Livsstil

Fantastiske billeder: Nu blomstrer kirsebærtræerne ude i verden - og snart også herhjemme

Det smukke syn varer kun få uger. Se her, hvor du kan opleve det.

Et overdådigt hav af tusindvis af blomstrende kirsebærtræer i det sydvestlige Kina har taget Facebook med storm i udlandet.

Og det er kun et spørgsmål om uger, før de lyserøde forårsbebudere også springer ud herhjemme både i virkeligheden og på de sociale medier, hvor de flotte farver i den grad har været et hit de seneste år.

- I Københavnsområdet springer de ud sidst i april, men her i Vestjylland kommer de normalt først en uge inde i maj på grund af vestenvinden og salt i luften, siger Emanuel Fabricius.

Vidste du at...

...man kan lave te af kirsebærblomster?

Teen hedder sakaurayo på japansk.

Den tilberedes ved at hælde kogende vand på et par tørrede kirsebærblomster.

Blomsterne folder sig ud i det varme vand og frigiver smag.

Teen smager let saltet med noter af blomster, og den serveres ofte ved japanske bryllupper.

Han er formand for Kirsebærlauget i Nees. En lille by med 180 kirsebærtræer og omtrent dobbelt så mange indbyggere, hvilket giver den titlen som den danske by med flest kirsebærtræer per indbygger, fortæller formanden stolt.

Populær publikumsmagnet

I København er der et noget større mylder om træerne, når de springer ud. Mere end 100.000 var forbi de lyserøde drømme på Bispebjerg Kirkegård i 2016, og sidste år indsatte kommunen såkaldte guider, der skulle sørge for, at de mange besøgende ikke forstyrrede gravfreden i jagten på den bedste selfie.

Motivet er nemlig ekstremt populært på sociale medier, hvor det kan høste mange likes.

- Det er rigtig gode og visuelle billeder, og derfor bliver det typisk favoriseret af Facebooks algoritme. Det er ikke smagsdommeri fra Facebooks side, men fordi mange liker og deler det, bliver det understøttet rent teknisk og får et boost, så det når ud til flere, siger Jacob Brøndum Pedersen, medstifter af Center for Digital Dannelse, til TV 2.

Og jo flere, der ser de pink billeder, desto større trængsel om træerne.

- Når vi ser andre lægge de her billeder op, så vil vi også gerne have den oplevelse og tager selv ud for at se det og have en hyggelig stund omkring det, siger Jacob Brøndum Pedersen.

Kender du et godt sted?

I Kina og Japan, hvor træerne blomstrer nu, er de trækplaster for flere millioner.

- De store steder tiltrækker op mod 20 millioner tilrejsende, der kommer for at se kirsebærtræerne, og her afholder man festivaler med grill, musik og sang under træerne, fortæller Emanuel Fabricius.

Herhjemme har de blomstrende træer også givet anledning til en festival i København de seneste år, og Emanuel Fabricius er slet ikke i tvivl om hvorfor.

- De er så fantastisk flotte og iøjenfaldende. De er et symbol på, at nu kommer foråret, og at vi går en ny, dejlig tid i møde, siger han.

Vil du opleve kirsebærtræerne blomstre, kan du her se, hvor der er mange samlet. Du kan også selv tilføje punkter til kortet.

Kortet er lukket.