GO'

Da den kræftsyge pige forlod tv-studiet, havde hun ramt alle med sin historie

Laura Piester-Stolpe på to år har en ondartet tumor, der kan koste hende livet. Nu giver eksperimenterende behandling familien nyt håb.

Hendes forældre kunne ikke holde tårerne tilbage under interviewet. Flere seere kunne ikke holde tårerne tilbage på den anden side af skærmen.

Produktionsfolkene var berørt, og selv tv-værterne og programmets næste gæst måtte bruge minutter på at samle sig, efter at 2-årige Laura Piester-Stolpe og hendes forældre havde fortalt deres historie i 'Go' morgen Danmark'

Hvad er DIPG?

DIPG (diffust infiltrerende ponsgliom) er en tumor på hjernestammen og en af de mest aggressive kræfttyper, der findes.

Den rammer kun børn – mellem et og tre børn årligt – og der har hidtil ingen helbredelsesmuligheder været.

Tumoren lammer langsomt kroppens funktioner. Børn diagnosticeret med DIPG har hidtil alle gået igennem det samme forløb: De mister evnen til at gå, tale og til at bevæge deres arme, sidde selv og vende sig. Til sidst er lammelsen total.

Den lille pige lider nemlig af en af de mest aggressive kræftformer, der findes. I hendes hjerne vokser en sjælden ondartet tumor, som ikke kan opereres væk - og der findes endnu ikke nogen behandling, der kan gøre Laura rask.

Men en ny, eksperimenterende behandling har givet familien håb. Og det var det håb, de var i studiet for at tale om. 

Kunne ikke holde tårerne tilbage

Men Lauras forældre, Maiken og Lasse Piester-Stolpe, var dog slet ikke forberedte på, hvor meget medfølelse der ville ramme dem efter indslaget.

På Facebook har seere siden indslaget sendt massevis af hilsner med sympati og ønsker om held og lykke til deres lille datter. Hele 'Go' morgen Danmark'-studiet havde også svært ved at holde fokus, efter familien havde været på.  

Faktisk var det umuligt for værten Heidi Frederikke Sigdal og hendes gæst, familievejlederen Lola Jensen, at køre upåvirket videre ind i næste indslag, der skulle handle om, hvordan flere børnehaver har indført forbud mod t-shirts med tryk på. 

Her er opslaget på Facebook, som har fået hilsnerne til at strømme ind til familien: 

Toårige Laura har en af de farligste former for kræft- eksperimenterende medicin giver nyt håb for familien....

Posted by Go'morgen og Go'aften Danmark on Tuesday, June 12, 2018

- Nu skal jeg lige undskylde, hvis vi sidder med lidt tårer i øjnene oven på den historie, vi hørte lige før. Den påvirkede vist os alle sammen, lyder det fra værten, der kæmper med at holde tårerne tilbage. 

Lige der var jeg ikke studievært. Der var jeg menneske og mor

Heidi Frederikke Sigdal, vært på 'Go' morgen Danmark'

Også Lola Jensen måtte flere gange tørre tårer fra øjenkrogen. 

- Vi prøver at se, om vi kan samle os sammen. Vi skal jo hjælpe den her gode familie til at komme videre. Når de er stærke, prøver vi også lige at få samlet os sammen, siger hun. 

I videoen herunder kan du se, hvordan Heidi Frederikke Sigdal og Lola Jensen klarer sig igennem deres indslag:

Ikke studievært, bare menneske

De to velkendte 'Go' morgen Danmark'-ansigter gennemførte indslaget om børnehavernes dresscode, men for Heidi Frederikke Sigdal er oplevelsen én, der kommer til at sidde i kroppen længe, siger hun efter onsdagens udgave af 'Go' morgen Danmark'.  

Lige nu kan man ikke se på Laura, at hun er alvorligt syg, og familien forsøger at få det bedste ud af de gode måneder, hun har. Hvor mange det bliver, ved de ikke. Her ses hun med kaninen Fleur, som også var med i 'Go' morgen Danmark'.

- Det gjorde virkelig ondt at opleve deres ekstreme krise så tæt på. Og selvfølgelig skal man som studievært være dybt professionel, det forsøger jeg altid at være til fingerspidserne. Men lige der var jeg ikke studievært. Der var jeg menneske og mor.

- Jeg tænkte bare: "Man kan godt se, at jeg er ked af det. Man kan godt se, at Lola er ked af det. Men jeg kan ikke gøre noget ved det". 

- Undskyld, vi ødelagde næste indslag

Heidi Frederikke Sigdal og Lola Jensens reaktion gjorde stort indtryk på Lauras mor, Maiken Piester-Stolpe, da hun efterfølgende så genudsendelsen af programmet. 

- Jeg blev enormt rørt over, at Heidi Frederikke og Lola blev så rørte. Det er jo bare lille mig og min lille datter, og de kunne et eller andet sted være fuldstændig ligeglade. Men de er jo selv mødre, og at de reagerer, som de gør, varmede bare, siger hun til TV 2. 

Det kan godt være, at vi er alene i situationen, og at vi er alene med vores sorg, men alligevel er vi ikke helt alene

Maiken Piester-Stolpe

- Jeg har dog lige skrevet til redaktøren og sagt undskyld for, at vi ødelagde det indslag, der kom efter os, tilføjer hendes mand hurtigt med et smil på læben.

Mærker kærligheden

Parret er også meget taknemmelige for de mange hilsner, som er strømmet ind fra seerne.  

- Vi har siddet med tårer i øjnene og læst de sjove, skæve, kærlige, fantastiske, velmenende kommentarer. Det er jo noget, folk ikke behøver at gøre. Det er det, der rammer os, siger Lasse Piester-Stolpe. 

Følelserne sad uden på tøjet, da familien Piester-Stolpe gæstede 'Go' morgen Danmark' i juni 2018.

- Folk behøvede ikke skrive beskeder eller sende kærlige tanker, men de gør det, fordi det har ramt noget i dem, og det er stort, siger Maiken Piester-Stolpe og fortsætter: 

- Det gør, at vi ikke føler os alene. Det kan godt være, at vi er alene i situationen, og at vi er alene med vores sorg, men alligevel er vi ikke helt alene, fordi vi kan mærke kærligheden fra dem, som føler med os. 

Se hele indslaget om Laura på TV 2 PLAY