GO'

Spiste for 100 kroner om ugen - nu er han klar til VM i Rusland

Nicolai Bryde Nielsen er nærmest lige så fast inventar til de store slutrunder som fodboldspillerne selv.

I tre år levede Nicolai Bryde Nielsen af havregryn og rugbrød med leverpostej - eller kyllingepålæg, hvis han flottede sig. 

Han handlede ind til den kommende uge hver mandag for bare 100 kroner, drak vand fra hanen og havde aldrig mere end en 200-kroneseddel med i byen, hvis han skulle ud med vennerne. 

Til gengæld rejste han rundt i hele verden for at se fodbold, og torsdag aften tager han afsted igen. Mod VM i Rusland.

Det er den ultimative oplevelse som fodboldfan. Du får og finder det ikke større

Nicolai Bryde Nielsen

Faktisk var det aldrig en mulighed for ham at blive hjemme. 

- Jeg kan ikke lade være med at tage af sted. Jeg ville have det elendigt i kroppen, sidde derhjemme og tjekke nettet hver dag for at undersøge, hvordan jeg kunne få den billigste flybillet, siger den 34-årige fodboldfan i 'Go' aften Danmark'

Fodbolden styrer

Nicolai Bryde Nielsen har indtil videre overværet omkring 1500 fodboldkampe i 41 forskellige lande. Han har oplevet otte slutrunder allerede og sammenligner stemningen med den hockeyfeber, der ramte Herning, da VM i ishockey rykkede til byen i foråret. 

- Hvis du rejser til en slutrunde i VM i fodbold, så kan du gange det med 100.000. Du rejser rundt i hele landet og alle, du møder på din vej, snakker om fodbold. Det er den ultimative oplevelse som fodboldfan. Du får og finder det ikke større, siger han. 

I sin studietid lod han fodboldprogrammet styre, hvor mange penge han havde at leve for.

- Alt blev budgetteret ud fra fodbolden. Når der kom SU eller lidt løn ind, så lagde jeg det til side, som skulle bruges på kampe, og så kunne jeg se, hvad jeg ellers havde tilbage. Der var ikke mange penge at rykke rundt med, så det var meget sparsomt, siger han. 

Og sådan er det på sin vis stadig. Nu tjener Nicolai Bryde Nielsen blot flere penge. Men fodboldbudgettet er stadig den dikterende post i netbanken, når en ny månedsløn tikker ind. 

Afstemning

Ville du leve for 100 kroner om ugen for at få flere penge til at dyrke din passion?

De største og de mindste kampe

På sine 10 dage i Rusland skal Nicolai Bryde Nielsen se fire kampe: Danmark mod Peru i Saransk, Danmark mod Australien i Samara, Belgien mod Tunesien i Moskva og Sverige mod Sydkorea i Nizhny Novgorod. 

Derudover skal han også opleve de ægte og knap så moderne, russiske stadioner, selvom der ikke skal spilles kampe der. Han blogger nemlig om det, man kalder groundhopping, som går ud på at opleve så mange stadioner som muligt. 

For ham er selve kulturen og historien omkring en given fodboldklub en lige så stor del af passionen som at se kampene. Ellers kunne han lige så godt blive hjemme foran fjernsynet, lyder det. 

- At være på stadion er en helt anden oplevelse. Når man træder ind på et nyt stadion og mærker følelsen, kigger sig rundt omkring og ser på hele historien, der er i klubben, så får man bare et kick og en oplevelse ud over det sædvanlige, siger han. 

Derfor er han for eksempel lige så begejstret for at se en 3. divisionskamp i Bulgarien som en Champions League-kamp fra en af Europas største tribuner.  

- Jeg synes, mit besøg i Bulgarien var meget meget specielt. Der er stadigvæk 200 tilskuere, og mange af dem lever for klubben. De er der af kærlighed, og det, synes jeg, er det fede ved det.

Passionen har kostet forhold

Det er langt fra alle, der forstår, at Nicolai Bryde Nielsen vil bruge så meget af sin tid på at rejse verden rundt for at se fodbold. Til dem plejer han at sige: "Tag med ud og oplev det". 

- Man lærer noget om, hvordan de lever i de lande, hele kulturen og hvordan de dyrker fodbolden, siger han. 

Med et glimt i øjet afslører Nicolai Bryde Nielsen dog, at hans store interesse for fodbold har kostet ham et forhold eller 10.

Og selvom han mødte sin nuværende kæreste på Brøndby Stadion, forstår hun ham heller ikke altid. Hun er dog med på, at der stort set altid er en fodboldkamp eller et stadion at nærstudere i de byer, parret rejser ud for at opleve sammen.  

Sådan gik det også til, at de brugte over dobbelt så lang tid på et tomt Pisa-stadion end foran byens skæve tårn. 

Se hele interviewet med den 34-årige fodboldfan på TV 2 PLAY, når det passer dig. 

Nicolai Byde Nielsen har på nuværende tidspunkt besøgt 229 stadioner i 41 forskellige lande. Målet er at nå op på 100 lande. Nedenfor kan du se, hvor mange stadioner han har besøgt i hvert land.

  1. Danmark: 64
  2. Tyskland: 27
  3. Sverige: 14
  4. Argentina: 12
  5. Brasilien: 11
  6. England: 11
  7. Portugal: 9
  8. Chile: 7
  9. Tjekkiet: 7
  10. Italien: 6
  11. Polen: 6
  12. Colombia: 5
  13. Spanien: 5
  14. Frankrig: 4
  15. Ukraine: 4
  16. Norge: 3
  17. Sydafrika: 3
  18. Østrig: 3
  19. Estland: 2
  20. Grækenland: 2
  21. Holland: 2
  22. Peru: 2
  23. Schweiz: 2
  24. Albanien: 1
  25. Belgien: 1
  26. Bolivia: 1
  27. Bulgarien: 1
  28. Finland: 1
  29. Irland: 1
  30. Island: 1
  31. Kroatien: 1
  32. Cypern: 1
  33. Letland: 1
  34. Liechtenstein: 1
  35. Malaysia: 1
  36. Malta: 1
  37. Rumænien: 1
  38. Montenegro: 1
  39. Skotland: 1
  40. Ungarn: 1
  41. Uruguay: 1