16x9

Ungt par drømte om et bed and breakfast - nu driver de et helt badehotel på Bornholm

Annoncørbetalt indhold: Kærestepar flyttede til Bornholm for at forfølge drømmen om et bed and breakfast. Men så opstod en unik chance.

Om partnerskabet

Denne artikel er produceret i samarbejde med Danske Spil.

Tårerne strømmede ned ad Josephine Hansens kinder. Hun kunne ikke få et eneste ord frem. Hun stirrede blot ind i computerskærmen, mens hun læste ordene igen og igen.

Ved siden af sad hendes kæreste, Christian Kolding Feldthusen – forskrækket og forvirret. Han forstod ingenting.

Det var en sen aften i efteråret 2017. De sad begge i dobbeltsengen i deres lille byhus i Nexø på Bornholm. Egentlig var de gået i seng. Josephine skulle bare lige tjekke sin mail en sidste gang, inden hun kunne falde til ro.

Nu var der alt andet end ro. Christian hev computeren ud af Josephines hænder. Han ville se, hvad der foregik. Han læste mailen. Flere gange. Så klappede han computeren sammen, kiggede på sin grådkvalte kæreste – og grinede.

Start drømmen

Denne artikel er en del af artikelserien ’Start drømmen’, der præsenteres i samarbejde med Lotto.

I serien møder vi en række modige danskere, som alle har forfulgt en stor drøm.

Vi taler med dem om, hvad der har fået dem til at springe ud i drømmen, og hvordan det føles at opnå noget, som de har drømt om og kæmpet for – hvad end det handler om at rejse jorden rundt, flytte til et andet land eller blive hotelejere på en dansk ø.

- Det var så urealistisk. Det var jo den største drøm nogensinde, der gik i opfyldelse den aften, siger 29-årige Christian Kolding Feldthusen i dag.

Det er knap et år siden, at den altændrende mail tikkede ind i deres indbakke og fik Josephine til at "tudbrøle af glæde", som hun selv udtrykker det.

I mailen stod der, at Josephine og Christian var blevet udvalgt til at være det nye værtspar på Sandkaas Badehotel i Allinge.

- Det var helt sindssygt. Tænk, at ejerne valgte os. Vi var jo så unge. Jeg kunne næsten ikke tro på det, siger 25-årige Josephine Hansen.

Josephines drøm blev til en fælles drøm

Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusens drøm om at drive et hotel på Bornholm går langt tilbage. For Josephines vedkommende har den faktisk været der næsten altid, fortæller hun.

Allerede da hun var helt lille, drømte hun om at have sit eget sted. En tøjbutik, en skobutik – et eller andet sted, hvor hun selv kunne bestemme.

square to 16x9
Sandkaas Badehotel Foto: Julius Waag / Julius Waag

Senere begyndte hun at spore sig ind på, at det skulle være et bed and breakfast eller et hotel, og da hun skrev sin afsluttende opgave på serviceøkonomuddannelsen, skrev hun om at åbne et bed and breakfast på Bornholm.

Det var ingen tilfældighed, at hun valgte netop solskinsøen som udgangspunkt for sin opgave.

Det handler nok bare om at tro på det. Hvis man ikke drømmer, opnår man i hvert fald ikke noget

Christian Kolding Feldthusen

Siden hun var barn, har hun nemlig haft et helt særligt forhold til klippeøen i Østersøen, hvor hun år efter år har holdt ferie med sine forældre.

- Når jeg tænker på Bornholm, tænker jeg solskinsdage, ture ved vandet og gode ferieminder. Her er en helt speciel stemning, og jeg har altid følt, at jeg hører til herovre, siger Josephine Hansen.

Hun fortæller, at hun og hendes forældre ofte talte om, at det kunne være sjovt ikke blot at tage på ferie på Bornholm, men at flytte til øen og bo der.

Afstemning

Men der var langt fra drøm til handling, og da Josephine forelskede sig i Christian i år 2012, boede hun stadig i Allerød, hvor hun var vokset op.

Christian Kolding Feldthusen har ligesom Josephine altid været glad for den danske solskinsø, men da Josephine og hendes forældre begyndte at tale om at bo på øen, stod han af.

- Jeg var meget skeptisk. Jeg tænkte: ”Det kan ikke lade sig gøre. Vi kan ikke bare tage vores liv og flytte det midt ud i Østersøen. Hvad skal man lave på Bornholm? Der er ikke en skid at lave”, griner han.

