Korpset

Juleaften fik ‘Korpset’-deltager beskeden: Du har HIV

38-årige Rasmus Nielsen stod med det ene ben i graven, da overlægen overbragte ham beskeden: "Du har HIV".

Det er ikke til at se på ham. I tv-programmet 'Korpset - gjort af det rette stof' klarer Rasmus Nielsen udfordringerne lige så godt som alle de andre. Han slæber rundt på tunge træstammer, svømmer gennem iskoldt vand og går timelange marcher. Det er på trods af, at han har en kronisk sygdom - en sygdom, som mange forbinder med en tidlig død og en svækkelse af kroppen.

Juleaften i 2013 fik den 38-årige deltager konstateret HIV. Faktisk stod det på det tidspunkt så slemt til med sygdommen, at der var tale om et AIDS-udbrud, der havde sat sig på lungerne.

- Jeg troede, det var en dødsdom, siger Rasmus Nielsen.

Kun de nærmeste ved det

Faktisk viser en ny undersøgelse fra AIDS-Fondet, at 70 procent af danskerne har det på samme måde, som Rasmus havde. De ville frygte at dø af HIV, hvis de fik det. Og det er af den årsag, Rasmus nu vælger at fortælle sin historie: For at mane fordommene om sygdommen i jorden.

Du hverken dør af HIV eller smitter, hvis du er i behandling. Hver dag spiser han en pille, som gør, at han kan leve normalt. Pillen får nemlig sygdommen til at være i dvale.

- Jeg har mange gange oplevet, at folk ikke vidste en dyt om det, og det gjorde jeg heller ikke selv, da jeg fik diagnosen. Det kommer sig jo nok af de skræmmekampagner, der kørte i 80'erne, mener Rasmus Nielsen.

Netop derfor har Rasmus Nielsen også kun fortalt om sin sygdom til de allernærmeste.

- Der er meget, meget få i min omgangskreds, der ved det, fordi jeg ikke orker alle spørgsmålene om det. Og så bliver folk ofte også kede af det, når jeg siger det, fordi de tror, det er en dødsdom.

KORPSET 2

  • Fire tidligere jægersoldater forsøger i programmet 'Korpset' at vise, hvad der skal til for at blive elitesoldat.
  • De har designet et kursusforløb baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 veltrænede danskere skal igennem. 
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved deltagerne, om de er gjort af det rette stof.
  • Korpset kan ses på TV 2 onsdag klokken 20 og på TV 2 PLAY.

Men nu er Rasmus klar til at fortælle sin historie og slå myterne om sygdommen ihjel.

- Jeg har i et par år skulle bearbejde det her i mit hoved, så for mig er det også en del af udviklingen at lægge mine kort på bordet, for det er en del af mig. Når man har stået med den ene fod i graven, så ændrer man sig. Men selvom jeg har ændret mig mentalt, lever jeg altså helt normalt og kan sagtens deltage i en udfordring som 'Korpset', siger Rasmus Nielsen.

Får det dårligt på bryllupsrejsen

Selvom han nu lever et helt almindeligt liv med sygdommen, startede det ganske dramatisk, da han fik konstateret HIV. Lad os skrue tiden tilbage til 2012.

I påsken det år mødte Rasmus Nielsen den kvinde, han nu er gift og har to børn med. Han blev stormende forelsket og i december samme år faldt han på knæ og friede. I september 2013 blev de gift.

- Jeg havde tabt mig en del op til brylluppet, men jeg troede bare, at det var fordi, jeg havde trænet meget. Men senere viste det sig jo så, at det var HIV-virussen, der spiste af mig, forklarer Rasmus Nielsen.

Efter brylluppet tog parret på bryllupsrejse, hvor han blev ekstremt dårlig.

Her er Rasmus fotograferet på bryllupsrejsen få timer inden, han fik det rigtig dårligt med hosteanfald.

- Jeg blev tilset af læger på rejsen. De troede, det var en lungebetændelse, som ville gå over, siger Rasmus Nielsen.

Men "lungebetændelsen" gik ikke væk - faktisk blev det i de efterfølgende måneder kun værre. Adskillige læger undersøgte ham, men uden resultat.

Som at gå på dødsgangen

Den 18. december 2013 - et par måneder efter bryllupsrejsen - var den helt gal.

