Carsten Lillelund
Rejser

Adrenalin-junkie jagter de vilde eventyr: - Miraklerne kommer ud af drømmene

Annoncørbetalt indhold: Carsten Lillelund Pedersen er en vaskeægte eventyrer og drømmejæger, men det hele startede med et knust hjerte.

Om partnerskabet

Denne artikel er produceret i samarbejde med Danske Spil.

Carsten Lillelund Pedersen har oplevet flere eventyr end de fleste.

Han har stået på ski på Nordpolen, har forsøgt at bestige Mount Everest fem gange og har fløjet jorden rundt mange gange – både den ene og den anden vej.

Han har svævet i en luftballon, har overnattet i hundrede forskellige lande og har købt en billet til rummet.

Han er en eventyrer, en drømmejæger, en adrenalinjunkie – og han er altid på udkig efter en ny oplevelse.

- Jeg er nok blevet lidt afhængig af at opfylde drømme og af at være lykkelig. Men hvis man skal være afhængig af noget, er det da ikke det værste at være afhængig af, siger Carsten Lillelund Pedersen.

Start drømmen

Denne artikel er en del af artikelserien ’Start drømmen’, der præsenteres i samarbejde med Lotto.

I serien møder vi en række modige danskere, som alle har forfulgt en stor drøm.

Vi taler med dem om, hvad der har fået dem til at springe ud i drømmen, og hvordan det føles at opnå noget, som de har drømt om og kæmpet for – hvad end det handler om at rejse jorden rundt, flytte til et andet land eller blive hotelejere på en dansk ø.

Den 49-årige it-konsulent og iværksætter er vant til, at folk kigger forundret og imponeret på ham, når han fortæller om sine mange oplevelser, men ifølge ham kan de fleste danskere gøre det samme, som han har gjort.

- Jeg er jo bare en helt almindelig mand med et ualmindeligt liv, siger han og forklarer:

- Jeg kommer fra en normal dansk middelklassefamilie og bor i en lejlighed i Valby. På den måde er jeg almindelig. Det ualmindelige ved mig er bare, at jeg forfølger mine drømme. Alle kan gøre det, men desværre er der mange, som enten ikke tør eller ikke er målrettede nok.

Efter hans mening er der alt for mange, som er så fokuserede på den næste månedsløn, at de fuldstændig glemmer at spørge sig selv, hvad der virkelig er vigtigt for dem. Og det er synd, synes han.

I’ve had the time of my life! Sådan har jeg det virkelig, når jeg har fået opfyldt en stor drøm

Carsten Lillelund Pedersen

Han opfordrer derfor alle til at blive bedre til at gå efter deres drømme. Samtidig ved han også godt, at det er lettere sagt end gjort.

Carsten Lillelund er altid på jagt efter et nyt eventyr Video: TV 2 Branded Content

For 15 år siden sad han nemlig selv med en masse uforløste drømme, og han var nødt til at træffe et svært valg og give slip på kærligheden for at forfølge dem.

Et knust kærlighedsforhold satte skub i drømmene

Carsten Lillelund Pedersen havde i 2005 været sammen med sin daværende kæreste i flere år. De havde et godt forhold baseret på ren kærlighed, fortæller han. Men jo mere de talte om fremtiden, des tydeligere blev det for ham, at de ville noget forskelligt på den lange bane, pointerer han.

- Hun var fra USA og havde hjemve og ville gerne tilbage til det liv, hun kendte. Jeg havde ikke lyst til at flytte med. Jeg havde brug for en frihed til at opfylde mine drømme, siger han og uddyber:

- Jeg ville erobre hele verden. Der var ikke det land, jeg ikke ville besøge, den kultur, jeg ikke ville møde, eller den udsigt, jeg ikke ville nyde. Jeg var bare ikke nået så langt endnu.

Efter mange svære samtaler valgte parret at gå fra hinanden. Begrundelsen var, at de ikke drømte om det samme.

For Carsten Lillelund Pedersen var det ikke kun hårdt rent følelsesmæssigt. Han oplevede også, at beslutningen lagde et pres på ham; et pres, der endte med at få afgørende betydning for hans liv.

- Jeg var pisse ulykkelig. Men jeg opgav forholdet, fordi jeg ville opfylde mine drømme og se verden. Så nyttede det jo ikke, at jeg sad hjemme i min sofa og så sport og var ked af det. Jeg måtte af sted, siger han.

