Husker du 'Korpset'-vinderne fra sidste ĂĄr? Her er de i dag

Frederik, Morten og Kenneth gik hele vejen i første sæson af 'Korpset'. TV 2 har talt med dem om, hvad der er sket i deres liv det seneste år.

Én efter Ă©n knækkede de sammen undervejs. 

Otte udmattende døgn med et konstant fysisk og psykisk pres fik sorteret 27 mænd fra, inden Frederik Bundesen, Kenneth Liljegren og Morten Sort kunne krydse mĂĄlstregen i 'Korpset - gjort af det rette stof'.

Det skete, efter de tre mænd havde gennemført den sidste prøvelse - et spring fra 15 meters højde ned i et iskoldt havnebassin. Men hvordan har det sĂĄ ændret deres liv at have været igennem prøvelser, der minder om Jægerkorpsets aspirantkursus? Det har TV 2 fulgt op pĂĄ et ĂĄr efter, sidste program blev sendt.

Frederik Bundesen er kommet i endnu bedre form

26-ĂĄrige Frederik Bundesen klarede mod alle odds 'Korpset'. For ĂĄr tilbage var han ude for en snowboardulykke, og dengang tvivlede lægerne pĂĄ, om han overhovedet ville komme til at gĂĄ igen. Men Frederik kom til at gĂĄ igen og endda mere til. Det beviste han i 'Korpset'.

Udover at han fandt ud af, hvad han rent fysisk kunne holde til, så har han på det personlige plan også fået meget ud af at være med i programmet.

- Jeg har fået en større indre ro, selvindsigt og tro på egne evner, når tingene spidser til. Derudover er jeg blevet mere opmærksom på mine stærke og svage sider - både fysiske såvel som personlige, fortæller Frederik Bundesen, der husker tilbage på 'Korpset' som noget helt specielt.

- Det var noget af det hĂĄrdeste, jeg nogensinde har prøvet. Men selvom det var ekstremt hĂĄrdt, har det ogsĂĄ været en kæmpe oplevelse for livet. Én ting er at deltage i et maraton eller et andet hĂĄrdt løb, hvor man kender rammerne og ved, hvor slutlinjen er. Men det er noget helt andet at deltage i et forløb, hvor man mĂĄ give fuldstændig afkald pĂĄ kontrol.

Siden deltagelsen har Frederik fortsat sin hårde træning. Særligt er han glad for at løbe OCR-løb, som er et løb, hvor der undervejs er bygget forhindringer og styrkemæssige udfordringer ind. Han har deltaget i tre Nordic Race-løb.

- Det er faktisk gĂĄet sĂĄ godt, at jeg nu har kvalificeret mig til en plads blandt eliten i Danmark. Udover at træne mĂĄlrettet i fitness, har jeg haft stort fokus pĂĄ at forbedre mit løb, som har været mit svage punkt. Men nu har jeg sluttet mig til Adidas Runners Copenhagen, hvor vi løber fire gange om ugen med forskellige træningspas. Jeg er kun blevet endnu mere disciplineret i min træning siden 'Korpset', fortæller Frederik Bundesen.

Og det er pĂĄ trods af, at der i løbet af det seneste ĂĄr ogsĂĄ er mange andre ting end træningen, der har fyldt i hans liv. Siden programmet blev sendt, har han været i seks mĂĄneders virksomhedspraktik i Sydney i Australien, hvor han samtidig skrev sit kandidatspeciale og dermed afsluttede uddannelsen som civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

- Efter et spændende ophold i Australien er jeg nu tilbage i Danmark og min lejlighed i København. Nu er jeg i gang med at finde ud af, hvad næste skridt skal være, og ellers arbejder jeg med et spændende start up-projekt, siger Frederik Bundesen.

Frederik har planer om at se med i den nye sæson af 'Korpset'. Selv ses han stadig med mange af de aspiranter, der var med i den første sæson.

 - Jeg har fĂĄet nogle helt unikke kammeratskaber, som uden tvivl ogsĂĄ spillede en afgørende rolle under forløbet. Jeg er blevet meget opmærksom pĂĄ vigtigheden i at have et stærkt og positivt team omkring sig, fortæller han.

Kenneth Liljegren har fĂĄet kammerater for livet

43-årige Kenneth Liljegren besvimede undervejs og pressede sig selv langt ud over, hvad de fleste mennesker kan. Han formåede at gå hele vejen i 'Korpset' gennem timelange marcher, torturlignende forhør og andre modbydeligheder.

- Jeg fik virkelig afprøvet mig selv i 'Korpset', og ikke mindst har jeg fået nogle virkelig gode kammeratskaber ud af det, fortæller Kenneth Liljegren.

Kenneth træner blandt andet sammen sammen med flere af de andre deltagere fra første sæson af programmet. En af dem, han har lavet fysiske udfordringer med, er Henning Duvander Iversen.

- Nummer 30 og jeg har blandt andet løbet at maraton sammen, hvor vi samtidig skubbede en bil foran os. Til sommer har vi planer om at løbe endnu længere med bilen, beretter Kenneth Liljegren.

I januar mødtes Kenneth også med mange af de andre deltagere til en hygge- og træningsweekend, som de sammen havde arrangeret.

Kenneths egen træning er også stadig intens, selvom han nu ikke har et hårdt tv-program at træne sig op til, men intensiteten er det samme. Han boksetræner blandt andet.

Derudover arbejder Kenneth Liljegren stadig som socialpædagog på en institution for udsatte unge.

- Efter 'Korpset' har jeg fĂĄet flere nye jobtilbud, som jeg dog har takket pænt nej til, men kun fordi jeg er meget glad for mit nuværende job, fortæller Kenneth Liljegren, der helt sikkert skal følge med i den nye sæson af 'Korpset'.

Morten Sort træner til triatlon

Den tredje aspirant, der gennemførte første sæson af 'Korpset', var den 35-ĂĄrige nordjyde Morten Sort, der fra start i programmet lagde sig i front i samtlige øvelser og beviste, at han havde et køligt overblik, der bragte ham til finalen.

Morten Sort har siden 'Korpset' holdt lidt foredrag, men lige nu vil han gerne holde sig under radaren, hvorfor han ikke ønsker at medvirke i artiklen. Han fortæller dog, at han stadig træner en del med henblik på triatlon.

Da Morten var med i 'Korpset', var han afdelingsleder i et større tømrerfirma, og Morten er således stadig i byggebranchen.