- Jeg havde ingen energi, og jeg turde ikke at lægge mig til at sove, for så var jeg sikker på, at jeg ikke ville vågne igen, fortæller Rasmus Nielsen.

Han kom derfor på hospitalet, hvor de sagde, at det var på høje tide, han kom.

På hospitalet blev han gennemundersøgt, og de første dage troede lægerne stadig, at det var noget med lungerne. Men efter et par dage tog undersøgelserne en ny drejning.

- Der var en sygeplejerske, der begyndte at stille mig en masse spørgsmål, og så foreslog hun, at jeg fik taget en HIV-test. En time efter, jeg har fået taget testen, kom sygeplejersken tilbage med to læger, og så vidste jeg godt, hvad det betød, siger Rasmus Nielsen.

Rasmus delte stue med en anden, så lægerne valgte at tage ham med ind på en anden og tom stue for at overbringe ham beskeden.

- Jeg havde ilt i næsen, som jeg selv bar ind i det rum, hvor jeg skulle have beskeden. Det føltes som at gå på dødsgangen. Da vi kom ind i lokalet, lukkede de døren og fortalte mig, at jeg har HIV. Det hele faldt bare ned over hovedet på mig. Jeg troede, at jeg skulle dø af det, siger han.

Men det skulle Rasmus ikke. I dag har han endda fået to børn med sin kone. Hverken konen eller børnene har HIV.

Rasmus Nielsen lever et normalt familieliv trods sin sygdom.

Rasmus er formentlig blevet smittet mellem 2003 og 2005, da der går cirka otte år, før HIV bryder ud som AIDS, hvis det ikke er blevet behandlet. I smitteperioden havde Rasmus en mere fri livsstil - han var single og ejede et diskotek og et træningscenter, hvor han mødte en del kvinder, men hvem der har overført HIV til ham, ved han ikke.

Et fremmed element i kroppen

Rasmus kom juleaften 2013 i behandling, og hver dag resten af sit liv skal han spise en pille, som holder sygdommen nede og sørger for, at han ikke smitter andre. Ifølge en ny undersøgelse fra AIDS-Fondet tror 62 procent af danskerne ellers, at man smitter, selvom man er i behandling.

Rasmus Nielsen deltager i 'Korpset' på lige vilkår med de andre aspiranter.

- I starten havde jeg det svært med at være smittet, fordi jeg har en virus inde i kroppen - jeg havde det som om, der var en orm inde i kroppen. Så det skulle jeg bruge de første år på at bearbejde og samtidig også alle de fordomme, der er omkring at være HIV-smittet. Men nu er ormen blevet mindre og ligger i dvale, siger Rasmus Nielsen.

Rasmus lever i dag et almindeligt familieliv og arbejder som selvstændig, hvor han blandt andet holder foredrag om HIV og arrangerer OCR-løb, som er en form for forhindringsløb. Han arrangerer blandet andet løbet 'Copenhagen Warrior'.

- Jeg er blevet meget mere impulsiv, fordi jeg har været så tæt på døden. Jeg venter ikke længere på, at tingene sker, så når jeg beslutter mig for at lave et løb, så gør jeg det bare, siger Rasmus Nielsen og fortsætter:

- Den negative side ved det har været, at det også har spillet ind på familielivet. Min kone mødte jo en mand, som så blev en anden, så vi har haft vores kampe, men vi kæmper og giver ikke op.

Her er de 30 aspiranter

#1 Mark

.

Mark Linder Pedersen

By: Frederikshavn

Alder: 44 år

Højde: 178 cm

Vægt: 70 kg

Profession: Ansvarlig for vedligeholdelse og produktmodtagelse på to McDonald's-restauranter.

Om: Mark bruger meget tid på sit arbejde på alle tider af døgnet. I fritiden løber han meget - og hurtigt. Han er far til to drenge, som han har i weekenderne.

Fysik: Løb er hans stærke side. Han styrketræner til husbehov, men gør det kun af pligt.

Baggrund for deltagelse: Mark er overbevist om, at han både har fysikken og psyken til at gennemføre 'Korpset', så det vil han gerne finde ud af, om han så også har.

Foto: Mastiff

#2 Thomas

.

