'Landsholdet' er ikke kun fodbold - her er 7 danske hold, de færreste kender

Det er langt fra kun sport og boldspil, man kan blive verdensmester i.

Når nogen i disse dage ytrer ordet ”landsholdet”, handler det formentlig om fodboldspillere i Rusland.

Men bagkataloget over rød-hvide repræsentanter bugner af udøvere. Både inden- og uden for sportens verden.

Og mens nationen stadig står med en VM-sejr til gode i fodbold, har Danmark gennem tiden fostret en bred række verdensmestre i alt fra cocktails til Magic Cards.

Som i sportens verden bugter de øvrige discipliner sig i enkeltmands- og holdpræstationer, ligesom landsholdene i nogle tilfælde består af kæmpende deltagere med hver deres position.

Nedenfor finder du et udpluk af det danske lands ukendte bannerførere. Listen er baseret på interviews med de forskellige landshold og forbund.

Foretrækker du fortsat fodbold, kan du på TV 2 PLAY se samtlige 64 VM-kampe.

7 danske landshold udenfor grønsværen

  1. Backgammon

    I 1989 blev Dansk Backgammon Forbund stiftet og i 2014 blev et decideret landhold stablet på benene.

    Allerede i sit første år vandt holdet guld og har siden ligget stabilt som et af verdens bedste.

    Sådan dyster de:

    I holdmesterskaberne spiller fem danskere på fem backgammonbrædder overfor fem deltagere fra et andet land. Det gentages i syv runder mod syv forskellige nationaliteter.

    Herefter spidser det til, når de fire bedste lande møder hinanden i to semifinaler og til slut en finale.

    Hidtil har landsholdets fokus været det årlige EM. I år tilfalder den status dog VM for hold, som til juli afholdes i Gibraltar.

    Tidligere sejre:

    Det danske landshold har vundet medaljer hvert eneste år, siden holdets første EM i 2014.

    Dermed er det foreløbig blevet til to europæiske guldmedaljer i 2014 og 2016 samt to bronzemedaljer i 2015 og 2017.

    Målet for årets VM er i første omgang at nå en semifinale og dernæst atter at tage metal med hjem til Danmark.

    Fra 2010-2017 har Danmark desuden hvert år til Nordic Open dystet i disciplinen ’Denmark vs. the world’ (Danmark mod verden, red.). Her vandt Danmark sidste år 5-3 over spillere fra resten af verden i en kamp om først at nå fem point.

    Nuværende trup:

    Backgammonlandsholdet består af en bruttotrup på 17 personer, et A-landshold på 12 personer og endelig et VM-hold på seks spillere.

    I øjeblikket består VM-gruppen af følgende spillere:

    • - Karsten Bredahl (holdkaptajn)
    • - Thomas Myhr
    • - Peter Friberg
    • - Steen Grønbech
    • - Freddy Noer
    • - Thomas Kristensen

    Bredahl, Grønbech, Noer og Kristensen har været en del af landsholdet siden 2014, hvor Danmark deltog i sit første EM og vandt guld.

    Det samme har holdets træner, Michael Weile, som også er aktiv turneringsspiller.

    Træning og udtagelse:

    Træningen foregår ofte i klubber, hvor mange spillere bruger op til 20 timer om ugen på at forbedre eller vedligeholde deres niveau. Udover selve brætspillet sparrer spillerne også med hinanden om spilteorien bag. 

    Over fire år har landsholdstruppen været relativt stabil. Nye kriterier for udtagelse er dog under udarbejdelse og vil formentlig øge frekvensen af udskiftninger. Blandt andet kigger holdet fremover mere på præstationer og formkurver end tidligere.

    Ethvert medlem af Dansk Backgammon Forbund kan i princippet spille sig til en plads på landsholdet. På grund af landsholdets nuværende styrke er barren for udtagelse imidlertid meget høj.

    Blandt andet kræver en landsholdsplads at kunne spille godt under stærkt pres, samt at man mestrer computeranalyse af spillet på højt niveau. Ellers bliver man hurtigt slået hjem.

  2. Debat

    Hvert år duellerer debattører fra hele verden i en kamp på ord.

    Verdensmesterskabet i debat, World Schools Debating Championships (WSDC), har fundet sted siden 1999, og fra Danmark har elever med ordets magt deltaget i mesterskabet siden 2012.

    Dengang vandt Danmark kun en enkelt debat, men er siden kommet stærkt igen. Undervisningsministeriet støtter holdet.