I stedet for at flytte til Bornholm flyttede de sammen i en lejlighed i Allerød. Josephine Hansen gav dog ikke slip på sin drøm.

Josephine og Christian prøver ihærdigt at lære sproget på den danske klippeø. Video: TV 2 Branded Content

- Drømmen lå hele tiden og ulmede, og jo mere vi talte om det, jo mere blev det også min drøm, siger Christian Kolding Feldthusen og forklarer, at det både gjaldt drømmen om Bornholm og drømmen om at starte et bed and breakfast.

- Det blev vores fælles drøm, siger han.

”Bornholm? Hvad skal I der?”

Hverken Josephine eller Christian husker den nøjagtige dag, hvor de kiggede hinanden i øjnene og sagde: ”Nu gør vi det – nu flytter vi til Bornholm”.

Bornholm
Bornholm Foto: Google Maps

Bornholm i tal

 • Areal: 588 km2
 • Kystlængde: 158 km
 • Befolkningstal: 39.759 (år 2016)
 • Befolkningsudvikling: I 2028 forventes befolkningen at være faldet til 36.461 indbyggere. Det svarer til et fald på 8 %.
 • Nærmeste kyst: 37 km væk (Sverige)
 • Nærmeste danske kyst: 135 km væk (Møns Klint)

Kilde: Bornholm.info og Brk.dk

Men de husker, at Josephine Hansens forældre begyndte at tage oftere og oftere til øen for at lede efter det helt rette sted at bo.

Sommetider var Josephine og Christian med, og en solskinsdag i 2016 så de en gård, som forældrene endte med at falde pladask for.

På en bakketop i Østermarie lå en firlænget, rød gård med sprossede vinduer. Flaget var hejst, og himlen var blå, da de kom forbi, husker det unge par.

I den store have var der klipper og frugttræer, og rundt omkring gården lå marker og enge.

Stedet var perfekt for Josephine Hansens forældre, der kort efter tog tilbage til øen, så gården indvendigt, skrev under på købsaftalen og fik nøglerne i hånden.

I juni 2016 bestilte forældrene et par flyttebiler og tog færgen til Bornholm for at blive der. Og de var ikke alene. Josephine og Christian flyttede med.

- Det var meget surrealistisk. Vi kendte ingen på øen, og vi havde intet job. Vi greb bare chancen, siger Josephine Hansen og fortæller, at flere af deres venner havde svært ved at forstå dem.

Josephines forældre købte en gård i Østermarie. Her boede Josephine og Christian sammen med forældrene i et halvt år, inden de fandt deres eget.
Josephines forældre købte en gård i Østermarie. Her boede Josephine og Christian sammen med forældrene i et halvt år, inden de fandt deres eget. Foto: Privatfoto, Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen

- De syntes, at det var lidt mærkeligt. Jeg tror, at mange kun ser Bornholm som en ferieø og forestiller sig, at der er helt dødt resten af året, siger hun, og Christian Kolding Feldthusen tilføjer:

- Ja, der var mange, der sagde: ”Bornholm? Hvad skal I der? Der er jo ikke engang mælk og internet”. Men vi kendte øen, og vi vidste, hvor fantastisk den er, så for os var det ikke en svær beslutning.

For stor en mundfuld

Det unge par flyttede ind i overetagen på Josephines forældres røde gård, og de var fulde af håb. På Bornholm kunne de udleve drømmen og starte deres eget bed and breakfast eller hotel, forestillede de sig.

Og allerede et par uger efter, at de var flyttet til øen, blev der pustet yderligere liv i deres drøm.

square to 16x9
Sandkaas Badehotel har udsigt til Østersøen, Christiansø og Gudhjem. Foto: Julius Waag / Julius Waag

Josephine Hansen så nemlig en annonce om, at Sandkaas Badehotel i Allinge var til salg. Et par dage senere satte de sig ind i deres lille, sorte bil og kørte mod den nordlige del af Bornholm.

Et stort "Til salg"-skilt stod plantet i forhaven ved det hvide badehotel, der lå lige ved vandet. Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen kørte ind på parkeringspladsen, slukkede for motoren – og blev siddende.

