Guide: Det skal du lave i efterårsferien

Vi har samlet et koncentrat af de tilbud, man kan lave i efter√•rsferien, hvad enten den skal v√¶re voksen-, b√łrnevenlig eller lidt af det hele.

Der er rigeligt med muligheder for at komme ud at nyde ferien og det gode vejr med en masse udend√łrs aktiviteter. 

DMI lover lunt og stort set t√łrt vejr hele efter√•rsferien, s√• for dem, der har fri, kan vejret ikke bruges som undskyldning for at blive indend√łre. 

Vi har samlet en r√¶kke bud p√•, hvad du kan f√• tiden til at g√• med her i efter√•rsferien, og der er garanti for, at du ikke beh√łver at kede dig. 

Guide: Få inspiration til aktiviteter i efterårsferien

 1. Den b√łrnevenlige

  Onkel Reje på Bakken

  Han lugter og er ligeglad. DR Ramasjangs Onkel Reje st√•r klar hver dag i efter√•rsferien (13.-21. oktober) p√• Bakken, hvor ferieb√łrn og deres for√¶ldre kan se ham ganske gratis klokken 13 p√• Friluftsscenen. 

  Dr√łmmeskibet Elsinore

  M/S Museet for S√łfart i Helsing√łr gemmer p√• et ikke mindre end 400 kvadratmeter stort legeunivers ‚Äď legemotorskib Dr√łmmeskibet. Kravl ind i motorrummet, og tjek at alt virker. Hj√¶lp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. S√¶t gang i maskintelegrafen, n√•r skibet skal op i fart ‚Äď og pr√łv at holde balancen i messen, n√•r det hele gynger. Kravl helt op i st√¶vnen, og hold √łje med hajer og s√łuhyrer ‚Äď eller tag en slapper i s√łmandens h√¶ngek√łje, mens I navigerer efter stjernerne.

  B√łrn har gratis adgang til Dr√łmmeskibet og resten af museet.

  Æbleræs

  √Üblefl√¶sk, glaserede √¶bler, friskpresset √¶blemost og kassevis af √¶bler bliver l√łrdag den 13. oktober solgt over skibssiderne ved Maritimt Center i Svendborg

  Klokken 9.00-15.00 l√¶gger tr√¶skibene til ved Sejlskibsbroen, hvor skipperne kappes om at s√¶lge √¶bler over skibssiderne. Havnepladsen omdannes til et efter√•rsmarked. √Übler presses til most, de √¶r√łske pandekager st√•r og syder p√• store pander, og der er boder med alt godt fra √łhavet. Igen i √•r er der gratis glaserede √¶bler til b√łrnene. Indenfor i det hyggelige pakhus er der musik og mulighed for at k√łbe √¶blefl√¶sk, √łl og vand, kaffe og kage. Kom til sildebord med skipperne klokken 13, hvor bordene d√¶kkes op til sildebord, hvor alle er velkomne til at fejre afslutningen p√• s√¶sonen sammen med skippere og bes√¶tninger fra alle tr√¶skibene. 

 2. Den (u)hyggeligt sjove for modige b√łrn

  Halloween i Odense ZOO

  Kom og nyd de smukke efter√•rsfarver, og se haven udsmykket med gr√¶skar, fakler og pynt i massevis.

  Programmet er fyldt med sjove og (u)hyggelige aktiviteter for b√•de b√łrn og voksne. Giv gr√¶skar til dyrene, smag p√• melorme, tag med Halloween-ekspressen eller bes√łg dyrekirkeg√•rden og det hjems√łgte zombiehus. 

  Hver dag i hele efterårsferien.

  M√łd en rigtig heks

  S√łndag den 14. og torsdag den 18. oktober klokken 14.00 - 16.00 tager heksen Dannie Druehyld imod g√¶ster i sit v√¶rksted i Rebildcentret.

  Man ved aldrig, hvad der kan ske, n√•r man bes√łger Danmarks eneste professionelle heks Dannie Druehyld i hendes v√¶rksted i Rebildcentret.

  M√•ske l√¶rer hun dig at holde sp√łgelserne fra livet ved hj√¶lp af s√¶rlige urter, og m√•ske viser hun dig, hvordan du laver en heksekost, s√• du kan feje onde √•nder og d√•rlig stemning v√¶k, og m√•ske falder der en uhyggelig historie af - eller to....

  Halloween i Tivoli Friheden

  Parken invaderes hele efter√•rsferien af hekse, sp√łgelser, monstre og hundredvis af edderkopper. L√łber det allerede nu koldt ned ad ryggen p√• dig, s√• fortvivl ikke, for mellem alt det uhyggelige har parken s√łrget for velkendte ansigter og hyggelige aktiviteter.

  Der er ingen grund til at stresse over at n√• alting p√• √©n dag. N√•r du f√łrst har k√łbt turb√•nd til Halloween i Friheden, har du entr√© og turb√•nd hele ugen, hvis bare du beholder turb√•ndet p√• armen.

