Uheld sendte deltager på hospitalet - det skete der med ham efter 'Korpset'

Thomas Østergaard Madsen punkterede lungen under sin deltagelse i 'Korpset' og blev indlagt i fem dage.

En 32-årig deltager i tv-programmet 'Korpset' kom slemt til skade under en øvelse.

Under øvelsen "død mur forlæns" skulle programmets deltagere kaste sig forlæns ud fra fem meters højde og lande i vandet. Under faldet er det vigtigt, at kroppen er stiv som en mur, således at man rammer vandet med hovedet først.

Men sådan gik det ikke for aspirant nummer 29, Thomas Østergaard Madsen. Han roterede en smule og landede på ryggen med et hårdt plask, hvilket blev fatalt for både hans helbred og deltagelse i 'Korpset - gjort af det rette stof'. 

- Jeg oplevede bare et ordentligt smæk i ryggen. Da jeg så kommer op og skal tale med instruktøren, kan jeg godt mærke, at det trak i vejret, og da jeg kom op at stå, hostede jeg en masse blod op, fortalte Thomas Østergaard Madsen, da han var ude af programmet.

Adrenalinen suste på det tidspunkt stadig rundt i kroppen på Thomas, så det var først, da han kom tilbage på basen, at han fik mistanke til, at noget var galt.

- Da jeg stod oppe på kajen, tænkte jeg, at det ligeså godt kunne være næseblod, men tilbage på basen tænkte jeg, at det nok var rent blod, fortæller Thomas Østergaard Madsen.

Ærgerlig aspirant

Programmets læge Anders Damm-Hejmdal konstaterede ud fra hans symptomer og ved at lytte på hans lunge, at den var punkteret. Thomas Østergaard Madsen blev derfor pillet ud af programmet. 

- Det ville ikke være forsvarligt rent lægeligt at lade ham fortsætte, så jeg sendte ham på hospitalet, fortæller Anders Damm-Hejmdal.

Selvom Thomas fortstod beslutningen, var den alligevel lidt svær at sluge.

- Det er da hammer ærgerligt, for jeg ville da gerne have gået hele vejen, fortalte Thomas Østergaard Madsen efter hans exit.

Indlagt på hospitalet

På hospitalet blev Thomas undersøgt og indlagt i fem dage. 'Korpset's læge var løbende i dialog med hospitalet, der ikke konstaterede yderligere skade end selve punkteringen.

En punkteret lunge behandles ved restitution eller ved at der lægges et dræn i brysthulen, hvorfra man kan suge luften ud og få lungen til at folde sig ud igen, så den læner sig op af brystkassen.

- Det har der ikke været behov for i Thomas' tilfælde. Hans lunge foldede sig stort set ud af sig selv, siger Anders Damm-Hejmdal og understreger, at der er meget lav sandsynlighed for, at Thomas får mén af uheldet.

Sådan går det nu

Programmet blev optaget i efteråret, og her - nogle måneder efter - har TV 2 været i kontakt med Thomas, der fortæller, at hans lunge igen er, som den skal være. Det har hans læge konstateret ved en lungefunktionstest.

- Jeg har godt kunnet træne de seneste måneder, men jeg har måske kun kunnet yde 50 procent af det, jeg plejer. Men det går fremad, fortæller Thomas Østergaard Madsen. 

For ham har det været en stor oplevelse at deltage i programmet, selvom han fik en skade.

- Jeg har haft svært ved at acceptere, at det var det, der gjorde, at jeg røg ud. Jeg følte, at jeg kunne presse mig selv meget længere, så derfor betød det også meget for mig at få gode ord med på vejen af Rathsack, da jeg afleverede armbindet, siger Thomas Østergaard Madsen.