Landmand søger kærlighed

Seks nye landmænd søger kærlighed – mød dem her

Landmændene Anders, Jørgen, Martin, Niels, Thomas og Troels leder efter den eneste ene.

Foråret er på vej, og det samme er femte sæson af TV 2s populære datingprogram ’Landmand søger kærlighed’.

Mens Lene Beier vender tilbage som vært, er det til sommer seks helt nye landmænd, der som i de forrige sæsoner skal forsøge at få kærligheden til at gro blandt gårde, dyr og pløjefurer.

Fælles for landmændene er den allerede store kærlighed til landet og naturen, men derudover er Anders, Jørgen, Martin, Niels, Thomas og Troels ganske forskellige.

Nedenfor kan du lære dem bedre at kende – og finde ud af, hvordan du kommer i kontakt, hvis en af dem vækker din interesse.

Se også præsentationerne af de seks landmænd på TV 2 PLAY.

(Opdatering: Kontakten til landmændene er siden artiklens udgivelse igen blevet lukket. Til gengæld kan du glæde dig til at følge deres jagt på drømmepigen, når femte sæson af 'Landmand søger kærlighed' får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY tirsdag den 11. september 2018.)

Niels, 25 år

- Landmanden

Niels har altid villet være landmand og elsker livet på landet. Han står sjældent stille og arbejder gerne fra morgen til aften, hvis noget skal ordnes. Og Niels dyrker da også selv de 160 hektar jord, der hører til den midtjyske gård, hvor han bor med sine forældre og to af sine i alt fire søskende.

Derudover ejer Niels halvdelen af stedets 40 malkekøer og er tilmed fodermester for 110 malkekøer hos en anden landmand, hvor han fem dage om ugen arbejder fra morgen til middag.

Eftermiddagene foregår på familiens egen gård, som Niels en dag skal overtage. Her er der foruden malkekøerne tre heste og en ged, og det betyder meget for Niels, at hans barndomshjem en dag bliver en rigtig slægtsgård.

- Fritiden

Når han ikke arbejder, elsker Niels at sejle ud med sin båd og nyde naturen. Det sker oftest fra en anden af familiens gårde, som ligger nær vandet og drives af Niels’ storebror.

Foruden gården har guitaren siden 11 års-alderen været en fast følgesvend for Niels. Dengang begyndte det med lidt strengespil til en fødselsdag, og i dag spiller Niels hver weekend. De seneste tre år har han taget guitarspillet på scenen og elsker især Kim Larsen, countrymusik og at spille til bryllupper.

Landmand søger kærlighed. Video: Jacob Carlsen

I resten af fritiden går Niels på jagt, kører motorcykel og har tidligere spillet badminton.

- Kærligheden

En gang imellem går Niels i byen med vennerne, der bor tæt på gården. Men han tror ikke, det bliver i byen, han finder den kærlighed, han drømmer om.

Indtil i dag har han kun haft to korte forhold, men drømmer om at møde en pige, der vil det samme i livet som ham: Bo på landet, få børn og drive familiegården videre.

At blive far står også højt på ønskelisten hos Niels, der som onkel elsker at være sammen med sine to storesøskendes børn.

---

Jørgen, 60 år

- Landmanden

For 25 år siden købte og istandsatte Jørgen en gård i Sydjylland. Her har han siden boet, og hver dag nyder han fortsat naturen omkring sig.

Som uddannet landmand og inseminør arbejder Jørgen seks dage og har så fri i tre. Han tager rundt på områdets gårde og kender de andre landmænd godt. Derhjemme dyrker han planter på hobbybasis.

Jørgen er en social person og meget engageret i lokalsamfundet. Han har mange venner og er med i madklub, går på jagt og spiller bridge.

- Fritiden

Jørgen er god til at lave mad og kan godt lide at have gæster. Da han fyldte 60 år, lavede han gårdens ene lade om til festlokale og inviterede 80 personer til fejring.

Til festen blev der blandt andet trukket vine op fra den vinkælder, som Jørgen selv har udbygget på gården. Især de italienske druer tiltaler Jørgen, og sammen med venner tager han gerne på vinture til Italien for at fylde lageret op.