Thomas Berg

By: Ballerup

Alder: 33 år

Højde: 183 cm

Vægt: 82 kg

Profession: Driftsleder på Bakkens rutchebane

Om: Thomas har haft en svær barndom, hvor han i en alder af ni år fandt sin far død. Samtidig kæmpede han med mobberier, fordi han var tyk. Mobberierne stoppede, da Thomas begynde at slå fra sig. Han fik smag for at slås, og som 19-årig kom han halvandet år i fængsel, da han havde udøvet vold mod en betjent. Han færdedes i mange år i kriminelle kredse, men da han mødte sin kæreste efter tiden i fængslet, kom han ud af kriminaliteten og har været det i mange år. Thomas er forlovet og har to børn på tre og seks år.

Fysik: Styrketræner, cykler, løber maraton og forhindringsløb.

Baggrund for deltagelse: Han vil gerne bevise overfor sig selv, at han kan flytte sine grænser.

Foto: Mastiff

#3 Michael

.

Michael Gabelgaard Schjøtt

By: Aarhus

Alder: 25 år

Højde: 174 cm

Vægt: 69 kg

Profession: Personlig træner og OCR-coach

Om: Som barn havde Michael svært ved at følge med i skolen på grund af ordblindhed, men i stedet blev han rigtig god til sport. I dag arbejder han som personlig træner, hvor han er kendt for at presse sine klienter.

Fysik: Har altid dyrket meget sport og var som barn kampbokser i 10 år. De seneste tre år har han dyrket forhindringsløb på eliteniveau og træner op til VM og EM. 

Baggrund for deltagelse: Michael har været udfordret af sin ordblindhed og sine forældres skilsmisse, hvilket har gjort ham forvirret om sin egen identitet. Derfor håber han på, at 'Korpset' vil kunne hjælpe ham med at finde svaret på, hvem han er.

Foto: Mastiff

#4 Polina

.

Polina Bambi

By: Valby

Alder: 31 år

Højde: 162 cm

Vægt: 61 kg

Profession: Personlig træner og kostvejleder

Om: Polina er født i Moskva i Rusland, hvor hun er opvokset hos sin mor og bedstemor. Som 14-årig flyttede hun til Danmark, da hendes mor fandt en dansk mand. Det var en svær overgang for Polina, da hun ikke kunne sproget og derfor var ensom. Ensomheden udviklede sig til anoreksi. Vejen ud af spiseforstyrrelsen fandt hun gennem fitness. Polina bor sammen med sin kæreste og deres datter på knap et år. Hun er uddannet animationsgrafiker.

Fysik: Har dyrket meget fitness og deltaget i bodybuilding og Miss Fitness-konkurrencer. De seneste år er Polina dog blevet mere fanget af udholdenhedstræning og har på få år løbet 37 maraton, 2 halve ironmen og flere ultraløb. Hun er på det danske landshold i duatlon. Polina fødte få måneder før optagelserne til 'Korpset', men hun mener selv, at hun er tilbage i topform.

Baggrund for deltagelse: Polina vil gerne bevise, at hun kan klare 'Korpset' på lige fod med mændene. Derudover vil hun gerne bevise overfor sig selv, at hun godt kan, da hun gennem sit liv har mødt meget modstand, der har gjort, at hun har mistet troen på sig selv.

Foto: Mastiff

#5 Henrik

.

Henrik Rædkjær

By: Hvidovre

Alder: 29 år

Højde: 194 cm

Vægt: 87 kg

Profession: Chauffør for en pengetransport

Om: Henrik bor sammen med sin forlovede og glæder sig utrolig meget til at skulle giftes. Henrik er i dag chauffør, men har også været tømrer og i Livgarden. Henriks far er major og var udsendt gennem hans barndom. Det var en karriere, Henrik selv drømte om på et tidspunkt.

Fysik: Henrik er på landsholdet i strandfodbold.

Baggrund for deltagelse: Henrik valgte som ung at følge i sin fars fodspor, men kort tid inden en udsendelse til Afghanistan, døde to af hans kammerater under en øvelse. Det fik Henrik til at stoppe militærkarrieren, men han vil stadig gerne prøve at se, om han har, hvad der skal til for at blive elitesoldat.

Foto: Mastiff

#6 Jonni

.