Afstemning

Har du en drøm, som du aldrig har forfulgt?

Kort efter sendte han derfor en mail til sine venner: ”Nu skal der knald på”, skrev han. Og det kom der.

Et par måneder efter bruddet med sin kæreste rejste Carsten Lillelund Pedersen til Rusland. Her ville han forfølge en drengedrøm. Han ville flyve i et jagerfly.

Miraklerne kommer ud af drømmene, og vi kan meget mere, end vi tror.

Carsten Lillelund Pedersen

- Jeg havde set mange actionfilm - for eksemepel Top Gun - og havde altid tænkt, at det måtte være for vildt at flyve i sådan et fly. Og så gjorde jeg det, siger han.

Top 5: Carsten Lillelund Pedersens største drømme lige nu

 • At køre jorden rundt i sin bil
 • At flyve ud i rummet og se ned på Jorden
 • At bestige det højeste bjerg og den højeste vulkan på hvert kontinent
 • At hans opfindelse, der skal kunne hjælpe mennesker med at leve længere, kommer ud på markedet
 • At hans opfindelse, der skal nedbringe global opvarmning, kommer ud på markedet.
   

- Det var en helt vanvittig oplevelse. Vi fløj ud til grænsen af rummet, og i nogle sekunder blev jeg vægtløs. Det var så surrealistisk og fantastisk. Bagefter var jeg fuldstændig omtumlet, og jeg tænkte bare: ”Hvad skal jeg prøve næste gang?”

Carsten Lillelund Pedersen havde mærket suset, og nu blev hans drømmejagt for alvor sat i gang.

“I’ve had the time of my life”

Det næste eventyr for Carsten Lillelund Pedersen blev en bjergbestigning i Nepal. Her besteg han Mera Peak med en dansk ekspedition. Derefter tog den ene oplevelse den anden.

Bjergbestigninger, naturoplevelser, rejser. Jo flere drømme Carsten Lillelund Pedersen fik opfyldt, des flere nye drømme voksede frem.

I dag har han så mange vilde begivenheder på sit cv, at det er næsten umuligt for ham at nævne dem alle.

Han har udforsket verden til lands, til vands og fra luften, har besteget mere end 100 bjerge og har rejst i flere lande, end han har tal på.

Spørger man ham hvorfor, er svaret klart:

- I’ve had the time of my life! Sådan har jeg det virkelig, når jeg har fået opfyldt en stor drøm, siger han og indrømmer, at han har ligget i mange badekar på hoteller rundt omkring i verden og skrålet den kendte temasang fra filmhittet 'Dirty Dancing', når han har afsluttet et eventyr.

Carsten Lillelund fortæller om at være vægtløs Video: TV 2 Branded Content

Top 5: Carsten Lillelund Pedersens vildeste oplevelser

 • Har stået på ski på Nordpolen
 • Har besteget det højeste bjerg på Antarktis
 • Har trekket igennem urørt natur på Papua og besteget det højeste bjerg
 • Har været til vægtløstræning med kosmonauterne i Rusland
 • Har fløjet i jagerfly og set, at Jorden er rund fra over 20 kilometers højde

- Jeg vil gerne gøre noget unikt og vildt og anderledes. Mit liv skal være én stor orgasme. Det er den følelse, jeg jagter, siger han.

Selvom Carsten Lillelund Pedersen efterhånden har sat flueben ved mange eventyr, har han stadig en lang liste med drømme, som han endnu har til gode at få opfyldt.

Det er drømme, som indbefatter at bestige det højeste bjerg og den højeste vulkan på hvert kontinent, at besøge alle verdens lande og at komme ud i rummet.

Den allerstørste drøm for ham lige nu er at køre jorden rundt i sin bil. Den drøm har han haft længe, og allerede for ti år siden købte han en bil til formålet. Hvornår han tager af sted, ved han ikke, men han er ikke i tvivl om, at det kommer til at ske.

Carsten Lillelund drømmer om at køre jorden rundt i sin bil Video: TV 2 Branded Content

- De sidste år har jeg brugt meget tid på at bestige bjerge, så turen er blevet udskudt lidt. Men ruten er lagt, og jeg ved, at det bliver fuldstændig vildt.

Drømmen om ægteskab og børn må vente

Når Carsten Lillelund Pedersen ikke er på eventyr, arbejder han som selvstændig it-konsulent og iværksætter. Det er hans fleksible job, der har gjort det muligt for ham at holde fri i længere perioder, så han har kunnet rejse.