    Sådan dyster de:

    I turneringen debatterer hvert landshold i otte indledende runder.

    I fire af runderne kender deltagerne emnet på forhånd og har haft flere måneder til at forberede sig. De sidste fire runder er improviserede, og her får deltagerne en enkelt times forberedelse på konkurrencestedet.

    Selve debatterne tager en time, og fra hvert hold er tre personer på ad gangen. Hver deltager har en bestemt rolle og mængde af taletid, og det handler langt fra om at råbe højest.

    Efter debatten modtager holdet et resultat fra tre dommere, der vurderer dem ud fra indhold, stil og strategi. Dommerne kan hver give ét point til et af holdene og på den måde afgøre stillingen enten 3-0 eller 2-1.

    Efter en dyst får hver enkelt deltager også grundig feedback, for at de fremover kan forbedre sig.

    Tidligere sejre:

    Det danske debatlandshold har to år i træk vundet trofæer og medaljer for bedste land med engelsk som fremmedsprog. Det er sket foran mere end 50 andre nationer.

    Endvidere tog danske Annika Slothuus, Emil Sondaj Hansen og Clara Grønborg Juul sidste år både første-, anden- og tredjepladsen i den individuelle konkurrence som verdens bedste debattør med engelsk som fremmedsprog.

    I mange andre lande er WSDC så stort, at det bliver dækket på landsdækkende tv. Blandt andet hos de tidligere verdensmestre fra Singapore, som Danmark forrige år satte til vægs med de helt rigtige argumenter.

    Nuværende trup:

    Debatlandsholdet består af fem VM-deltagere. Dertil kommer et juniorhold på fem-syv elever, som træner og deltager i andre debatturneringer for at kvalificere sig til det følgende års WSDC.

    I år finder debatdysten sted i Zagreb, Kroatien, hvor følgende fem deltagere skal repræsentere Danmark ved VM:

    • - Christina Lindeman fra Rungsted Gymnasium
    • - Ida Rydahl Thorsen fra Sankt Annæ Gymnasium
    • - Marie Davidsen Buhl fra Nørre Gymnasium
    • - Marius Greve Engsig fra Egaa Gymnasium
    • - Silas Elias Ørberg fra Aalborg Katedralskole

    Med tre års deltagelse er Marie Davidsen Buhl dette års mest rutinerede medlem. Under sit første år på holdet vandt hun desuden titlen som ’bedste nye debattør’ ved en turnering på Harvard University i USA.

    Landsholdets træner gennem fem år er den canadiske debatcoach Frankie Cena. En anden canadier Dena Tabyanian er assisterende træner samt træner for juniorlandsholdet.

    Træning og udtagelse:

    For at komme på debatlandsholdet skal man være første- eller andenårselev i gymnasiet og ikke være fyldt 20 år, når debatmesterskabet finder sted. Ofte er der tale om fagligt stærke elever med en god evne til at tænke hurtigt, analytisk og kritisk.

    Talentfulde elever bliver af deres gymnasielærere indstillet til juniorlandsholdet, som udvælges på landsholdets årlige debatcamp i januar. Efter et år på juniorlandsholdet kan man blive udtaget til VM-truppen.

    For at blive udvalgt skal man være tryg ved at tale foran andre, kunne fungere under pres, arbejde flittigt, være en god teamplayer og have et højt engelskniveau.

    Derudover skal man følge med i nyhederne og have stor interesse, og gerne viden, inden for både historie og aktuelle samfundsforhold.

    Normalt træner landsholdets debattører et par timer om ugen over Skype. Op til en turnering gennemgår de et mere intensivt forløb med masser af research og forberedelse.

  3. Grill

    Grilllandsholdet blev stablet på benene i 2008 med Weber som hovedsponsor.

    Efter en længere oplæring i amerikansk barbecue (BBQ) fyrede holdet for alvor op for blusset, da det i 2009 for første gang deltog ved VM i Memphis, Tennessee.

    Sådan dyster de:

    Ligesom i boksning har professionel BBQ en række forbund med forskellige mesterskabstitler og regler. Oftest i USA. 

    Typisk stiller man op i en række kategorier såsom fjerkræ, oksekød, saucer, pulled pork eller fisk og skaldyr. Derudover vælger man i de største turneringer også én af tre hovedkategorier at fokusere på: Revelsben, helstegt gris eller nakkefilet.