Landmand søger kærlighed Video: Jacob Carlsen

Generelt er Jørgen glad for at rejse og leder efter en kvinde at opleve verden med. Gerne med lidt rockmusik og en jitterbug eller anden dans undervejs.

- Kærligheden

Jørgen har tidligere været gift i fem år, men blev enkemand, da hans kone i 2009 døde af kræft. Han har ikke selv fået børn, men er bonusfar til tre piger, som han elsker højt og ser så tit, han kan. Det var dem, der i sin tid skubbede på for, at Jørgen skulle finde kærligheden igen.

I syv år har Jørgen været single og har kun haft kortere forhold. Han kan godt blive nervøs på en date, når der er følelser i spil, men i bund og grund er han en romantisk sjæl.

Han søger derfor en kvinde, han kan blive gammel med, og som vil rejse og opleve verden med ham. Hun må gerne have lyst til at forkæle ham og hjælpe med det huslige på gården, men frem for alt skal hun have humor, lyst til at danse og til at drikke et godt glas vin.

---

Troels, 25 år

- Landmanden

I september overtog Troels en vestjysk gård med mere end 100 malkekøer og dyrkning af foder, som han nu driver selvstændigt med hjælp fra nogle skoledrenge.

Den gamle mand, som Troels har overtaget kvægbruget fra, bor stadig på stedet, men planen er, at Troels med tiden skal købe grunden og bo der i stedet.

Indtil da bor Troels i et nedlagt landbrug to kilometer fra gården, hvor han arbejder. Forældrene bor også i nærheden, selv om de er skilt, og det samme gør Troels’ søskende.

- Fritiden

I fritiden dyrker Troels gymnastik og går til fodbold, og så er han ved at tage det lille pilotcertifikat.

Han har mange venner i området fra både folke- og landbrugsskolen, og så har han tidligere været i livgarden i København. Troels har også boet i Aarhus, mens han læste, men foretrækker at bo på landet.

Landmand søger kærlighed. Video: Jacob Carlsen

Troels elsker at rejse og opleve nye ting, og han har blandt andet været i USA og arbejde på en stor gård. Han har meget krudt i røven, som han udtrykker det, og elsker at have masser at lave. Derfor arbejder han også meget, mens der – endnu – ikke er nogen kæreste at komme hjem til.

Kærligheden

Tidligere har Troels haft et forhold, der varede et år. Han har dog været single lige så længe og ønsker sig en kvindelig hånd i sit liv og hjem.

Fra sin omgangskreds kender Troels landmanden Søren, der var med i anden sæson af ’Landmand søger kærlighed’ og derfor har han en forhåbning om, at programmet er en mulighed for at finde den eneste ene.

Troels er den eneste i sin omgangskreds, som ikke har en kæreste, men hans store drøm er at få kone og børn. Kvinden, han leder efter, er naturlig, selvstændig og har selv interesser, hun går op i.

---

Anders, 42 år

- Landmanden

Anders arbejder på Kruusesminde Gods nær Korsør. Selv bor han en kort køretur fra den vestsjællandske by i sit gamle barndomshjem, et lille nedlagt landbrug, som Anders selv har købt.

Han kommer fra en familie, hvor også faren og broren er landmænd. Familien bor stadig tæt på, og når han ikke arbejder på godset, hjælper Anders også til på sin brors gård.

Familien betyder meget for Anders, og det samme gør især områdets natur, som han elsker at være og arbejde i. I sin baghave har han derfor også et fritidshus med brændeovn, en kunstig sø med båd samt en landingsbane.

- Fritiden

Anders er et aktivt menneske. Han har pilotcertifikat til et lille fly, elsker at holde sig i form og løber ofte med sin hund.

Om vinteren går fritiden med jagt, mens sommeren står på lerdueskydning, og derudover udfører Anders frivilligt arbejde i et lokalt forsamlingshus.

Landmand søger kærlighed.

Anders har gode venner, som han hygger sig med. Han beskriver sig selv som relativt genert, men også i besiddelse af en fortræffelig humor.

- Kærligheden

Anders har været single i fire år efter et tidligere forhold, der varede i tre og et halvt år.

Selv om han er aktiv, er han knap så god til at komme ud af sin komfortzone. I øjeblikket arbejder han meget for ikke at sidde alene hjemme og savner derfor en at dele livet og sine oplevelser med.