Jonni Bresson Ballan de Bie

By: Rødovre

Alder: 32 år

Højde: 169 cm

Vægt: 73 kg

Profession: Selvstændig elektriker

Om: Jonni bor med sin kone og to børn på 1 og 13 år. Den ældste er ikke hans biologiske søn, men Jonni har været der for ham, siden han var helt lille. Jonni mistede selv sin egen far til lungekræft for tre år siden. I perioden op til dødsfaldet passede Jonni ham. Forholdet til faren var svært for Jonni som teenager, da faren fik en ny kone og familie. De så ikke hinanden i mange år. Det var et stort knæk for Jonni i teenageårene, og han begyndte derfor både at tage og sælge stoffer, hvilket han er helt ude af i dag.

Fysik: Dyrker crossfit og klatrer. Tidligere har han løbet maraton og dyrket cykling på eliteniveau.

Baggrund for deltagelse: Hans søn har haft en svær periode med overvægt og angst, så Jonni vil gerne vise ham, at man kan, hvad man vil.

Foto: Mastiff

#7 Simon

.

Simon Bruntse Andersen

By: København

Alder: 25 år

Højde: 188 cm

Vægt: 87 kg

Profession: Studerer sundhed og informatik på Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet

Om: Simon har haft en kærlig opvækst på landet på Fyn. I dag bor han alene i København, hvor han studerer og driver to virksomheder ved siden af.

Fysik: Har spillet meget fodbold. Nu har han kastet sig over triatlon og har gennemført seks ironmen og vundet DM i sin aldersgruppe.

Baggrund for deltagelse: Simon er god til at presse sig selv fysisk, men han vil gerne lære sig selv bedre at kende mentalt. Han vil bevise overfor sig selv og sine omgivelser, at han kan bevæge sig ud af komfortzonen og gennemføre en ekstrem udfordring som 'Korpset'.

Foto: Mastiff

#8 Sten

.

Sten Christiansen

By: København

Alder: 29 år

Højde: 188 cm

Vægt: 93 kg

Profession: Lærer på specialskole for autister

Om: Sten er nybagt far og bor sammen med sin kæreste. Han er vild med sit job, fordi han godt kan lide at komme tæt på eleverne og deres forældre. På jobbet bliver han af sine kollegaer kaldet Mr. Fantastic, fordi han er god til alt.

Fysik: Har en god allround-form og har altid været god til det meste sport. Sten går til fitness, hvor han også underviser.

Baggrund for deltagelse: Han kender sin egen krop godt på det fysiske plan, men vil gerne lære sit sind bedre at kende ved at kaste sig ud i noget, hvor han ikke selv har styringen. Sten har nemlig et enormt stort behov for kontrol.

Foto: Mastiff

#9 Admir

.

Admir Klacar

By: Hørsholm

Alder: 34 år

Højde: 189 cm

Vægt: 99 kg

Profession: IT-konsulent og dørmand

Om: Admir kom til Danmark som flygtning fra Bosnien, da han var ni år. Hans familie startede med at bo på asylcenter, og Admirs opvækst var barsk og præget af kriminalitet og stoffer. Han lagde sit liv om, da hans ekskæreste fortalte ham, at han skulle være far. I dag er hans datter otte år, og han har hende halvdelen af tiden.

Fysik: Dyrker karate og kickboksning og styrketræner.

Baggrund for deltagelse: Admir mener, at hans brogede baggrund har givet ham en særlig styrke både fysisk og psykisk. Han vil i 'Korpset' gerne vise, at man kan komme ud af det kriminelle miljø, hvis man aktivt vælger det. Samtidig vil han gerne gøre sin datter stolt.

Foto: Mastiff

#10 Rasmus

.

Rasmus Nielsen

By: Albertslund

Alder: 38 år

Højde: 178 cm

Vægt: 89 kg

Profession: Arrangør af CPH Warrior og andre forhindringsløb

Om: Rasmus bor med sin kone, to børn og et bonusbarn. Han er tidligere professionel cykelrytter, men stoppede den dag, hvor han fik en overdosis af doping. Sidenhen har han fortalt åbent om doping i medierne.

Fysik: Styrketræner, løber og bokser. Tidligere har han været professionel cykelrytter og danmarksmester.

Baggrund for deltagelse: Han vil gerne vise, at en almindelig familiefar kan klare 'Korpset'. Samtidig vil han gerne bevise overfor deltagerne i sit forhindringsløb, at han også selv kan.

Foto: Mastiff

#11 Hans

.