    I de almindelige kategorier afleverer man inden for et tidsvindue en såkaldt ’blind box’, hvorfra dommerne smager og vurderer maden uden at kende holdet bag. Det foregår typisk tæt over en enkelt dag.

    Dagen efter afleverer holdet i deres udvalgte hovedkategori på samme måde en anonym smagsprøve. Her får de også besøg af et antal dommere, som beder holdet om at redegøre for retten. Blandt andet om valg af kød, krydderier, sauce, metoder og tilberedning.

    De tre bedste hold i hovedkategoridysten går videre til finalen, hvor dommerne igen kommer på besøg. Til slut kåres først en vinder af hver kategori og dernæst en overordnet verdensmester ud fra hovedkategoriernes tre vindere.

    Tidligere sejre:

    Ofte konkurrerer grilllandsholdet blandt 180-400 teams, hvoraf cirka 8-10 er oversøiske landshold. Resten er som regel amerikanske hold, der i mange tilfælde lever af at grille og deltage i konkurrencer. Alligevel har det danske landshold formået at tage flere sejre:

    Ved VM i Memphis i 2011 vandt Danmark guld i BBQ-sauce, i 2013 sølv i kategorien eksotisk mad, i 2011 og 2009 bronze i samme kategori samt i 2012 en bronzemedalje i fjerkræ.

    Landsholdet har også vundet en førsteplads ved VM Jack Daniel’s Invitational i kategorien ’madlavning fra hjemlandet’ samt en status som ’grand champion’ (stormester, red.) ved VM under forbundet World BBQ Association i 2013.

    Hertil kommer en pris for bedste grillkogebog ved Gourmand World Cookbook Award i Paris i 2012 .

    Nuværende trup:

    Antallet af medlemmer på landsholdet svinger fra sæson til sæson, men kernen består oftest af seks grillmestre plus hjælpere. I øjeblikket tæller grillmestrene følgende:

    • - Anders Jensen (holdkaptajn siden 2008)
    • - Asger Hvam
    • - Claus Hasse Olesen
    • - Jim Boland
    • - Per Aastradsen
    • - Peter Bragh
    • - Stig Pedersen (landstræner og tidligere holdkaptajn)

    Jensen, Bragh og Pedersen har været med fra holdets begyndelse i 2008. Stig Pedersen krediteres for selve ideen og skabelsen af holdet.

    Træning og udtagelse:

    For nogle af grillforbundene er der mesterskaber hvert år, for andre i hvert andet. Det danske landshold forsøger at deltage så ofte som muligt, men har i to år holdt pause af økonomiske og tidsmæssige grunde.

    Landsholdet er dog ikke afvisende for et comeback, hvis muligheden byder sig. Eksempelvis med nye sponsormidler.

    Udtagelse holdet er indviklet, da det nuværende landshold i forvejen har brugt mange ressourcer på at sammensætte og udvikle et stabilt hold med et stærkt samarbejde og klare rollefordelinger. Dertil kommer lang tids træning i amerikanske BBQ-teknikker og tilvænning til nye smagsnuancer.

    Har man et stort ønske om at komme med på holdet, er det imidlertid muligt. Det kræver dog stor erfaring og mod på at give oplæringen den tid, energi og pris, det koster.

    Efter den amerikanske oplæring foregår træningen i Danmark. Ofte i mange timer om ugen og af forskellig varighed, alt efter kød- og tilberedningstype. En hurtigstegt laks kan eksempelvis trænes oftere end en langtidsstegt oksesteg.

    Hver grillmester på landsholdet har sammen med en holdkammerat ansvar for en disciplin, som de træner hjemmefra. Desuden har holdet, når det er aktivt, løbende fælles træningsweekender igennem året. Her udveksler grillmestrene teknikker og forfiner smagsnuancer, så de passer til præferencerne i det forbund, de skal dyste i.

  4. Håndværk

    Landsholdet i ’skills’ (håndværk eller færdigheder, red.) kalder sig selv for ’Danmarks vigtigste landshold’.

    Her arbejder en bred vifte af håndværkere og fagpersoner hårdt på både at vinde medaljer til Danmark og mere opmærksomhed til erhvervsuddannelserne.

    Holdet er organiseret af SkillsDenmark og modtager støtte fra blandt andre Undervisningsministeriet og forskellige parter på arbejdsmarkedet.

    Sådan dyster de:

    Som tommelfingerregel deltager holdet i VM på lige årstal og EM på ulige årstal. De deltagende fag varierer blandt andet efter turneringsform.

    Oftest får deltagerne en eller flere opgaver, som de skal løse inden for 22 timer fordelt på tre dage. Det kan for en flisemurer for eksempel være at udsmykke gulv og vægge med et motiv.

    Ofte kigger dommerne efter nøjagtige mål, teknisk snilde og ikke mindst, at udøveren løser sin opgave inden for tidsrammen.

    I nogle af konkurrencerne er der løbende delmål, hvor dommerne kan tildele op til 800 point. Med mere end 700 point modtager deltageren en udmærkelsesmedalje, mens de tre højeste placeringer vinder henholdsvis guld, sølv og bronze.

    Enkelte discipliner adskiller sig markant, for eksempel receptionistfaget. Her skal udøveren blandt andet finde fejl i et kunstigt opsat hotelværelse samt løse problemer for en række skuespillere, der agerer gæster med forskellige problemer.

    Tidligere sejre:

    Sidste år var landsholdet til VM i Abu Dhabi, hvor Danmark høstede to bronzemedaljer, 10 udmærkelser og en sammenlagt placering som nummer 10 ud af 59 deltagende nationer.

    Siden holdets første turnering i 1999 har Danmark ved forskellige verdens- og europamesterskaber vundet fire gange guld, seks gange sølv og 10 gange bronze. Hertil kommer 47 medaljer for særlig udmærkelse.

    Nuværende trup:

    Til VM er der normalt 15-18 deltagere på landsholdet. Til EM er tallet almindeligvis lidt lavere.

    I år består den danske trup således af 12 unge håndværkere fra følgende fag:

    • - Anlægsgartner (2): Jesper Frederiksen og Peter Levin
    • - Anlægsstruktør (2): Line Biltoft Jepsen og Mathias Kjærgaard Jørgensen
    • - Bager: Lasse Nørup Bentsen
    • - Bygningssnedker: Justian Raahauge
    • - Flisemurer: Samuel Birk Axelsen
    • - Gulvlægger: Emil Bay Graabeck Jensen
    • - Landbrugsmaskinmekaniker: Ronni Larsen
    • - Murer: Kenneth Meldgaard Ebbesen
    • - Møbelsnedker: Mathias Andersson
    • - Receptionist: Nicoline Rohmann Håkonsson

    Holdet deltager til september i EM i Budapest, Ungarn, hvor 450 håndværkere fra 26 europæiske lande skal konkurrere i 42 erhvervsfag.

    Med på sidelinjen er teamleder Nicolai Asmussen, der som murer selv tog guldmedaljen ved VM i London i 2011. For at nå dertil trænede han mere end 1000 timer på trekvart år ved siden af sit almindelige arbejde.

    Træning og udtagelse:

    Op til et mesterskab træner deltagerne intensivt på at kunne arbejde hurtigere og forbedre deres svagheder.

    Som deltager skal man enten være udlært håndværker eller under uddannelse. Samtidig er der til VM en aldersgrænse på 22 år, mens den for EM ligger på 25 år.

    Deltagerne udtages ofte blandt vindere af danmarksmesterskabet og bliver indstillet til EM eller VM af deres respektive faglige udvalg. De faglige udvalg sender også en dommer til hver deltagende disciplin.

  5. Konditori

    Et verdensmesterskab er den sødeste sejr, en konditor kan vinde.

    Ligesom i boksning findes der inden for konditorfaget forskellige forbund med forskellige slags VM. Nogle lægger eksempelvis meget vægt på is, andre på chokolade.

    Sådan dyster de:

    Siden stiftelsen i 2008 har det danske landshold deltaget i mesterskabet ’Coupé du Monde de la Patisserie’, der kommer mest omkring de forskellige discipliner som kager, is, desserter, chokolade og sukker.

    VM’et bliver normalt afholdt hvert andet år. Udtagelsen sker ved det EM, der afholdes årene imellem. Derudover deltager landsholdet typisk også i konkurrencen Nordic Cup.

    Hver turnering har en tidsbegrænsning, almindeligvis på ti timer, og der er ingen hjælp at hente, hvis tiden løber fra holdet, eller noget går i stykker undervejs.

    Tidligere sejre:

    Så sent som i år tog det danske landshold sin tredje sejr ved Nordic Cup. Holdet har også tre gange vundet EM-sølv. Ved VM er Danmarks højeste placering en femteplads i 2015, hvor holdet også vandt en pris for bedste sukkerblikfang.

