Årgang 0

Rachel fra 'Årgang 0' fylder 18 år og har ét stort ønske på sin fødselsdag

Torsdag kan Rachel Ellebye fra 'Årgang 0' fejre sin 18-årsfødselsdag på nordlige breddegrader. Hun tager nemlig til Island, hvor hun har en stor drøm.

Gennem den unikke dokumentarserie 'Årgang 0' har vi fulgt hende, lige siden hun i 1999 lå inde i sin mors, Theresias, mave og frem til i dag, hvor hun for alvor skal til at stå på egne ben. 

Apoteker- og præstedatteren fra Aabenraa, Rachel Ellebye, runder nemlig de 18 år i dag, torsdag den 8. februar, som på mange måder bliver en helt speciel dag.

- Jeg flyver til Island før middag, så jeg skal ret tidligt afsted fra kostskolen. Vi er fem, der rejser sammen fra Danmark, og når vi kommer derop, bliver vi hentet og kørt et eller andet sted hen. Jeg ved ikke præcist hvor, men det skulle være et pænt stykke vej fra Reykjavik, siger Rachel Ellebye til TV 2.

Ingen festivitas planlagt endnu

Islands-opholdet varer frem til mandag morgen og er en CISV-workshop for unge fra hele Norden og Baltikum, fortæller hun.

Om der bliver tid til 18-årsfestivitas på selve dagen, ved 'Årgang 0'-pigen dog ikke.

- Jeg ved ikke, hvad der er planlagt overhovedet. Måske bliver der lavet noget deroppe, men jeg er ikke sikker, lyder det beskedent fra Rachel.

I videoen øverst kan du se et sammenklip fra 'Årgang 0' med Rachels udvikling fra barn til ung.

Ét stort ønske

Selv om Rachel Ellebye endnu ikke har planlagt en stor fødselsdagsfest - hverken på Island eller herhjemme - er hun dog ikke i tvivl om, hvad hun ønsker sig allermest på selve dagen. 

- Navnet på workshoppen er 'Northern Lights Weekend', fordi det er højsæson for nordlys på Island lige nu. Så jeg håber meget på at komme til at se rigtige nordlys. Det er mit store fødselsdagsønske for i år, lyder det fra fødselaren.

Om det lykkes Rachel at se de helt overjordisk smukke farvespil på himlen, vil seerne kunne konstatere ved selvsyn i den kommende 'Årgang 0'-sæson, for Rachel får nemlig følgeskab af et filmhold fra Warner Bros.

- Planen er, at de kommer ud på kostskolen om morgenen og filmer, at jeg tager ud til lufthavnen. Og så er de med de første to dage på Island, afslører hun.

Udover at Rachel skal deltage i en række aktiviteter sammen med de andre unge, hvoraf hun kender en hel del fra tidligere CISV-arrangementer, er det planlagt, at hun og de fire andre danskere skal overnatte den sidste nat hos en islandsk værtsfamilie.

- Det er første gang, jeg besøger Island, og jeg glæder mig virkelig meget, konstaterer hun.

Når Rachel kommer hjem til Danmark igen, skal hun ud at spise med sine forældre og storebror David, og måske vil hun senere arrangere en fælles fest sammen med tre af sine venner i København, som også fylder 18 i løbet af februar.

Fremtidsplaner

Lidt længere ud i fremtiden holder Rachel Ellebye stadig fast i, at hun vil læse enten til journalist eller menneskerettighedsadvokat.

Men hvor hun tidligere har haft en drøm om at rejse til Sydamerika for at tage sin videre uddannelse der, har hun nu ændret mening.

- Jeg overvejer at blive i Europa, fordi der så er større muligheder rent økonomisk. Hvis min bror og jeg begge to ender med at studere i København, ville det være fedt, hvis vi måske kunne have en lejlighed sammen, lyder det fra Rachel, som har planer om snart at finde et arbejde, så hun kan spare lidt op ved siden af studierne.

Og hvad økonomien angår, er der samtidig en ekstra fordel ved at fylde 18 år:

- Så kan man jo få S.U.!, lyder det begejstret fra Rachel.

Du kan se den seneste og alle tidligere sæsoner af 'Årgang 0' lige nu på TV 2 Play.

Sådan så det ud sidste år, da Rachel fyldte 17 år i Argentina. 

Rachel Ellebye var glad for, at hun nåede at holde sin fødselsdag i Argentina. Hun tog til hovedstaden Buenos Aires for at fejre dagen sammen med sin "storesøster" Coti og en masse venner. Video: Susanne Nielsen