Millionær i praktik

Eksmillionær kom for sent første dag i Føtex: - Danskerne burde lære at slappe af

63-årige Anne Mette Beckmann har nærmest aldrig haft et job. Alligevel mener hun, at danskerne kunne lære lidt af hende.

- Danskerne burde lære at slappe af. De kigger hele tiden på uret, og man skal være på arbejdet til tiden hver dag, ellers er det for dårligt, siger Anne Mette Beckmann. 

Den tidligere millionær, rigmandsdatteren Anne Mette Beckmann, er født og opvokset i Portugal med et meget afslappet forhold til tid, penge og ikke mindst arbejde.

Faktisk har hun aldrig haft et fast job i længere tid. Og hun har ondt af de danskere, der tror, at arbejdet skal fylde alt:

- Danskerne ser arbejdet som deres liv. Det er det, de identificerer sig med. Det er synd, at de fleste ikke har mere ved siden af som eksempelvis interesse for litteratur eller dans, siger hun. 

Eksmillionæren fik testet sit syn på danskerne og deres arbejdsmoral i programmet 'Millionær i praktik'. Her sagde helt almindelige danskere ja til at åbne deres hjem og deres arbejdspladser for Anne Mette Beckmann i et par dage.

Hun kom blandt andet i praktik som køkkenassistent på en efterskole og som kassedame i Føtex.

Især på jobbet i Føtex fik Anne Mette Beckmann at mærke på egen krop, hvor alvorligt danskerne tager deres mødetider. For det blev bemærket, da hun kom to minutter over ni på sin første arbejdsdag.

- Jeg synes, det med at man skal være punktlig, og at man er forsinket, bare fordi man kommer et minut for sent, det giver meget stress, siger hun. 

- Jeg beundrer virkelig dem, der kan holde det job ud. Det er så hårdt. Man ser slet ikke himlen, siger hun om kollegaerne i Føtex.

Se et klip fra Anne Mette Beckmanns første dag i Føtex i videoen øverst.

Afstemning

Har Anne Mette Beckmann ret i, at danskerne burde arbejde mindre og slappe mere af?

Fra luksusliv til hjemløs

Anne Mette Beckmann er dansker, men har boet det meste af sit liv i Portugal og Paris. Her levede hun et luksusliv med tjenestefolk, privatskole og fester med Europas jetset.

Men familiens formue gik tabt under den portugisiske revolution i 1974, og siden levede Anne Mette Beckmann og hendes mor af morens folkepension til hendes død i 2015.

- Hverken mine forældre eller jeg har nogensinde arbejdet. Vi har virkelig haft et good life i mange, mange år. Men en dag er kassen tom, fortæller hun i programmet 'Millionær i praktik'.

Efter morens død tog Anne Mette Beckmann til Danmark i håbet om at finde et arbejde og et sted at bo. Intet af det er dog lykkedes for eksmillionæren endnu. Hun sover på sofaen hos venner og bekendte og får tildelt en ydelse, der svarer til integrationsydelsen på omkring 6000 kroner om måneden.

- Det er opslidende. I to et halvt år har jeg levet sådan her, og i min alder - det er altså hårdt, siger hun.

Hun har et ønske om at få et fast sted at bo i København, men hun har endnu ikke fundet noget, hun kan betale. Indimellem bor hun på sofaen hos helt fremmede mennesker, der inviterer hende på besøg gennem hendes Facebook-side.

Det er også sjovt at more sig og dovne, men det kan man ikke hele livet

Anne Mette Beckmann

I løbet af programmet 'Millionær i praktik' kom hun på besøg i fire forskellige hjem fordelt over hele Danmark. Flere af stederne havde hun aldrig været før.

- Jeg har været nogle skønne steder og mødt nogle fantastiske mennesker. Altså, Ærø er jo helt sydlandsk. Her kan man drikke vin, og de laver mad med masser af hvidløg, lige som jeg kan lide det, siger hun.

Man kan ikke dovne hele tiden

Men hvad er så opskriften på den perfekte arbejdsmoral, ifølge eksmillionæren?

- I Danmark slapper de for lidt af, men i Portugal slapper de for meget af. Her er man god til at nyde solen, stranden og en kop kaffe. Hvis man blandede de to, så ville det være perfekt, siger hun.

Selvom hun synes, at danskerne skulle gå mindre op i arbejdet, så har hendes dage som praktikant faktisk rykket lidt på hendes opfattelse af sin egen arbejdsmoral.

- Jeg har fundet ud af, at man bliver stolt af at gøre et arbejde godt, det giver en styrke og glæde. Det er også sjovt at more sig og dovne, men det kan man ikke hele livet. Det har jeg lært af det her, siger hun.

Se Anne Mette Beckmann i 'Millionær i praktik', der sendes tirsdag klokken 20.55 på TV 2 og TV 2 PLAY.