke, hvad hun skulle tænke om det hele. Men hun vidste, at Casper var på vej tilbage mod hende og lejligheden.

Gik i chok

Han hostede og svedte, da han kom op i lejligheden. Hun fortalte ham, at hun vidste, at han ikke var, hvem han udgav sig for at være. 

- Han sagde ikke rigtig noget. Jeg kunne tydeligt se, det gav ham fysisk ubehag, fortæller hun. 

Faktisk havde han det så dårligt, at Amanda måtte få sin ven Martin til at køre ham på hospitalet.

Allerede inden han var ude af døren, gik jeg i chok

Amanda Kastrup

- Da Casper gik, faktisk allerede inden han var ude af døren, gik jeg i chok. Jeg kunne ikke samle mine tanker om noget eller komme til nogen konklusioner, fortæller hun. 

- Alt, jeg troede, jeg vidste, blev jeg i tvivl om. Var banken involveret? Kunne man overhovedet stole på politiet? Var der noget af det, han havde fortalt, der var rigtigt?

Hun fandt nogle papirer fra et jobcenter i Jylland i en taske, han havde glemt hos hende. Datoen passede. Han skulle møde op for at modtage sin kontanthjælp. Det var derfor, han var taget til Jylland. På brevet så hun hans rigtige navn: Casper Rieper-Holm.

Hun googlede ham og blev mødt af et hav af artikler om hans tidligere svindelnumre. Det her var bare et af mange.

Hvorfor gjorde han det

Amanda valgte at anmelde Casper Rieper-Holm for at forfalske hendes underskrifter. 

Amanda Kastrup håber folk vil tage godt imod serien 'En fremmed flytter ind', der fortæller hendes historie om svindleren Casper Rieper-Holm

I 10 dage efter afsløringen var hun helt nede at vende. Hun kunne hverken spise eller sove. Gik blot frem og tilbage i lejligheden som et dyr i bur. I de dage var alt en tåge, hvor hun forsøgte at få styr på alle de historier, han havde fortalt hende i løbet af de tre måneder, hun havde kendt ham.

- Efter det brød jeg ud i latter – helt hysterisk – da jeg fik samlet brikkerne om, hvad han havde været i stand til at gøre ved mig. Han havde snydt alle omkring mig, mine venner, naboer, min kioskmand, siger Amanda.

I dag er det syv år siden det skete, og Amanda har opgivet at finde en logisk forklaring på det.

- Hvorfor gjorde han det her? Det er da en mærkelig form for kriminalitet. Han fik hevet en kvart million ud af min bank, men han havde ikke nogen penge, da han gik her fra, siger hun.

Når dokumentarserien ’En fremmed flytter ind’ bliver vist på TV 2, kommer mange til at kende hendes historie. Det kan hun godt blive en anelse nervøs over:

- Men så kommer jeg i tanker om, at det her er noget, jeg har oplevet, og så kan jeg ikke gå op i, hvad andre synes og tænker. Jeg fortæller min historie, og så må folk gøre med det, hvad de vil, siger Amanda Kastrup.

Casper Rieper-Holm blev idømt et års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk på baggrund af Amandas anmeldelse.

Artiklen er blevet til på baggrund af interview med Amanda Kastrup og hendes medvirken i tv-serien ’En fremmed flytter ind’ instrueret af Nicole Horanyi. Casper Rieper-Holm har ikke ønsket at kommentere eller medvirke i ’En fremmed flytter ind’.

Få den fulde historie om Amanda Kastrup og Casper Rieper-Holm i serien 'En fremmed flytter ind', der vises på mandag klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.