Årgang 0

'Årgang 0'-Stephanie flytter i egen bolig: - Har brug for at være alene

Stephanie van der Watt har endelig fået færdigindrettet den anneksbolig, som hun selv har været med til at bygge. Hun nyder at have fået et privatliv.

Den nu 18-årige Stephanie Siguenza van der Watt kan endelig låse døren til sin egen bolig.

Hun er nemlig flyttet ind i det træ-anneks i haven, som hun selv har været med til at bygge sammen med sin far, Christian van der Watt, og ekskæresten Andreas - med lidt assistance fra en tømrer.

- Det føles faktisk lidt som at flytte hjemmefra i forhold til, at jeg har min egen dør og min egen nøgle, siger Stephanie i sæsonfinalen på 'Årgang 0'.

I annekset har hun en lille lejlighed på omkring 16 kvadratmeter. Den anden halvdel af bygningen tilhører hendes tre år yngre lillesøster, Isabella.

Se videoklip fra 'Årgang 0' øverst.

Har brug for at være alene

Dét at få sin egen ungdomsbolig har længe været et stort ønske for Stephanie, der i over et halvt år har delt værelse med Isabella, efter at familien flyttede ind i det nye hus.

- Det sværeste er nok, at vi har skullet vente så lang tid på, at det blev færdigt herude, siger Stephanie Siguenza van der Watt og tilføjer. 

- Jeg har ikke kunnet være alene, og det er dét, jeg har haft brug for at være. Alene.

Også den øvrige familie har bemærket, at Stephanie har været utilfreds med situationen.

- Det var nogle lange måneder, hvor hun skulle dele værelse med sin søster. Det er jo ikke lige det sjoveste som 17-årig, når man har kæreste og så videre, udtalte Christian van der Watt til TV 2 umiddelbart før jul.

Selv om de to unge damer nu har fået foden under hver sin ende af eget tag, er de fortsat tvunget til at gå ind i huset til familien, hver gang de skal på toilettet eller i bad. Der er nemlig ikke indlagt vand- eller kloakrør i annekset.

Får voksenløn

Da Stephanie van der Watt kunne fejre sin 18-årsfødselsdag torsdag den 25. januar, er hun officielt voksen, og derfor skal hun nu aflønnes med voksenløn i sit fritidsjob.

- Stephanie arbejder stadig i Fakta i Stenlille. Hun har været ungarbejder indtil nu, men de er så glade for hende, at de gerne vil beholde hende. Og her fra januar er hun blevet lukkeansvarlig, lyder det stolt fra Stephanies far.

- Men når hun får voksenløn, skal hun jo også betale voksenskat, griner han.

Selvom Stephanie tjener sine egne penge, skal hun dog ikke betale husleje for at bo i annekset.

Hvis hun dropper ud af uddannelsen og bare vil arbejde, så skal der betales husleje

Christian van der Watt, far til Stephanie fra 'Årgang 0'

- Jeg har den holdning, at så længe hun studerer, så bor hun gratis, spiser gratis og alt det der. Hun kan blive hjemme lige så længe, hun har lyst. Men hvis hun dropper ud af uddannelsen og bare vil arbejde, så skal der betales husleje, konstaterer 36-årige Christian van der Watt.

Glad for skolen

Den 18-årige Slagelse-pige har dog ikke planer om at tage fuldtidsarbejde lige foreløbig. Hun er nemlig rigtig glad for at gå på HF, hvor hun netop er begyndt på andet semester.

- Jeg har valgt den linje, hvor man har samfundsfag og psykologi, fortæller Stephanie, som dog også har tid til at være kreativ, selv om hun ikke længere har fag som tegning eller design på skoleskemaet.

- Jeg tegner lidt derhjemme nu. For vi har egentlig ikke så mange lektier for. For det meste skal jeg bare læse tre-fire sider, siger hun.

Også far Christian er meget tilfreds med, at hans datter er faldet godt til på gymnasiet og er kommet over sin skoletræthed.

- Stephanie har overrasket meget positivt med, hvor seriøst hun tager det, og at hun viser så stort engagement. Jeg har kun rosende ord til overs for hendes indsats, siger Christian van der Watt.

Se sæsonfinalen på 'Årgang 0' tirsdag den 30. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play.