  Magiske Dage Odense

  Harry Potter-feberen raser i hjertet af Odense i efter√•rsferiens sidste dage fra torsdag til l√łrdag. Besv√¶rgelser vil flyve gennem luften, magiske skikkelser kan tr√¶ffes p√• hvert et gadehj√łrne, og tusindvis af sm√• og store Harry Potter-fans kan sammen overv√¶re quidditch-turneringen n√• internationalt niveau.         

  Find hele programmet, og læs seneste nyt på festivalens officielle hjemmeside.

  Flakhaven 1, 5000 Odense C

 3. Den voksne

  √ėsterssafari

  Tr√¶k en gammel sweater p√•, hop i et par waders og kom i n√¶rkontakt med helt friske √łsters. P√• Dansk Skaldyrcenter i Nyk√łbing M 13.-14. oktober.

  Der vil også blive givet gode råd til, hvordan man åbner og tilbereder delikatesserne samt undgår dårlig mave.

  Man tilmelder sig arrangementet gennem Mors√ł Turistbureau.

  Inkluderet i prisen er l√•n af waders, spand, net med mere, et glas vin + opskrifter og en masse √łsters, som du selv har samlet.

  Spaophold hos ’naboen’

  Ska‚Äô der v√¶re spa, s√• la‚Äô der v√¶re spa. Et bud p√• den b√łrnefri spaoplevelse kunne v√¶re i det allersydligste af Sverige. Her ligger Ystad Saltsj√∂bad f√• minutters gang fra √ėsters√łen og bare 45 minutters k√łrsel fra √ėresundsbron. Her er muligheder for selvfork√¶lelse, afslapning og wellness.

  Bilmesse og brugtmarked

  Find alt fra Alfa til Zodiac-dele, d√¶k, interi√łr og andre sp√¶ndende ting til hobbyv√¶rkstedet.

  Danmarks st√łrste salgsmesse og udstilling af specialbiler i Fredericia k√łrer afsted 20.-21. oktober. P√• messen er der mellem 300-400 specielle biler, som er til salg og kan k√łbes direkte af ejeren, 150 stande med knallerter, motorcykler og reservedele ‚Äď nyt og brugt. Desuden vil der v√¶re cirka 100 kr√¶mmer- og samlerstande med antikviteter, gamle modelbiler og leget√łj, skilte, husger√•d, t√łj, l√¶dervarer, hobbyartikler og partivarer. Der vil v√¶re et k√łreteknisk anl√¶g med opvisninger og mulighed for at f√• ture i specialbilerne. 

  Messen har cirka 700 stande fordelt over 28.000 kvadratmeter indend√łrs - s√• der er god mulighed for masser af oplevelser og fordybelser.

  Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

 4. Den loppede

  Br√łrup Marked

  Oplev den √¶gte markedsstemning med husdyrauktionen og stort kr√¶mmermarked hver fredag fra klokken 08.00 ‚Äď 14.00.

  Markedet best√•r af kr√¶mmermarkedet udend√łrs og i flere store haller indend√łrs, Det indre Marked samt Br√łrup Husdyrauktion.

  Klokken 12.00 starter husdyrauktionen, hvor landm√¶nd og handelsfolk p√• bedste traditionelle auktionsman√©r og i en hektisk atmosf√¶re k√łber og s√¶lger kalve, k√łer og tyre. Man m√• gerne overv√¶re husdyrauktionen, men vinker du, kan du pludselig v√¶re den heldige ejer af en malkeko.

  Gode handler fejres i Markedsrestaurationen over et solidt m√•ltid med k√łd og sovs i rigelige m√¶ngder.

  Markedsvej 4, 6650 Br√łrup

  Vig Tuske- & Kræmmermarked

  F√• afpr√łvet dit handelstalent, n√•r der "pruttes" om priserne ved det store og stemningsfulde kr√¶mmermarked, som har eksisteret i mere end 25 √•r. Der er altid mellem 80 og 120 kr√¶mmere fordelt p√• 2 markedspladser - midt i byen og ved siden af SuperBrugsens parkeringsplads. √Öbent hver l√łrdag, samt onsdag den 17. oktober fra 9-14 ved Vig Stationsvej 9.

  Loppemarked i Viby Centret

  S√łndag den 14. oktober fra 11-14 st√•r 75 loppeister i alle aldre klar til at s√¶lge alt mellem himmel og jord i centrets overd√¶kkede gade.

  Er du blandt de f√łrste 300, er der gratis kaffe og kage.

  Viby Ringvej 10, 8260 Viby J

  Bagagerumsmarked i Aalborg

  Har du en masse ting, du gerne vil s√¶lge? Er du samtidig ogs√• p√• jagt efter nye brugte ting til hjemmet? S√• skal du tage til bagagerumsmarked i Aalborg, der afholder √•rets sidste marked 14. oktober 2018 klokken 9-15.

  Markedet holder til p√• Dyrskuepladsen i Aalborg SV og er Skandinaviens st√łrste bagagerumsmarked med 400 stadepladser og op til 35.000 bes√łgende pr. markedsdag.

  Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV.