Nybygger-par sælger vinderhuset: - Det er vores liv

16x9
Lise og Michael lavede efter 'Nybyggerne' programmet 'Nybyggerne rykker ud', hvor de besøgte danskernes hjem og forvandlede et rum for nogle, der fortjente det. Deres nye byggeprojekt kan følges i endnu et tv-program. Foto: Privatfoto

De kreative husbyggere har købt en naturgrund i Nordjylland, hvor de sætter gang i et nyt projekt. Det bliver til et nyt tv-program.

Lise og Michael løb med sejren i anden sæson af 'Nybyggerne'. I marts 2016 kunne de derfor flytte ind i deres vinderhus i Farum til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Men nu har det unge par fra Nordjylland truffet en stor beslutning. De har valgt at sætte huset til salg.

- Vi har været super glade for at bo her. Det har været virkelig dejligt. Men det har også været noget, vi vidste, ikke var for evigt. For vi er bare ikke sjællændere, siger Lise Vandborg. 

Hjemveen meldte sig

Parret har længe tænkt, at de måtte finde ud af, om de for alvor skulle slå sig ned i Jylland eller på Sjælland. Det skulle i hvert fald ske, inden sønnen Villy på knap to år ville nå skolealderen.

Og her kunne nybyggerhuset ikke måle sig med drømmen om at komme tættere på familien. 

Både Lise og Michael har nemlig rødder i det nordjyske, og selvom Lise har sin søster og to nevøer tæt på hjemmet i Farum, begyndte hjemveen at melde sig. 

- Vi havde en aftale om, at hvis en af os på et tidspunkt følte et behov for at flytte tilbage, skulle vi ikke tøve med at gøre det. Og vi savner jo helt vildt at have bedsteforældre i nærheden, siger Lise Vandborg.

Lise og Michael blev i slutningen af december 2016 forældre til deres første søn, og de tænker, at børneflokken skal udvides. Det har også spillet ind i beslutningen om at sælge huset fra 'Nybyggerne'. Det ville blive for småt, hvis der kommer flere børn.
Lise og Michael blev i slutningen af december 2016 forældre til deres første søn, og de tænker, at børneflokken skal udvides. Det har også spillet ind i beslutningen om at sælge huset fra 'Nybyggerne'. Det ville blive for småt, hvis der kommer flere børn. Foto: Privatfoto / TV 2

Derfor er parret på henholdsvis 24 og 25 år blevet enige om at tage springet nu, da de kun mener, det bliver sværere at flytte, som sønnen bliver ældre.

Men da det var danskernes mange stemmer, som sikrede dem huset, har parret været nervøse for, hvordan nyheden vil blive modtaget.

- Vi frygter selvfølgelig, at folk tænker: "De har bare ville vinde huset for at få pengene og tage dem med videre". Men det er slet ikke sådan, det er for os, for det har været et eventyr for os at bo herovre, siger hun. 

Kan I forstå, hvis der er nogle, der bliver skuffede over, at I sælger det?

- Jeg kan sagtens forstå det. Men jeg vil vædde med, at de andre par sikkert også ville sælge på et tidspunkt. Det er jo naturligt. Hvem har ikke købt et hus og solgt det igen, fordi de fik andre behov eller skulle flytte for et arbejde? Sådan er livet.

Her ses rækkehuset i Farum, som nu er sat til salg for fire millioner kroner.
Her ses rækkehuset i Farum, som nu er sat til salg for fire millioner kroner. Foto: TV 2

Får nyt tv-program

Deres farvel til huset betyder dog ikke farvel til takterne fra 'Nybyggerne'. For når det er solgt, venter et nyt og endnu større byggeprojekt i Lise Vandborgs hjemby, der ligger i Rold Skov i Nordjylland.

Her har parret købt en naturgrund på en skrænt, og hvordan de kommer til at forvandle den til deres nye hjem, vil TV 2s seere kunne følge med i næste år. Et tv-hold følger nemlig Lise og Michael, fra de siger farvel til vinderhuset i Farum, til det nye hus står klar på skrænten. 

Her afsløres vinderparret af 'Nybyggerne 2016'.

- Det bliver jo endnu større. Nu skal vi selv stå for alting. Også designet af huset. Michael sidder og tegner huset, og vi skal bygge i naturmaterialer og genbruge, alt det vi kan, siger hun. 

Parret har faktisk allerede købt et gammelt snedkerkøkken fra et arkitekttegnet hus i Birkerød, som skal bruges i det nye hus.  

- Så tager vi ligesom en del af Sjælland med os, siger Lise Vandborg, der sammen med Michael glæder sig til at komme i gang. 

- Drømmescenariet vil være, at der er en køber med det samme, siger hun. 

- Det er vores liv

Husets ydre får parret hjælp til at bygge af et lokalt firma, men ellers står de selv for alt det indvendige som i 'Nybyggerne'. Og Lise og Michael er ikke i tvivl om, at de kan bruge erfaringerne fra programmet.  

- Jeg har altid tænkt, at hvis man engang skulle have sådan et hus, så blev det først, når man var over 30. For ét: Man skal have råd til det. Og to: Det er en kæmpe opgave, og vi er da også lidt nervøse. Men jeg tror, vi er blevet modnet med alt det, vi har gået og lavet i 'Nybyggerne', siger hun. 

Og uanset hvordan reaktionerne bliver, så er parret ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning for dem at sælge huset. 

- Det er vores liv. Det er os, der skal trives. Det er os, der skal have det godt. Og så må folk tænke, hvad de vil. Forhåbentlig synes de, det er fedt, at de kan få lov til at følge med i et nyt eventyr, siger Lise Vandborg.