- Det er vigtigt at tilrettelægge sit arbejdsliv, så man har mulighed for at opfylde sine drømme. Jeg har truffet et bevidst valg om at være selvstændig, fordi jeg gerne ville have mere frihed og tid, siger han.

Men hvordan har han fået råd til de mange eventyr? Ifølge Carsten Lillelund Pedersen har han først og fremmest sparet op i mange år, men derudover handler det i høj grad om prioritering.

- Jeg kunne godt have købt mig et stort hus – det drømmer jeg også om – men nu har jeg valgt at bruge pengene på fede oplevelser i stedet. For det er det, der gør mig lykkelig, siger han og fortæller, at der også er andre ting end en stor bolig, som han har måttet fravælge – eller i hvert fald udskyde.

Han er for eksempel aldrig blevet gift og har ingen børn. Men håbet og drømmene lever stadig.

- Jeg kysser piger, drikker champagne, holder i hånd og ser solnedgange på stranden, og det er fantastisk. Men det har ikke udviklet sig til ægteskab og børn endnu. Jeg håber, at det kommer på et tidspunkt, men man kan ikke få det hele på en gang, siger han.

Og det er vigtigt at huske på, hvis man står med en stor drøm, mener Carsten Lillelund Pedersen.

- Drømme tager tid og kræver, at man prioriterer dem. Det er okay at zigzagge sig frem, men man skal holde fokus, siger han og forklarer:

- Hvis man for eksempel drømmer om at flytte til udlandet, er det nok en dårlig idé at bruge alle sine penge på nyt tøj, en designerhund og en dyr lejlighed. Man må vælge, siger han.

Selv har Carsten Lillelund Pedersen ikke fortrudt sine valg og prioriteringer. For det er de mange bjergbestigninger, rejser og eventyr, der har fået ham til at ”smelte af lykke”, som han selv udtrykker det.

Netop derfor opfordrer han alle til at blive bedre til at opfylde deres drømme.

- Vi skal have flere farver og mere knald på. Vi skal have mere kys og kærlighed og flere vilde biler, motorer, larm og champagne. Vi skal være sprudlende, og vi skal huske at drømme, siger han og tilføjer:

- For miraklerne kommer ud af drømmene, og vi kan meget mere, end vi tror.

Carsten Lillelund Pedersen guider: Sådan får du din drøm til at gå i opfyldelse

 1. Brug tid på at drømme

  - Først og fremmest må du finde ud af, hvad du egentlig drømmer om. Hvad vil du gerne, hvis alt er muligt? Hvis ikke du er vant til at drømme, kan det være svært, men det bliver lettere med tiden.

 2. Udfold din drøm

  - Når du har fundet din drøm, må du folde drømmen ud og finde ud af, hvad den indebærer. Hvis du gerne vil rejse til Australien, må du spørge dig selv, hvorfor du gerne vil det. Måske er der noget særligt, du gerne vil se eller opleve. Sørg for at få det hele med.

 3. Fokuser på din drøm

  - Hvis du vil opfylde en drøm, må du prioritere den. Fokuser på den og arbejd dig hen imod den. Indret dit liv, så det passer til den drøm, du har. Og husk, at det kan betyde, at du må vælge andre ting fra. Drømmer du om at rejse en masse, så lad være med at sætte dig i en uoverskuelig gæld.

 4. Undgå deadlines

  - Målsætninger, planlægning og deadlines kan hurtigt ødelægge en drøm. Så lad være med at love dig selv, at du vil have opnået din drøm på et bestemt tidspunkt. Hvis ikke du når dit mål, vil det nemlig føles som en fiasko. Tillad dig selv at forfølge drømmen uden at have for mange planer. 

 5. Hold fast i drømmen

  - Det kan tage tid at opfylde sine drømme, og det er helt okay. Man må gerne zigzagge sig vej og begå fejl – så længe man bevæger sig fremad. Så hold fast i drømmen og lad være med at give op – også selvom det ikke lykkes første eller anden gang.

Sponsoreret indhold

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med en virksomhed eller organisation. Indhold af denne slags er markeret som 'Sponsoreret indhold', ligesom det fremgår, hvem indholdet er sponsoreret af.

Sponsoreret indhold produceres af den selvstændige afdeling TV 2 Branded Content uafhængigt af TV 2s øvrige redaktioner.