    Det danske konditorlandshold er især gode til at arbejde rent, ordentligt og struktureret i deres køkken, hvilket betyder meget for dommernes bedømmelse. Også i design scorer holdet ofte mange point.

    Holdets nuværende mål er endnu ikke fastlagt. Det kan muligvis blive en anden form for VM end tidligere. For eksempel en fokuseret satsning på VM i is.

    Nuværende trup:

    Konditorlandsholdet bliver drevet af ulønnede frivillige og varierer derfor meget på både størrelse og medlemmer. Almindeligvis er deltagerne på holdet i to år ad gangen.

    Siden starten i 2008 har holdet haft 6-14 konditorer, og i øjeblikket tæller truppen 11 kvinder og mænd:

    • - Benjamin Hansen
    • - Carsten Kej (landstræner)
    • - Cornelia Luckey
    • - Freja Krarup
    • - Kevin Christensen
    • - Line Gorm
    • - Line Wolter
    • - Mads Kilstrup
    • - Magnus Vestergaard
    • - Nicoline Jørgensen
    • - Susie Høj

    Landstræner Carsten Kej har været med fra start siden 2008, hvor han også var med til at starte holdet op.

    Træning og udtagelse:

    Allerede et par år forud for en konkurrence, udvælger konditorlandsholdet, hvilket mesterskab holdet skal bygges op omkring.

    Herefter sammensættes truppen blandt andet ud fra, hvem der kan afsætte mest tid, har mest erfaring eller har størst potentiale til at udvikle sig.

    Når holdet er sat, kommer et forløb med træning og udvikling, som ofte kulminerer de sidste tre måneder op til konkurrence. På det tidspunkt træner holdet hver eneste dag efter arbejde, også på fridage.

    Til slut drager landsholdet afsted med opskrifter, råvarer, forme, udstyr og værktøj, som de har udviklet specielt til det pågældende mesterskab.

    Alle, der brænder for konditorfaget, er velkomne til at melde sig, men for at blive en del af landsholdet, skal man være indstillet på at ofre al sin tid, når træningen spidser til. Og så skal man selvfølgelig have hænderne skruet rigtigt og stabilt på.

  6. Matematik

    Hvert år dyster nogle af Danmarks skarpeste matematiske hjerner om at komme med til den årlige internationale matematikolympiade (IMO).

    Det sker gennem Georg Mohr-konkurrencen for skoleelever på op til 20 år. Hovedsageligt fra gymnasiale uddannelser, men også med adgang for folkeskoleelever.

    Sådan dyster de:

    De seks landsholdsmatematikere skal til IMO løse et opgavesæt indenfor kategorierne algebra, geometri, kombinatorik og talteori.

    Det sker henover to dage med 4,5 timers skriftlig prøve. I alt ni timer uden hjælpemidler.

    Selvom der er tale om et landshold, konkurrerer hver udøver individuelt og på lige fod med alle andre deltagere. 

    Tidligere sejre:

    Danmark har deltaget ved IMO siden 1991, og i 2010 gik det hele op i en højere enhed, da Mathias Bæk Tejs løste opgaver til den helt store guldmedalje. 

    Nuværende trup:

    Landsholdet, som til juli skal repræsentere de danske farver ved matematikolympiaden i Cluj-Napoca, Rumænien, består af:

    • - Alex Villaro Krüger fra Kruses Gymnasium
    • - Honghao Liu fra Gammel Hellerup Gymnasium
    • - Iustin Beldie fra Nyborg Gymnasium
    • - Jingdan Hua fra Kruses Gymnasium
    • - Magnus Christian Ring Merrild fra Herning Gymnasium
    • - Marius Christian Fischer fra Roskilde Gymnasium

    Holdet ledes af Kirsten Rosenkilde og Frederik Ravn Klausen. Førstnævnte har været en del af Georg Mohr-konkurrencen i cirka 20 år samt stået for den primære træning af landsholdet i cirka 15 år.

    Træning og udtagelse:

    Landholdstræningen foregår dels med hjemmeopgaver og dels med fem træningslejre på mellem tre og syv dage.

    Her samles deltagerne fra hele landet og træner hver dag intensivt fra klokken 9.00-21.30. Blandt andet med undervisning i matematisk teori og strategier til opgaveløsning.