Hans Ditlev Benedikt Ahlefeldt-Laurvig

By: Aulum

Alder: 30 år

Højde: 182 cm

Vægt: 68 kg

Profession: Landmand og produktionsleder

Om: Hans bor med sin kone og deres to børn. Hans har titel af greve, men det er ikke noget, han tager så højtideligt. Han joker selv med, at han jo ikke har et slot, men bare bor i et hus.

Fysik: I kraft af sit erhverv har han en solid grundstyrke. Derudover dyrker han forhindringsløb og maraton.

Baggrund for deltagelse: Hans elsker udfordringer og vil gerne bevise for sin omverden, at han kan klare det.

Foto: Mastiff

#12 Jean

.

Jean Manhart

By: Kastrup

Alder: 37 år

Højde: 177 cm

Vægt: 77 kg

Profession: Personlig træner

Om: Jean har en kæreste og to drenge på to og syv år. Inden han blev personlig træner, arbejdede han som sælger og stilladsarbejder. Jean mener selv, at han har "ni liv", da han har haft mange nærdødsoplevelser. Som stilladsarbejder fik han en plade i baghovedet, men rejste sig op selv og kørte på skadestuen. En anden oplevelse, der også har sat sig i ham, skete til amerikansk fodbold, hvor han fik revet en sene over. Lægerne sagde, at han ikke ville klare den, men i dag er han fit for fight. Yderligere er han blevet påkørt to gange.

Fysik: Har dyrket karate, siden han var 10 år gammel, og har været på landsholdet. Derudover har han dyrket rullehockey, vægttræning og thaiboksning. I august løb han ironman.

Baggrund for deltagelse: 'Korpset' er for Jean den ultimative udfordring. Den skal vise ham, om han er så sej, som han tror.

Foto: Mastiff

#13 Søren

.

Søren Simonsen

By: Aalborg

Alder: 50 år

Højde: 182 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Vagt i et storcenter og turleder i et rejseselskab

Om: Søren har to voksne børn i 20'erne med sin ekskone. I dag har han en ny kæreste. Søren voksede op uden at kende sin biologiske far, men er i stedet opdraget af sin stedfar, der slog både ham og moren, indtil Søren som 14-årig blev smidt ud hjemmefra og kom på kostskole. Senere tog han et ophold hos en familie i USA, og siden dengang har han haft et nært forhold til USA.

Fysik: Har altid trænet og brugt sin krop. Han har tre gange cyklet tværs over USA og vandret fra Mexico til Canada med oppakning.

Baggrund for deltagelse: 'Korpset' er for Søren den ultimative udfordring både fysisk og mentalt.

Foto: Mastiff

#14 Kristian

.

Kristian Kureer

By: Køge

Alder: 35 år

Højde: 188 cm

Vægt: 87 kg

Profession: Paramediciner og lægeassistent

Om: Kristian er fraskilt og delefar til to drenge på 7 og 10 år.

Fysik: Er tidligere elitesvømmer. I dag dyrker han mange forskellige former for sport, men er især glad for løb og har gennemført flere ultraløb og ironmen.

Baggrund for deltagelse: Kristian har to gange søgt optagelse i Frømandskorpset, men sprang fra begge gange på grund af familien. Han er ærgerlig over, at han gav afkald på drømmen, så nu vil han teste, om han har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Samtidig vil han gerne være et godt forbillede for sine sønner og vise dem, at deres far godt kan komme igennem 'Korpset'.

Foto: Mastiff

#15 Erik

.

Erik Træholt Christensen

By: København

Alder: 31 år

Højde: 175 cm

Vægt: 75 kg

Profession: Slagtermester i SuperBrugsen

Om: Erik har en kæreste og to drenge på to og tre år. Han sætter en ære i sit arbejde og er meget perfektionistisk omkring det.

Fysik: Som barn dyrkede han brydning. Senere er han begyndt at thaibokse og har flere gange været i Thailand for at træne. Derudover løber han og er ved at træne op til ultraløb.

Baggrund for deltagelse: Erik har altid interesseret sig for militæret, og hans store drøm var at blive jægersoldat, men den mulighed ødelagde han for sig selv, da han som 18-årig kom i slagsmål på et værtshus og fik en dom. Derfor vil han nu gerne teste, om han kunne have klaret prøven.

Foto: Mastiff

#16 Mikkel

.

