Livsstil

Babyhånd slår alle rekorder på Instagram

6 af de 10 mest likede billeder på Instagram handler nu om fødsler og graviditeter, og det er der en god grund til.

Instagram og ikke mindst realitystjernen Kylie Jenner har slået en verdensrekord.

Søndag afslørede hun via en video på de sociale medier, at hun i skjul havde været gravid og havde født en datter. 

Onsdag lagde hun så et billede på Instagram af sin nyfødte datter, der griber om hendes tommelfinger. Billedet var flankeret af teksten ”stormi webster”, som afslørede navnet på den lille pige.

Og det er noget, der har fået tommelfingre verden over på overarbejde.

Et døgn efter billedet blev lagt op, har det fået flere end 15 millioner likes. Og det betyder, at billedet er det mest likede nogensinde på Instagram, og at det har slået opløberne med flere millioner.

Det billede, der indtil nu havde flest likes, var også et billede af en nyfødt. Det var fodboldspilleren Cristiano Ronaldo med sin kone, søn og lille datter.

At de to billeder begge er af nyfødte er ikke helt tilfældigt. Faktisk er 6 af de 10 mest likede billeder på Instagram nogensinde billeder, der afslører graviditeter eller fødsler.

Identifikation er afgørende

Spørger man Nathalie Larsen, der er sociale medie-strateg og digital chef hos Lead Agency, er det ikke så underligt, at netop babybilleder er så populære.

- Det er nogle ultimativt store ting i vores liv, og når man deler det på sociale medier, får man stor gennemslagskraft. Helt almindelige danskere vil også opleve, at de opslag, de får flest likes på Instagram og Facebook, handler om livsomvæltende ting, siger hun.

Ifølge Nathalie Larsen er det også en afgørende faktor, at billeder af graviditeter og nyfødte fremkalder en universel følelse.

- Alle os, der er forældre, kan identificere os med, hvordan de her stjerner har det. Vi ved, hvad de går igennem, og det gør, at vi føler os tættere på de her kendisser, siger hun.

Personlige opslag og bar hud

At Instagrams mest likede opslag formindsker afstanden mellem kendis og fan, ses også i to af de top 10-billeder, der ikke handler om babyer.

Dem står sangerinden Selena Gomez bag.

På det ene billede ligger hun i en hospitalsseng og skal til at have en nyretransplantation, og på det andet sidder hun på trappen foran sit barndomshjem.

- I de her opslag er hun åben og ærlig. Hun er repræsentant for den bølge, der handler om, at vi ikke kun skal vise den glatte og polerede side af os selv. Vi skal også vise det uden for Instagrams perfekte firkant, siger Nathalie Larsen.

- Hun deler meget personlige ting og åbner sit hjerte, og det gør, at man kommer tæt på hende.

Der er dog to billeder på listen over alle tiders mest likede, som spiller på noget helt andet. På det ene sidder Justin Bieber i bar overkrop og fremviser en ny tatovering, og på det andet takker Cristiano Ronaldo for, at han for femte gang er blevet kåret som årets europæiske fodboldspiller med prisen Ballon d’Or.

Det seneste år slog rekorder

En ting har de dog tilfælles, de 10 billeder, der ligger i toppen: De er blevet lagt op i løbet af de sidste 13 måneder.

Ifølge sociale medie-strategen Nathalie Larsen skyldes det blandt andet, at der stadig kommer flere brugere til Instagram.

- Men Instagrams algoritmeændringer er også en årsag. Tidligere havde man en lineær tidslinje, hvor opslagene kom i kronologisk rækkefølge. I dag ser vi i højere grad de populære opslag, som andre interagerer med, fortæller hun og siger, at dette giver os større tilbøjelighed til at klikke på det lille hjerte.

- Samtidig er vi meget sociale, og der er nogle gruppedynamikker, der gør, at vi er mere tilbøjelige til at like opslag, som i forvejen er populære, siger Nathalie Larsen.

Derfor tror hun heller ikke, at rekorderne er færdige med at blive slået. For på Instagram er folk mere gavmilde med deres likes, siger hun.

Herunder kan du se, hvilke 10 opslag der har fået flest likes på Instagram nogensinde.

10. Cristiano Ronaldo takker for at have vundet sin femte Ballon d'Or

9. Justin Bieber viser sin nye tatovering

8. Selena Gomez foran sit barndomshjem

7. Khloé Kardashian annoncerer sin graviditet

6. Beyoncé annoncerer, at tvillingerne Sir Carter og Rumi er blevet født

5. Kylie Jenner annoncerer, at hun været gravid og har født en datter

4. Selena Gomez fortæller om sin nyretransplantation

3. Beyoncé annoncerer, at hun er gravid med tvillinger

2. Cristiano Ronaldo annoncerer fødslen af sit fjerde barn

1. Kylie Jenner offentliggør navnet på sin nyfødte datter, Stormi Webster