    Vil man som elev gerne nå så langt, kræver det, at man skærper sin matematiske forståelse. Blandt andet ved at løse en masse opgaver lig med dem, Georg Mohr-konkurrencen udsender på sin facebookside op til første runde af den årlige dyst.

    Cirka 15-.000-20.000 elever deltager årligt i den første runde, som består af 20 opgaver. Med 12 rigtige kan deltagerne gå videre til anden runde efter indstilling fra deres skole.

    Normalt går 800-1400 personer videre til anden runde, hvor de modtager fem opgaver af varierende sværhedsgrad. Herefter går 35-40 deltagere – tidligere 25 – videre til et vinderseminar.

    Efter vinderseminaret bliver op til 20 elever tilbudt at deltage i den nordiske matematikkonkurrence (NMC). Blandt andet ud fra resultaterne ved NMC udvælges til slut de seks deltagere til olympiaden.

  7. Quiz

    Hvert år dyster besserwissere fra hele verden om at have den højeste paratviden, både individuelt og i hold.

    DM, EM og VM i quiz afholdes årligt, mens det nordiske mesterskab finder sted cirka hvert andet-tredje år. Hvert fjerde år er der tillige OL i quiz, som første gang blev afholdt i Athen i 2016.

    Sådan dyster de:

    Ved VM i quiz kæmper de kloge hoveder om at få den højeste score i 240 spørgsmål, fordelt på otte kategorier. Det sker samtidig fra forskellige steder i verden.

    I Danmark står Dansk Quiz Forbund for afviklingen af turneringen, som sidste gang blev besvaret fra Valby, København.

    Dansk Quiz Forbund har også krog de øvrige store mesterskaber, hvor der normalt quizzes i 100 blandede spørgsmål, fordelt på en given række runder.

    Foruden den individuelle turnering, er der ved NM, EM og OL konkurrencer i par og i landshold på fire personer. Særligt sidstnævnte kategori er prestigefuld at vinde.

    Herudover indeholder mesterskaberne ofte en mere uformel pubquiz-turnering, hvor quizdeltagerne har lov at danne hold på tværs af nationer. Der er også en åben turnering, hvor alle og enhver kan deltage.

    Landshold udenfor henholdsvis Norden eller Europa har lov til at deltage ved NM og EM, men kan i så fald ikke vinde medaljer.

    Tidligere sejre:

    Som bedste holdplacering fremhæver Dansk Quiz Forbund EM i Liverpool 2013, hvor Danmark tog en 10. plads. I VM har den højeste danske placering været nummer 176 ud af 1833 deltagere. Det skete i 2014. Placeringerne er dog relative, da antallet af deltagere varierer fra år til år.

    Både landsholdet og individuelle danske quizdeltagere har stadig de helt store sejre til gode.

    En del af forklaringen kan være, at det danske landshold siden sit første EM i 2011 har været oppe imod professionelle quizzere fra lande som England og Belgien, der har en langt mere veludviklet quizkultur. Blandt andet med flere pubquizzer.

    Med en stigende dansk quiz-interesse håber Dansk Quiz Forbund dog, at resultaterne følger trop indenfor en overskuelig årrække.

    Nuværende trup:

    Det danske quizlandshold dyster normalt ved NM, EM og OL i quiz. Medlemmerne varierer ofte ud fra blandt andet deltagernes økonomi og familiære omstændigheder.

    Det seneste danske A-landshold bestod ved Nordisk Mesterskab 2018 i maj måned af:

    • - Anders Pedersen
    • - Anton Høj Jacobsen (forsvarende danmarksmester)
    • - Flemming Borg Nielsen
    • - Rasmus Jørgensen

    Landsholdet vælger selv, om de vil have en holdkaptajn. Det seneste landshold mente ikke, det kunne svare sig.

    Næste store turnering for landsholdet er EM i Venedig til november.

    Træning og udtagelse:

    Landsholdet bliver udtaget af Dansk Quiz Forbund og oftest sammensat af de deltagere, der har nået den højeste score ved tidligere turneringer - og som har tid og råd til at deltage i et udenlandsk mesterskab.

    Nogle gange kan ekspertise i specifikke kategorier give et forspring i udvælgelsen, således at landsholdet samlet set får den bredeste paratviden.

    Uanset om man quizzer solo eller på hold, øver de fleste sig ved simpelthen at gætte med så ofte som muligt. For eksempel ved at opsøge pubquizzer forskellige steder i landet.

Afstemning

Hvilket af landsholdene vil du helst være med på?