Mikkel Simmelsgaard

By: Nørresundby

Alder: 44 år

Højde: 178 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Folkeskolelærer

Om: Mikkels far var jagerpilot og har gennem hele hans opvækst forsøgt at præge ham til også at blive det ved at give ham forskellige udfordringer. Mikkel valgte dog at gå en anden vej og underviser i dag børn i idræt og matematik. Mikkel konkurrrer stadig med sin far i maratonløb.

Fysik: Dyrker crossfit og løber lange distancer. Han har gennemført fem ironmen.

Baggrund for deltagelse: Han har tidligere søgt ind som jægersoldat, men han skulle have undersøgt noget med øjnene for at komme i betragtning, og det fik han aldrig gjort. Det nager ham stadig i dag, så nu er han nødt til at teste forløbet i 'Korpset' af. Samtidig vil han gøre sin far stolt.

Foto: Mastiff

#17 Aske

.

Aske Rask

By: Aarhus

Alder: 32 år

Højde: 184 cm

Vægt: 84 kg

Profession: Personlig træner

Om: Aske er uddannet personlig træner, molekylærbiolog og lifecoach. Han arbejder som personlig træner, fordi han gerne vil arbejde med mennesker. Aske er vokset op med sin mor og havnede som ung i et miljø med hash og misbrug, men stoppede, før det blev alvorligt. Han flyttede til Aarhus for at komme væk fra miljøet, finde sig selv og starte en uddannelse.

Fysik: Har dyrket kampsport i 10 år. Derudover styrketræner han og arbejder med stresshåndtering og åndedrætstræning.

Baggrund for deltagelse: Aske ser sig selv som en "kriger", så nu vil han gerne finde ud af, hvor stærk han egentlig er.

Foto: Mastiff

#18 Johnny

.

Johnny Dietx Visholm

By: Hjørring

Alder: 47 år

Højde: 184 cm

Vægt: 77 kg

Profession: Pensionskundechef i Nordea Liv og Pension

Om: Johnny er gift og har tvillinger, en dreng og en pige, på 19 år. Da han fik sine børn, begyndte han at løbe for at få lidt tid for sig selv. Senere begyndte han også at ændre sin kost til det sunde, men han er dog ikke fanatisk.

Fysik: Løber mellem to og otte maraton om året og har løbet flere ultraløb og trailløb. Ved siden af løbet styketræner han også.

Baggrund for deltagelse: Han vil gerne vise, at man kan klare en stor udfordring, selvom man er blevet 47 år. Og så vil han gerne gøre sine børn stolte af deres far.

Foto: Mastiff

#19 Jens

.

Jens Hagbard Børsting Nielsen

By: Aarhus

Alder: 21 år

Højde: 184 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Studerer historie på Aarhus Universitet

Om: Jens er opvokset på Venø, men flyttede til Aarhus, da han begyndte at læse historie. Planen er, at han vil vælge idræt som tilvalgsfag på universitet.

Fysik: Har dyrket judo i mange år og været dansk mester tre gange som teenager. Han har også bokset og er tidligere jysk mester.

Baggrund for deltagelse: Jens har altid været meget fascineret af Jægerkorpset, og som barn deltog han i alle åbent hus-arrangementer. Senere søgte han selv ind i Forsvaret som pilot, men kom ikke ind. Nu vil han prøve kræfter med noget, der minder om militærets prøver.

Foto: Mastiff

#20 Tomas

.

Tomas Hviid

By: Svebølle

Alder: 45 år

Højde: 166 cm

Vægt: 64 kg

Profession: Fysioterapeut og osteopat med egen klink

Om: Tomas er gift og har en datter på 19 år og en søn på 15 år. Når Tomas ikke er hjemme i Svebølle, er han ofte i Tyrkiet, hvor han har en lejlighed og bruger mange timer på at løbe i bjergene. Som 17-årig var Tomas ude for en ulykke, hvor han mistede sit ene øje. Han havde lavet en hjemmelavet bombe, der sprang. Han ville i dag ikke have været foruden ulykken, da den har været med til at forme ham.

Fysik: Har en god grundstyrke og løber meget. Han spiller fodbold og er træner i Svebølle Fodboldklub.

Baggrund for deltagelse: Han vil gerne vise, at han kan klare 'Korpset', selvom han er en lille mand.

