Test dig selv: Hvilken type passer du bedst sammen med?

Hvis du kender dig selv, er du allerede et stort skridt tættere på at finde dit gode match. Tag testen i bunden af artiklen.

Du har sikkert fået spørgsmålet. Og du har garanteret også stillet det selv.

- Hvem er din type? 

Og så ligger opremsningerne lige for: En mand i jakkesæt, en teatertype, sygeplejersken eller måske en landmand? 

Og spørger man Helle Jensen, der er personlig matchmaker, er det meget menneskeligt netop at gå efter en bestemt type i sit kærlighedsliv.  

- Hvis man har fundet ud af, at der er en bestemt type, man synes passer godt til en, så er det det, man går efter, siger hun og fortsætter:

- Men i mine øjne handler det mere om at spørge sig selv, hvorfor man falder for en bestemt type. De egenskaber og værdier, vi ofte forbinder med en type, finder du også i andre, når du er opmærksom på, hvad du gerne vil have i en partner.

Derfor peger hendes bedste råd til dem, som endnu ikke har fundet sit gode match, da også indad:

- Det handler om at finde ud af, hvem man egentlig selv er, og hvad der er vigtigt for en i forhold til personlige værdier og holdninger. 

Om matchmakeren

Helle Jensen har en baggrund som professionel headhunter, men besluttede for tre år siden at kaste sig over matchmaking, da hun mener, der er brug for en anden måde at date på.

Derfor er hun i dag matchmaker i firmaet My Perfect Match. 

Hendes matchmaking bygger på et spørgeskema med 200 spørgsmål, som fastlægger livsstils- og personlighedstype.

Svarene kombineres med gennemtestede teorier om forelskelse i en algoritme, som afgør det perfekte match. 

Samme erfaringer giver tryghed

Den gode partner er – ud fra de teorier Helle Jensen baserer sin matchmaking på – nemlig både en, der ligner dig og har de samme drømme og værdier som dig. Men det er også en, der indeholder sider af dig selv, som du bevidst eller ubevidst ønsker at udvikle.

Eksempelvis falder man teoretisk set for en, hvis opvækst ligner ens egen. Hvor det, man har med fra barnsben, minder om hinanden. Og hvor man finder det samme afsæt til, hvornår kærlighed og et parforhold føles godt.

- De lighedspunkter gør, at man føler sig hørt, set og forstået. Det giver trygheden til, at man forhåbentlig også tør lukke op for alt det, der ikke er så nemt, siger hun. 

Gå til konflikterne på samme måde

Derudover er det mest optimalt, at et par har det samme behov for nærhed, og at man er bevidst om, hvordan man kommunikerer og håndterer konflikter.

Man skal helst ville løse dem på samme måde som sin partner eller besidde en stor grad af forståelse for, hvordan den anden reagerer, lyder rådet fra Helle Jensen.

Til gengæld er det ikke altafgørende, om man er helt på den samme bane socialt. Et par kan godt fungere, selvom den ene er mere introvert end den anden, hvis bare man har lyst til at gå hinanden i møde.

Nedenfor finder du en test, der kan hjælpe dig til at blive lidt klogere på, hvad der er vigtigst for dig at have i en partner – og hvilke styrker og svagheder den personlighedstype har.

Test dig selv: Hvilken type passer bedst til dig?

  • Overordnet er det vigtigst for mig, at min partner:

  • Jeg vil helst, at min partner:

  • Det er vigtigst for mig, at min partner:

  • Når det nu skal være, ser jeg helst, at min partner har behov for at:

  • Jeg fungerer bedst med, at min partners humør:

  • Den dårligste vane min partner må have er, at han/hun:

  • Hvis vi har en konflikt, fungerer jeg bedst, hvis min partner:

  • Når min partner er på arbejde, finder jeg det mest tiltalende, hvis han/hun:

Inspireret af de ni klassiske personlighedstyper fra arketypeværktøjet 'Enneagrammet'. 

Karakteristika over personlighedstyperne er hentet fra RESKO, som uddanner i 'Enneagrammet'.