Livsstil

Han har fuppet i årevis - her begyndte det for falsk rigmand

Kendt svindler fra TV 2-program udgav sig for at være millionærarving - det hele begyndte på et nordjysk slot i 1998.

Casper Augustinus, Zasper Rubinstein, Noah Casper, Casper Levi og Tino El’tinus.

Det er bare nogle af de navne, som svindleren Casper Rieper-Holm har brugt til at udføre sine fupnumre.

Gennem to årtier har han været indblandet i sager om svindel, dokumentfalsk og vold.

Flere af dem har været beskrevet i medierne – senest i serien ’En fremmed flytter ind’, der handler om, hvordan han forsøgte at svindle sin daværende kæreste, Amanda Kastrup.

FAKTA: 'En fremmed flytter ind'

  • Amanda Kastrups historie bliver fortalt i serien ’En fremmed flytter ind’ der bliver vist på TV 2 fra den 22. januar 2018.
  • Serien bygger på den dramatiserede dokumentar af samme navn, der er instrueret af Nicole Horanyi og med manus af Nicole Horanyi og Krister Moltzen.
  • Amanda spiller sig selv, men rollen som Casper Rieper-Holm er spillet af skuespilleren Esben Dalgaard.
  • Amandas historie har også været fortalt i Third Ears podcast ’I et forhold med’ af Krister Moltzen.

Han udgiver sig oftest for at være styrtende rig og vil investere sine mange fantasimillioner i alt fra håndboldklubber til værtshuse.

Men han er langt fra rig. Casper Rieper-Holm er født og opvokset i den lille by Præstbo i Nordjylland.

Blot få kilometer derfra begik han sit første store fupnummer. Det var i 1998 og begyndte med en opringning til Voergaard Slot nær Dronninglund i Vendsyssel.

Rosenkrantz-familien

Hans Jørgen Kaptain arbejdede som advokat og godsforvalter på det gamle renæssanceslot.

Slottets ældste del kan dateres til 1481. Siden 1963 har det været ejet af en familiefond.

Han fik en ung mand i røret, der præsenterede sig som en efterkommer af den danske adelsslægt Rosenkrantz, og som gav udtryk for, at hans familie var meget velhavende.

- Han fortalte mig, at han gerne ville støtte steder, hvor Rozenkrantz’erne havde været, fortæller Hans Jørgen Kaptain i ’En fremmed flytter ind’.

Godsforvalteren var mistænksom. Ingen ringer og tilbyder penge ud af det blå. Men han inviterede den unge mand over. 

Han virkede fornuftig og ordentlig. Jeg fornemmede, at han kendte Voergaard Slot.

Hans Jørgen Kaptain, godsforvalter

- Han virkede fornuftig og ordentlig. Jeg fornemmede, at han kendte Voergaard Slot. Han havde forberedt sig og kunne blandt andet genkende Rosenkrantz-familiens våbenskjold, siger Hans Jørgen Kaptain. 

Den unge mand fortalte, at han ville åbne en konto på fem millioner kroner, hvoraf to millioner skulle gå til Voergaard Slot, og de sidste tre skulle bruges andre steder i landet.

Episoden på Voergaard Slot skete for knap 20 år siden.

Et par dage efter fik Hans Jørgen Kaptain endnu et opkald. Denne gang fra mandens lokale sparekasse, der fortalte, at de var ved at åbne en konto til millionerne. Men kontoen stod i Voergaard Slots navn. 

- Der vidste jeg godt, at det ville vi ikke være med til. Han prøvede at tage et lån i vores navn, for hvis vores navn stod på, så ville vi hæfte, siger Hans Jørgen Kaptain. 

Fupnummeret blev afværget, og godsforvalteren meldte det ikke til politiet.

Den unge mand bag nummeret var Casper Rieper-Holm. Dengang lykkedes det ham ikke at slippe afsted med penge.

I årene efter fortsatte Casper Rieper-Holm sine fupnumre.