Foto: Mastiff

#21 Tais

.

Tais Zarp

By: Roskilde

Alder: 29 år

Højde: 190 cm

Vægt: 102 kg

Profession: Pædagogmedhjælper for unge med kriminel baggrund

Om: Tais er uddannet fysioterapeut, men arbejder i dag med unge kriminelle. Han har nemlig fundet ud af, at han gerne vil have større personlige relationer i sit arbejde end de 30 minutter, han har med klienterne i en fysioterapeutpraksis. Tais havde en almindelig opvækst, men som teenager tog han i en kort periode mange stoffer. I dag er han helt ude af det.

Fysik: Har tidligere dyrket MMA og thaiboksning, men i dag styrketræner han primært og går march. Han har blandt andet gået Nijmegen i Belgien.

Baggrund for deltagelse: Han har tidligere søgt ind i Frømandskorpset, men meldte selv fra, da han ikke kunne fokusere på andet, end hvor ondt han havde. I dag fortryder han det inderligt, og derfor vil han gerne se sit gamle spøgelse i øjnene.

Foto: Mastiff

#22 Jonas

.

Jonas Enselmann

By: København

Alder: 24 år

Højde: 186 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Elektriker

Om: Jonas kommer fra en kernefamilie og bor i dag på Vesterbro med sin kæreste. Han er et meget struktureret og perfektionistisk menneske, hvilket kommer til udtryk både i hans job som elektriker og i hans træning, der er nøje planlagt.

Fysik: Træner både styrke og udholdenhed, men især triatlon har fanget hans interesse. Han har gennemført en halv ironman.

Baggrund for deltagelse: Til daglig er Jonas meget struktureret omkring sin træning, så han vil gerne se, om han kan klare en udfordring som 'Korpset', hvor han er nødt til at slippe sit planlægningsgen.

Foto: Mastiff

#23 Morten

.

Morten Vile Michaelsen

By: Greve

Alder: 39 år

Højde: 170 cm

Vægt: 70 kg

Profession: Procesteknolog i fødevarevirksomhed

Om: Morten har fire børn i alderen 1 til 17 år med tre forskellige kvinder. Den yngste har han med sin nuværende kæreste, som han dog ikke bor sammen med. Hun bor i Nordsjælland, men Morten bor i Greve, fordi det betyder meget for ham at bo tæt på alle sine børn. Morten er uddannet kok, men arbejder ikke som det.

Fysik: Tidligere redskabsgymnast og har som 12-årig vundet DM. I dag dyrker han forhindringsløb og triatlon.

Baggrund for deltagelse: Morten har gennem hele sin barndom kæmpet for sin fars opmærksomhed og kærlighed, da faren altid fremhævede Mortens bror. Faren drak, men da han blev syg, var det Morten, der tog sig af ham. Han vil ikke længere være den "flinke", så han håber, at 'Korpset' giver ham modet til at turde at stå ved sig selv og sige fra.

Foto: Mastiff

#24 Martin

.

Martin Melcher

By: København

Alder: 35 år

Højde: 178 cm

Vægt: 77 kg

Profession: Selvstændig coach og træner for atleter samt medejer af to onlinevirksomheder

Om: Martin er far til to. Han er blevet skilt to gange, men har nu en kæreste, som han bor sammen med. Martin er dedikeret vegetar og mener selv, at det har gjort en kæmpe forskel for ham og hans krop at droppe kødet, så han vil gerne inspirere andre til at blive vegetarer.

Fysik: Dyrker triatlon og har gennemført flere ironmen.

Baggrund for deltagelse: Martin vil gerne imponere sin far, da han har et faderkompleks, som han selv siger. Derudover vil han gerne vise de proteinglade mænd, at man godt kan klare 'Korpset', selvom man ikke spiser kød.

Foto: Mastiff

#25 Per

.

Per Andersen

By: Nakskov

Alder: 28 år

Højde: 170 cm

Vægt: 70 kg

Profession: Montør i betonbranchen

Om: Per er udlært tømrer, men arbejder i dag som montør. Inden da var han i militæret i nogle år og har været udsendt til Afghanistan. Inden værnepligten havde han en hård opvækst med trange kår og svigt. Per bor i dag sammen med sin kæreste og deres datter på to år.

Fysik: Styrketræner og har en god fysik fra tiden i militæret.

