Landmand søger kærlighed

Succesfuld landmand har været single i syv år: - Jeg savner en at vågne op med

I miniserien ’Landmand søger kærlighed - historien om Thomas’ leder 28-årige Thomas Bertram efter en at dele livet med.

Det lå ikke i kortene, at Thomas Bertram skulle blive til noget.

Som helt ung var han med egne ord "klassens ringeste elev", og når han ikke blev ydmyget i timerne, følte han sig af og til mobbet i skolegården.

Så meget husker den i dag prisvindende landmand fra sin folkeskoletid. Resten står som en dis i hukommelsen.

- Det er en glemt tid i mit hoved. Noget, der er lukket ned og sendt i glemmebogen, fortæller Thomas Bertram.

I stedet husker han vendepunktet, da han i ottende klasse skiftede til en efterskole for ordblinde og bogligt svage elever.

Her opdagede Thomas Bertram, at det kunne være sjovt at gå i skole. Og så vendte det hele på en tallerken.

- Jeg tror, det var det her med at være på en efterskole og bo sammen med en masse unge mennesker, siger Thomas Bertram.

- Pludselig fandt jeg ud af, der ikke var noget galt med mig. At jeg var min egen største begrænsning og egentlig kunne opnå, hvad jeg ville. Det var meget sjovere.

Landmand søger kærlighed. Video: Jacob Carlsen

To store drømme

Siden har Thomas Bertram haft to store mål: At blive selvstændig og at stifte familie. Gerne med fire børn.

Det fortæller han i programmet 'Landmand søger kærlighed - historien om Thomas', som i december bliver sendt i to afsnit på TV 2. Her løfter han også lidt af sløret fra sin turbulente fortid.

Programmet har også tidligere været sendt i ni mindre afsnit på TV 2 PLAY under titlen 'Landmand søger kærlighed - den unge landmand'.

Serien udspringer, som titlen afslører, fra TV 2s populære datingprogram ’Landmand søger kærlighed’, og ligesom her ligger fokus først og fremmest på at finde drømmekvinden.

- Det der at have en at vågne op med og dele hverdagen med. Man kører træt i det uden, siger Thomas Bertram.

For i en alder af blot 28 år har Thomas Bertram allerede nået sit første mål om at blive selvstændig.

Hæder og opfindsomhed

I den folkeskole, han kom fra, havde Thomas Bertram været klassens bundprop. Nu blev han på sin nye efterskole pludselig for fagligt dygtig til at kunne fortsætte.

Derfor flyttede han videre til endnu en efterskole. Og da niende klasse også blev en succes, valgte han at tage tiende med et helt tredje sted.

- For mig står hvert af de tre år for noget godt. Det første år er for selvtillid, det næste for at lære, og det tredje år står for venskaber, siger Thomas Bertram.

I dag er den unge landmand nået længere, end han selv troede, var muligt. Som 27-årig blev han nemlig selvstændig ejer af 30 hektar nordjysk landbrugsjord – svarende til 42 fodboldbaner.

Her boltrer 110 økologiske søer og smågrise sig i mobile svinehytter, som den unge gårdejer fra Jerslev selv har opfundet og udviklet. En idé, der i 2017, sikrede ham hæderstitlen som ’Årets Unge Landmand’.

Diplomet hænger stadig hjemme i det 200 kvadratmeter store stuehus. Og i en lade hos hans nærboende forældre står mere end 80 traktorer – fra Ford til Porsche – som Thomas Bertram har samlet og istandsat med sin far.

Med nogle af maskinerne har han tidligere taget danmarksmesterskabet i veteranpløjning tre år i træk, og i år har han hjulpet organisationen Landboungdom med at afholde både dansk og nordisk mesterskab i pløjning.

Men særligt én ting mangler stadig i Thomas Bertrams driftige liv: En kæreste at dele det hele med.

- Min drøm er at danne familie. Gerne indenfor den nærmere fremtid, siger Thomas Bertram.

- Men pigerne hænger jo ikke på træerne herude.

Landmand søger kærlighed

Mens Thomas Bertram har haft kometfart på sin landmandskarriere, er kærlighedslivet sakket agterud.

Efter sin uddannelse som landmand var han ellers ikke bleg for at tage to år til Australien for at passe Angus-køer. Heller ikke for at banke på døre i Vendsyssel i jagten på jord, der var til leje, eller en gård, der var til salg.

Men kærligheden har han haft anderledes svært ved at finde frem til.

Derfor meldte hans venner ham nytårsaften til TV 2-programmet ’Landmand søger kærlighed’, hvor en række landmænd, ligesom Thomas Bertram, leder efter den eneste ene.

- Nu har han fået opfyldt én af sine drømme: At blive selvstændig landmand. Så nu mangler han da en kæreste i huset, fortæller vennen Christian Klevin Koefoed, som har kendt Thomas Bertram siden landbrugsskolen.

Samme toner lyder fra veninden Hanna Skov Olsen fra den tiende klasses efterskole, som for Thomas Bertram står for venskaber:

- Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor Thomas ikke har fundet en kæreste endnu. For han er så åben og kan snakke med alt og alle, siger hun.

Håbet om drømmekvinden

Thomas Bertram kom imidlertid ikke med i ’Landmand søger kærlighed’ – som sådan.

Som noget helt nyt kunne seerne i stedet følge hans jagt på drømmekvinden i miniserien ’Den unge landmand’, der i ni selvstændige, korte afsnit blev vist på TV 2 PLAY.

I december bliver den serie så vist på tv under titlen 'Landmand søger kærlighed - historien om Thomas'. Denne gang samlet i to længere afsnit.

Selv er Thomas Bertram ganske stolt og tilfreds med at have fået sin egen sammenhængende serie. Men efter næsten syv år som single håber han stadig mest af alt på at finde sin helt egen udkårne.

- Formålet med at være med er jo at prøve at finde en kæreste. Så hvordan det bliver vist, har jeg egentlig ikke bekymret mig så meget over, siger Thomas Bertram.

Til gengæld føler han sig overbevist om, at udfordringen nok skal lykkes:

- Det at komme på efterskole blev et boost til at komme i nogle nye rammer. Derfor står jeg her i dag som landmand. Nu står jeg så og drømmer om drømmekvinden.

Følg Thomas Bertrams jagt på kærligheden på TV 2 kl. 20.35 tirsdag den 11. december og tirsdag den 18. december.

Du finder også udsendelserne på TV 2 PLAY.