Ti år efter hans opringning til Voergaard Slot kom han på alles læber og avisforsider – da han udgav sig for at være en udenlandsk millionær, der ville redde en håndboldklub i Slagelse.

Her gav han den som rigmanden Casper Peter George Peterson, hvis bedstefar var grundlæggeren af milliardfirmaet Blackstone Group, og som nu ville redde en konkurstruet håndboldklub.

Rigmand ville ”redde” Slagelse-klub

I begyndelsen af 2009 så det sort ud for den tidligere legendariske håndboldklub Slagelse FH. Klubben hvor Anja Andersen siden 2000 havde trænet kvindernes førstehold, Slagelse Dream Team, og hvor profiler som Bojana Popovic og Cecilie Leganger også holdt til.

Da han kom, blev jeg meget overrasket over at se en mand i en Adidas-træningsdragt.

Bjarne Stenbæk, Slagelse FH

Men i 2008 havde Anja Andersen forladt Slagelse FH. Klubben var på randen af konkurs, og det var uvist, om de kunne klare endnu en sæson. Lige indtil en dansk-amerikansk millionærarving kom klubben til undsætning.

Bjarne Stenbæk fortæller om fupnummeret i dokumentarserien 'En fremmed flytter ind'.

Hans navn var Casper Peter George Peterson. Hans mor var oprindeligt fra Slagelse, og derfor ville han støtte den konkurstruede klub fra hendes fødeby. Han havde faktisk allerede overført halvanden million fra en schweizisk bankkonto.

I Slagelse jublede man.

Bjarne Stenbæk var administrativ chef i klubben og tog imod rigmanden.

- Da han kom, blev jeg meget overrasket over at se en mand i en Adidas-træningsdragt. Han forklarer det med, at han har været i København og spille tennis med Frederik Fetterlein, og at han altid gør sig umage for ikke at vække opsigt med en meget ekstravagant opførsel og påklædning, fortæller Bjarne Stenbæk i ’En fremmed flytter ind’.

Casper Peter George Peterson talte dansk med en tyk amerikansk accent. Han holdt en flot tale for klubben, og alle skålede i champagne over investeringen, der havde reddet klubben i konkursens sidste time.

Næste morgen skulle rigmanden med til en kamp og opleve stemningen i hallen. Men inden de trådte ind i turbussen, var Casper Rieper-Holm blevet afsløret.

Skældte ud på fransk

Bjarne Stenbæk var blevet ringet op af klubbens kasserer, der fortalte, at pengene ikke var kommet ind på klubbens konto.

Kasseren havde ringet til det investeringsfirma i USA, som Casper Peter George Peterson havde påstået at være arving til. De havde aldrig hørt om ham før.

Det konfronterede Bjarne Stenbæk ham med i bussen. Men Casper Rieper-Holm insisterede på, at der måtte være sket en misforståelse.

- Han tilbyder at ringe til sin farfar for at få verificeret, hvem han er. Det gør han fra bussen. Han er vred på sin farfar, og han skælder ham ud, fortæller Bjarne Stenbæk.

Han foregav også at ringe til sin bank i Schweiz, og skældte dem ud på fransk.

- Han er ikke påvirket af, at han egentlig er blevet afsløret. Det lader han sig slet ikke mærke med. Han er helt cool og spiller absolut Casper helt ud. Men da han står af bussen i Ikast, står pressen udenfor, og det bryder han sig ikke om, siger Bjarne Stenbæk.

Slagelse FH blev reddet økonomisk tilbage i 2009 efter svindelnummeret. Men i 2013 kunne klubben ikke klare det økonomiske. Klubben gik for alvor konkurs i 2013.

Casper Rieper-Holm har i forbindelse med tilblivelsen af ’En fremmed flytter ind’ fået mulighed for at kommentere på episoden på Voergaard Slot og i Slagelse. Han har ikke ønsket at kommentere herpå.

'En fremmed flytter ind' kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 20.50.