Nyt pigenavn topper listen over mest populære navne til nyfødte

William har kæmpet sig tilbage i toppen hos drengene i 2017, mens Ida for første gang er det mest populære hos pigerne.

Har du været til barnedåb eller navngivningsfest i 2017, er der rent statistisk størst sandsynlighed for, at barnet fik navnet Ida eller William.

Det var nemlig de to mest populære navne at give nyfødte sidste år, viser en netop offentliggjort opgørelse fra Danmarks Statistik.

Dermed har listen over de mest populære navne til nyfødte fået to nye topscorere i forhold til sidste år, hvor det var Noah og Sofia, der lå i top.

Regionale forskelle

Navne til nyfødte

Statistikken viser de mest populære navne til nyfødte, da den tager udgangspunkt i de fødsler, der har været i 2017. 

Statistikken er udarbejdet af Danmarks Statistik og bygger på data fra CPR-registeret. Den tager ikke højde for varierende stavemåder af samme måde. For eksempel er Sofie og Sophie lagt sammen.

Det er første gang, siden man begyndte at lave navnestatistik over nyfødte i 1995, at navnet Ida er det mest populære at give til piger. I 2016 var Ida det femte mest populære pigenavn.

William er derimod ikke et nyt favoritnavn. Med undtagelse af 2016 har det ligget i top de seneste syv år. Også det er sprunget fra en femte- til en førsteplads.

Selvom de to navne på landsplan er de mest populære, topper de dog ikke listerne, hvis man kigger på de enkelte regioner.

Ida ligger kun i top i Region Midtjylland, mens navnene Nora, Alma, Sofia og Alberte ligger i top i resten af landet.

William er det mest populære drengenavn i Region Sjælland og Region Syddanmark, mens Oscar, Karl og Victor topper de i andre regioner.

Afstemning
Afstemning

Tilde har mistet mest popularitet

Mens det er gået op ad rangstigen for Ida og William, har andre navne taget sig et dyk nedad.

Det er blandt andet tilfældet for Tilde, som er røget fra en plads som nummer 46 i 2016 til en plads som nummer 63 i 2017. Det er et fald på 17 pladser, som er det største i år.

På drengesiden er det Laurits, der har oplevet det største fald i popularitet blandt de nybagte forældre.

I 2016 lå Laurits som nummer 40, mens det i 2017 endte på en 54. plads.

Se hele top 50 hos Danmarks Statistik.