Baggrund for deltagelse: I Hæren fik han den højeste karakter i alle styrketest, og han har altid haft en drøm om at blive jægersoldat, men det er ikke blevet til noget.

Foto: Mastiff

#26 Mathias

.

Mathias Smedstad

By: Silkeborg

Alder: 21 år

Højde: 172 cm

Vægt: 68 kg

Profession: Betonarbejder og studerer til tømrer

Om: Mathias er vokset op i et hjem med misbrug, vold, svigt og afsavn. På overfladen levede familien et almindeligt liv, men bag hjemmets fire vægge var sagen en anden. Som 13-årig gik Mathias selv på kommunen og sagde, at han ville fjernes. Derefter kom han på et opholdshjem, men begyndte samtidig også at begå kriminalitet og endte i ungdomsfængsel. I ungdomsfængslet fik han vendt sit liv og startet på en uddannelse og med at bokse. Mathias har ikke haft kontakt med sin familie i seks år og bor i dag sammen med sin kæreste.

Fysik: Dyrker thaiboksning og er blevet dansk mester to gange. I 2015 blev han nummer tre ved VM.

Baggrund for deltagelse: Mathias vil vise, at han ikke er en, der giver op, og at han ikke kan knækkes. Han håber at blive presset til det maksimale og at lære noget om sig selv. Derudover har han altid haft en drøm om militæret, men den kan han ikke få opfyldt med sin kriminelle baggrund.

Foto: Mastiff

#27 Jan

.

Jan Lundsgaard

By: Aalborg

Alder: 33 år

Højde: 187 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Butikschef i et kundecenter

Om: Jan har flyttet meget rundt både i sin barndom og i voksenlivet, men har nu valgt at blive ét sted og satse på stabiliteten og at få et netværk der. Jan har nemlig altid haft svært ved at få venner og betegner sig selv som ensom.

Fysik: Løber og dyrker fitness

Baggrund for deltagelse: Jan vil gerne udfordre, hvor stærk han er psykisk.

Foto: Mastiff

#28 Christian

.

Christian Jul Nielsen

By: Gentofte

Alder: 27 år

Højde: 183 cm

Vægt: 89 kg

Profession: Salgskonsulent

Om: Christian er vokset op med en filippinsk mor og en dansk far. Christian aftjente sin værnepligt, samtidig med at han læste international business på Copenhagen Business School. I dag arbejder han som sælger, hvilket giver udfordringer for ham, da han har selvværdsproblemer. Problemerne med selvværdet begyndte, da han som 15-årig mistede sit hår fra den ene dag til den anden. Siden da har han brugt paryk, og kun hans allernærmeste familie har set ham uden parykken, da han føler, at han ser helt forkert ud som skaldet.

Fysik: Vægttræner og har løbet syv maratoner. 

Baggrund for deltagelse: Christian vil gerne bevise noget overfor sine forældre, da han er meget forkælet og har en mor, der kommer og gør rent hos ham.

Foto: Mastiff

#29 Thomas

.

Thomas Østergaard Madsen

By: Hobro

Alder: 32 år

Højde: 174 cm

Vægt: 85 kg

Profession: Serviceleder i et VVS-firma

Om: Thomas bor med sin kæreste og sin søn på syv år. Thomas har igennem barndommen bevæget sig i et hårdt miljø, men gør det ikke i dag. Derimod bruger han meget tid i træningscenteret.

Fysik: Har dyrket bodybuilding og vundet sølv og bronze ved DM.

Baggrund for deltagelse: Han vil gerne udfordre sig selv og være en rollemodel for sine ansatte i firmaet.

Foto: Mastiff

#30 Alexander

.

Alexander Christensen

By: Holstebro

Alder: 23 år

Højde: 193 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Trainee hos en ejendomsmægler

Om: Alexander kommer fra en kernefamilie, hvor han har to yngre brødre. I dag bor han sammen med sin kæreste og papdatter.

Fysik: Har altid trænet meget. Lige nu spiller han fodbold og løbetræner.

Baggrund for deltagelse: Som barn blev Alexander mobbet både fysisk og psykisk - blandt andet fordi han havde flyveører. Senere fik han opereret ørerne ind. Nu vil han gerne deltage for at vise sig selv og andre, at han er god nok og ikke giver op.

Foto: Mastiff