De åbnede ikke bildørene. I stedet betragtede de gennem bilruderne den drøm, som lå lige foran dem, men som alligevel virkede fuldstændig fjern og utilgængelig.

Her ligger Sandkaas Badehotel

- Det er lige det her, vi vil, tænkte vi. Men det var bare for mange penge, siger Josephine.

- Jeg tror også, at vi tænkte, at vi nok skulle have lidt mere erfaring. Det er jo en stor mundfuld at have et hotel. For mig var det en drøm, som lå langt ude i fremtiden. Noget, vi måske engang kunne gøre, når vi blev ældre, tilføjer hun og siger, at drømmen om et lille bed and breakfast virkede mere realistisk for dem.

Josephine og Christian endte derfor med at køre hjem uden at have set badehotellet indefra.

Kort efter blev hotellet solgt til nogle andre.

- Sådan en chance får man kun én gang i livet

Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen boede hos Josephines forældre i et halvt år, inden de i begyndelsen af 2017 købte et lille, rødt byhus på et gadehjørne i Nexø.

Både Josephine og Christian har altid været glade for Bornholm. Men Christian havde aldrig overvejet at bo på øen, før han mødte Josephine i 2012.
Både Josephine og Christian har altid været glade for Bornholm. Men Christian havde aldrig overvejet at bo på øen, før han mødte Josephine i 2012. Foto: Julius Waag / Julius Waag

Josephine Hansen arbejdede på det tidspunkt på et hotel, og Christian Kolding Feldthusen var i gang med at læse til pædagog.

Første del af drømmen var gået i opfyldelse – de boede på Bornholm – men de var ikke helt tilfredse.

For dagene gik, som de var gået derhjemme i Nordsjælland - med vasketøj, madlavning, nullermænd, lektier og overarbejde.

- Hverdagen var simpelthen bare rykket fra Allerød til Bornholm. Det var jo slet ikke det, vi ville, siger Christian Kolding Feldthusen.

Derfor brugte de aften efter aften foran computeren. Her søgte de efter steder, hvor de kunne åbne deres bed and breakfast og gøre drømmen til virkelighed.

De kiggede længe uden held, men en dag fandt Josephine Hansen en interessant annonce.

Sandkaas Badehotel, som de tidligere havde set på gennem bilruderne, søgte et nyt værtspar.

- Og så startede futtoget, som Christian Kolding Feldthusen siger.

De kontaktede banken, ringede til hotellets ejere, skrev en lang ansøgning, indhentede referencer og printede gamle anbefalinger ud. Det var nervepirrende, husker de.

square to 16x9
Normalt er det Josephine, der står i receptionen. Hun kan huske hver eneste gæst, som de har haft på hotellet, fortæller hun. Foto: Julius Waag / Julius Waag

- Sådan en chance får man kun én gang i livet. Det er jeg overbevist om. Og vi havde kun ét skud i bøssen, siger Christian Kolding Feldthusen og fortæller, at de i deres ansøgning brugte alle de fineste tillægsord, som de kunne komme i tanke om.

Da ansøgningen var skrevet, sendte de den afsted. Nu kunne de ikke gøre andet end at vente.

En altafgørende samtale over Facetime

Et par uger efter modtog Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen en mail fra ejerne af hotellet. De spurgte, om de ikke havde lyst til at facetime med dem.

Sandkaas Badehotel

 • Hotellet ligger i Allinge og har udsigt til Østersøen, Christiansø og Gudhjem.
 • Der er cirka 100 m til stranden.
 • Der er 15 værelser. Størstedelen er dobbeltværelser. På nogle af værelserne kan der bo op til fire personer.
 • Hotellet blev opført i starten af 1900-tallet af en tysk grossist, der brugte det som sommerbolig. Senere blev det til hotel.
 • Tidligere hed hotellet Det Hvide Hus, men i 2012 fik det navnet Sandkaas Badehotel.
 • Badehotellet blev solgt til de nuværende ejere i 2016.
 • Siden januar 2018 har Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen været værtspar.

Kilde: Sandkaasbadehotel.dk

- Facetime? Hvorfor skulle vi nu det? Jeg kan huske, at vi syntes, at det var lidt mærkeligt, men vi sagde selvfølgelig ja, siger Josephine Hansen.

Hun og Christian husker tydeligt, hvordan de gjorde klar til den vigtige samtale. De tog pænt tøj på – strøget skjorte og det hele, fortæller Christian Kolding Feldthusen.

