Dansker fik 35.000 ansøgninger til job på græsk ø - nu er det besat

Et jobopslag på Facebook gik viralt og halvanden måned senere forsøger danske Joan Bowell stadig at kæmpe sig igennem bjerget af ansøgninger.

-  Dette er ægte - og IKKE en joke. Jeg leder efter én, der vil styre mit græske kattehjem i mit fravær. Du skal tage vare på 55 katte og have overblik over dem alle. Du vil aldrig komme til at føle dig ensom i kattenes selskab, og det forventes af dig, at du vil bo med en lille håndfuld katte i dit hus.

Hvad jobannoncer angår, er danske Joan Bowells opslag på Facebook tilbage i august svært at slå.

Arbejdspladsens placering er ø-idyl med panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav på den græske ø Syros – en ø, Joan Bowell kalder for et lille paradis.

Lønnen er alle udgifter betalt plus lommepenge, og arbejdstiden er cirka fire timer om dagen.

Den eneste eventuelle hage er, at drømmejobbet kommer med 55 roommates – nogle unge, nogle gamle, men alle har brug for masser af kærlighed og opmærksomhed. Og nå ja, så er de alle sammen af den miavende slags.

Helt vildt

Til trods for, eller måske på grund af netop de 55 kattesamboer, har det enestående jobopslag fået mere end 35.000 ansøgere.

- Det er helt vildt og meget overvældende, siger Joan Bowell, der har måttet samle et hold på fem hjælpere til at læse alle de mange ansøgninger.

2000 ansøgninger mangler stadig her halvanden måned senere at blive læst.

- Vi skal nok få dem alle sammen læst, men det tager rigtig lang tid med så mange ansøgninger, og vi har læst nærmest i døgndrift, siden vi lavede opslaget, siger Joan Bowell.

Hun forklarer, at hun havde forventet måske 20 ansøgere, hvis de var heldige, og netop derfor opfordrede hun i Facebook-opslaget alle til at dele jobannoncen vidt og bredt.

Det ønske fik hun i den grad opfyldt. Mere end 34.000 gange er opslaget blevet delt.

Opmærksomhed fra verdenspressen

En søndag morgen, da Joan Bowell sammen med sin mand sad og spiste morgenmad med tv’et kørende i baggrunden, så de pludselig på BBC News historien om, hvordan deres jobopslag var gået viralt.

- Vi anede det ikke. Pludselig løb det som en steppebrand, og presse fra over hele verden skrev om os, siger Joan Bowell.

Historien om det utrolige jobopslag kørte i både japanske, amerikanske og danske medier.

'Mamma Mia'

Hvad årsagen til de mange ansøgere er, er Joan Bowell ikke sikker på, men ud fra de mange ansøgninger kan hun læse sig til, at der er en vis 'Mamma Mia'-effekt. Fortsættelsen til filmatiseringen af ABBA-musicalen af samme navn, der foregår på en lille, charmerende græsk ø.

- Filmen gik i biografen, samtidig med at vi postede opslaget, og der er da også flere, der har nævnt filmen i deres ansøgning, siger Joan Bowell.

Valget er dog allerede faldet på én højt kvalificeret kandidat. Den 63-årige Jeffyne Telson fra Californien. Hun har sit eget kattehjem i Santa Barbara og har arbejdet med katte i mere end 20 år.

Den amerikanske kattedame bliver dog kun i stillingen frem til killingesæsonen går i gang til foråret, hvor hun igen skal tilbage til sin mand, katte og alle de frivillige på hendes kattehjem i USA.

Det betyder også, at der stadig er håb for de øvrige 35.000, der også har søgt stillingen.

Eget realityprogram

Opmærksomheden på det lettere isolerede kattehjem på paradisøen er endnu ikke helt forbi, for også tv-verdenen har fået øjnene op for kattehjemmet, der gik viralt.

- Vi fik en dag en mail fra et stort amerikanske produktionsselskab, der er interesserede i at lave en dokumentar om kattehjemmet eller en serie, hvor de følger os i længere tid, fortæller Joan Bowell.

Der er endnu ikke underskrevet nogen aftale, men hun og hendes mand har været til to møder med selskabet i New York.

Håbet er, at de kan få lov at købe en gammel, faldefærdig tidligere feriekoloni for børn, der også ligger på øen Syros, som de så kan bygge om til et kæmpestort hjem for en lille del af øens mere end 13.000 katte.

- Her i Grækenland bliver katte af mange opfattet som rotter. Der bliver smidt syre på dem, de bliver smidt i havet, og næsten dagligt kan man finde plastikposer i skraldespanden med et kuld killinger i.