Anders drømmer især om at møde en pige, der har humor, men som ellers er hans modsætning: Én som kan få ham med ud og prøve nye ting.

---

Martin, 31 år

- Landmanden

Martin har altid vidst, at han ville være landmand, og han elsker sit job. Drømmen er at få sit helt eget landbrug en dag.

I øjeblikket arbejder han som driftsleder på en kvæggård og føler, at lederrollen passer ham godt. Han er ambitiøs og sætter en dyd i, at køerne på gården trives.

Også uden for arbejdstiden færdes Martin på en gård. Han bor nemlig på et nedlagt landbrug tæt på sit arbejde sammen med sine to heste, Herman og Flemming, og hunden Frida.

- Fritiden

Martins store hobby er ringridning. Henover sommeren deltager han i mange af de cirka 30 stævner, som mest finder sted i Sønderjylland, hvor han bor.

Også jernhesten bliver ofte luftet, når Martin tager på jævnlige cykelture. Og så spiller han badminton med otte venner.

Landmand søger kærlighed. Video: Jacob Carlsen

Martin har et stort fællesskab, er meget social og ikke bange for at møde nye mennesker. Humoren er fremtrædende hos ham, og han elsker at tage gas på folk, som han udtrykker det.

- Kærligheden

Det huslige er ikke Martins styrke, og køkkenkunsten begrænser sig til spejlæg. Som den sociale person han er, spiser han dog ofte med familien eller med sine venner, hvoraf mange er i forhold og har fået børn. Noget, som også Martin drømmer om.

Efter et femårigt forhold har Martin været single i fire år. I perioden har han blandt andet forsøgt sig med netdating, men syntes, at mange af pigerne var overfladiske. Og så er han selv ret kræsen, erkender han.

Martin fortæller, at han kan virke lidt hård bag sin humor, og at han ikke har helt let ved at vise sin bløde side. Men han beskriver sig også som en lyttende og støttende person, der altid vil være klar til at bakke sin kæreste op. Han er ikke bange for at sige sin mening og ved helt klart, hvad han går efter: Drømmepigen ser godt ud, har gå-på-mod og vil noget med livet.

---

Thomas, 28 år

- Landmanden

I 2017 blev Thomas kåret til 'Årets Unge Landmand'. Han driver selvstændigt et økologisk landbrug med 110 søer og smågrise i Nordjylland og har selv udviklet de små huse, grisene er i på marken.

Resten af gårdens jord bliver brugt til planteavl, og så er Thomas parat til at renovere gårdens hovedhus. Han vil dog ikke gå i gang med planerne, før han finder den pige, der skal flytte ind. Han ønsker nemlig, at hun også skal føle sig som en del af projektet.

Thomas er ambitiøs og arbejder meget. Udover et toårigt ophold på en stor farm i Australien for fire år siden har han været involveret i ungdomsorganisationen LandboUngdom, og så er han danmarksmester i veteranpløjning.

- Fritiden

I sin fritid samler Thomas på gamle traktorer med sin far.

Samlingen tæller i skrivende stund 80 traktorer, som står på forældrenes gård, der ligger i nærheden. Planen er, at nogle af dem også skal stå hos Thomas, når han får gjort plads til dem.

Landmand søger kærlighed. Video: Jacob Carlsen

Thomas har en søster og en bror, som er henholdsvis dyrlæge og ingeniør. Tidligere har han dyrket meget sport, men i øjeblikket fokuserer han mest på arbejdet med gården og grisene.

- Kærligheden

Thomas har været single i seks år. Han beskriver sig selv som mindre god til at huske at skrive søde sms’er, men kan godt være romantisk med blomster.

Han er et stort familiemenneske, og det ønsker han også, at hans kæreste skal være. Thomas drømmer nemlig om at få fire børn, og den første må gerne komme, inden han fylder 30.

For Thomas er et parforhold lig med nærkontakt: At vågne op sammen, dele sin hverdag og savne hinanden, når man har været fra hinanden nogle dage. For Thomas er det også vigtigt, at en kommende kæreste er omsorgsfuld og har værdierne i orden. For eksempel som sygeplejerske.