Så satte de sig foran brændeovnen i deres stue. I baggrunden havde de stillet en buket blomster, som de nøje havde arrangeret. Alting skulle se fint, hyggeligt og ordentligt ud.

Sandkaas Badehotel
Sandkaas Badehotel Foto: Julius Waag / Julius Waag

På det lille sofabord foran dem stillede de et par æsker, som telefonen kunne stå lænet op ad. Her stod den i halvanden time, mens de talte med badehotellets ejere.

- Det var ligesom at være til eksamen. Jeg kunne næsten ikke tale. Stemmen dirrede af frygt og lykke. Men nok mest af frygt, fortæller Christian Kolding Feldthusen.

Afstemning

- Ja, tænk hvis vi kom til at sige noget forkert. Der var så meget på spil, tilføjer Josephine Hansen.

Heldigvis gik samtalen fint, syntes de. Og det var de tilsyneladende ikke de eneste, der syntes.

En mærkelig, men lykkelig aften

Aftenen efter Facetime-samtalen modtog de den mail, der fortalte dem, at de var blevet udvalgt til at være det nye værtspar på hotellet.

- Det var kæmpestort! Pludselig skulle vi drive et hotel, siger Christian Kolding Feldthusen.

Efter at de den aften havde læst mailen igen og igen, og efter at Josephine Hansen havde tørret glædestårerne bort, stod de op af sengen. De trak i tøjet og satte kurs mod det lokale værthus Den Gyldne Hane for at fejre den gode nyhed.

Men inden de nåede frem, ændrede de mening.

- Der var alt for lavt til loftet på Den Gyldne Hane. Vi kunne slet ikke være i os selv, siger Christian Kolding Feldthusen, og Josephine Hansen tilføjer:

- Vi kunne ikke holde noget ud. Vi havde så ondt i maven af lykke og glæde og forvirring.

square to 16x9
Josephine og Christian har tapetseret en væg i et enkelt værelse. De ville gerne gøre det i flere værelser, men det er simpelthen for stort et projekt, fortæller de. Foto: Julius Waag / Julius Waag

I stedet købte de en flaske champagne, nogle øl og noget chokolade og satte kurs mod Josephines forældre. Christian Kolding Feldthusen husker, hvordan hans hænder rystede, så han næsten ikke kunne køre bilen.

Imens ringede Josephine Hansen til sine forældre:

- De valgte os, sagde hun uden helt selv at kunne forstå, hvad det betød.

Resten af natten var der bobler i glassene og tusinde glade tanker i hovederne.

- Det var virkelig, virkelig en mærkelig aften. Det var slet ikke til at forstå. Tidligere havde vi kigget op på de store hoteller og tænkt: ”No way in hell, det kommer til at ske”. Men pludselig skete det altså, siger Christian Kolding Feldthusen.

- Det var en meget lykkelig tid, tilføjer han.

Velkommen til Sandkaas Badehotel

Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen blev ansat som værtspar på Sandkaas Badehotel den 1. januar 2018. Samtidig flyttede de ind i forpagterboligen, som hænger sammen med badehotellet.

Josephine og Christian sørgede for, at der blev bygget en ny og stor terrasse, hvor gæsterne nu kan sidde og nyde havudsigten.
Josephine og Christian sørgede for, at der blev bygget en ny og stor terrasse, hvor gæsterne nu kan sidde og nyde havudsigten. Foto: Privat / Privatfoto, Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen

Nu begyndte deres drøm for alvor. Men inden de var klar til at byde de første gæster velkomne, var der meget, der skulle ordnes.

De ville gerne sætte deres eget præg på hotellet, og efter deres mening trængte hotellet til en kærlig hånd.

De første par måneder gik derfor med at sætte i stand, rydde op, købe nye møbler, smide gamle ud og indrette hotellet, så det blev lige præcis, som de gerne ville have det.

Alle større beslutninger tog de i samarbejde med hotellets ejere. De lagde nyt gulv, malede, satte tapet op, fik lavet en ny, stor terrasse og planlagde, hvordan de skulle drive hotellet.

Og den 20. marts 2018 var de klar til at tage imod deres allerførste gæster.

Alt var klappet og klart. Der stod friske blomster på værelserne, og der lå små personlige hilsner på hovedpuderne.

Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen husker, hvordan de stod i den lyse reception – fulde af nervøsitet og spænding. Hvert andet øjeblik kiggede de ud af vinduerne for at se, om der mon var nogen på vej.

I alt fem personer checkede ind på hotellet den dag, og det unge kærestepar husker de første dage som værtspar som noget helt særligt.

square to 16x9
Christian har tidligere arbejdet som kok og er ansvarlig for at lave al maden på Sandkaas Badehotel Foto: Julius Waag / Julius Waag

Udenfor ruskede det i træerne. Det sneede og var bidende koldt, så gæsterne brugte meget tid på hotellet. De spiste sammen alle fem i Morgenstuen – både morgen og aften – og hyggede sig sammen i Pejsestuen, hvor der var tændt godt op i den lille pejs i hjørnet.

Imens lavede Josephine Hansen og Christian Kolding Feldthusen mad, ryddede op og gjorde alt, hvad de kunne for at forkæle deres gæster.

- Det var fantastisk. Det var så vildt pludselig at have det ansvar, og det var helt vildt hyggeligt, siger Josephine Hansen.

Ingen fridage – men det er det hele værd

Siden åbningen har der været masser af gæster på besøg, og Josephine og Christian har haft nok at se til. Faktisk har de ikke holdt en eneste fridag, siden de blev værtspar.

- Vi har knoklet uafbrudt. Det har virkelig været hårdt, og der er hele tiden noget, der skal ordnes, fortæller Christian Kolding Feldthusen.

- Jeg troede slet ikke, at man kunne holde til at arbejde så meget. Men det kan man åbenbart, når det er noget, man virkelig vil, tilføjer Josephine Hansen.

square to 16x9
Det rum, som Josephine og Christian er gladest for, er Morgenstuen. Her har de bl.a. lagt nyt gulv og malet cirka 30 stole hvide. Foto: Julius Waag / Julius Waag

Ud over et par rengøringspiger er det Josephine og Christian alene, der sørger for, at badehotellet kører rundt. Christian, som tidligere har arbejdet som kok, har ansvaret for køkkenet og madlavningen, mens Josephine, der tidligere har arbejdet på flere forskellige hoteller, har hovedansvaret for receptionen. Sammen ordner de alt andet praktisk.

Selvom de efterhånden glæder sig til en fridag, er de enige om, at det hårde arbejde betaler sig, og at det er det hele værd.

- Næsten alle vores gæster er så søde og hyggelige, og lige så snart der er en gæst, der har lidt positiv energi og siger: ”Hvor gør I det bare godt!”, så forsvinder alt det negative, siger Josephine Hansen.

Christian Kolding Feldthusen supplerer:

- Når jeg engang imellem lige finder tid til at stoppe op og trække vejret, tænker jeg: ”Hold kæft, hvor er vi altså seje!” Det er jo os, der har skabt det hele. Det gør mig enormt stolt.

Josephine og Christians gæstebog er fyldt med søde hilsner fra de gæster, der har besøgt hotellet i løbet af året.
Josephine og Christians gæstebog er fyldt med søde hilsner fra de gæster, der har besøgt hotellet i løbet af året. Foto: Julius Waag / Julius Waag

Om et par uger har parret for første gang i år to fridage. Dem skal de bruge på at sove længe, spise god mad og gå ture. Og så skal de prøve at se det hele lidt udefra.

- Når man er i det hele tiden, kan det være svært at forstå, hvad der sker. Og jeg tror egentlig ikke, at det helt er gået op for os endnu, at vi rent faktisk driver et badehotel, siger Christian Kolding Feldthusen og holder en tænkepause.

- Et badehotel… Altså, det er jo helt vildt, siger han så og tilføjer:

- I mange år troede vi, at drømmen om et badehotel var alt for stor. Men det viste sig at være inden for rækkevidde. Det handler nok bare om at tro på det. Hvis man ikke drømmer, opnår man i hvert fald ikke noget.

Sponsoreret indhold

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med en virksomhed eller organisation. Indhold af denne slags er markeret som 'Sponsoreret indhold', ligesom det fremgår, hvem indholdet er sponsoreret af.
Sponsoreret indhold produceres af den selvstændige afdeling TV 2 Branded Content uafhængigt af TV 2s øvrige redaktioner.