Landmand søger kærlighed

Tv-deltager i tårer under optagelserne - kunne ikke forelske sig på fjernsyn

Thea Glashoff havde svært ved at gennemskue sine følelser i ’Landmand søger kærlighed’.

- Lad os lige se videoerne.

22-årige Thea Glashoffs roomie var nysgerrig på det nye hold af landmænd, som skulle medvirke i 'Landmand søger kærlighed'. Thea selv havde aldrig set et helt afsnit af datingprogrammet.

Men hurtigt fik de to veninder gang i de små præsentationer af de forskellige landmænd. Og 25-årige Troels Hymøller så sød ud. Sæsonens gæve vestjyde med lyst hår og rødt skæg lod til at være en fyr, Thea Glashoff havde meget til fælles med.

- Jeg kunne jo lige så godt tage chancen, siger hun.

Thea Glashoff havde besluttet, at 2018 skulle være oplevelsernes år. Derfor gjorde hun det bare. Skrev til Troels fra Skjern. Og pludselig hastede hun sig gennem alle sæsoner af 'Landmand søger kærlighed'.

Hun skulle finde ud af, hvad I alverden hun havde meldt sig til. Noget hun siden hen, mærkede på egen krop.

For mange piger om samme mand

Thea Glashoff blev nemlig en af de fem piger, som fik lov til at date Troels Hymøller på fjernsyn. Og hun kom langt.

Hun flyttede ind på hans gård i en uge sammen med to andre piger og var den sidste, landmanden valgte fra, inden han inviterede sin favorit med videre til programmets finale: Den romantiske weekend.  

Men det, der blev et af højdepunkterne i Theas oplevelsesrige år, sendte hende også ud i et dilemma, hun aldrig havde stået i før. Det blev så intenst, at hun brød grædende sammen under optagelserne og overvejede at trække sig.  

For Thea Glashoff var det nemlig svært at forsøge at forelske sig på fjernsyn – især fordi andre piger prøvede at forelske sig i den samme fyr på samme tid. 

Jeg følte mig bare malplaceret til sidst

Thea Glashoff

Det måtte hun sande, da hun så romantikken blomstre mellem Troels og Nadine. 

- Nadine begyndte at røre lidt ved ham, når hun gik forbi. Lige en hånd i håret eller på skulderen. Bare sådan nogle små ting, som man bider mærke i, fordi det var noget, man selv ville have gjort, hvis man havde følelser for ham, siger Thea Glashoff til TV 2.

Hun var ikke jaloux. Nærmere irriteret og forvirret. For selvom hun ikke var forelsket i Troels endnu, ville hun gerne prøve at blive det. 

- Det var absurd at skulle gå og tænke: ”Jeg skal virkelig lære den her fyr at kende”, og så se en anden pige lære ham endnu bedre at kende og flirte med ham, siger hun og fortsætter:

- Jeg følte mig bare malplaceret til sidst. Jeg følte mig jo som et tredje hjul, og til sidst mistede jeg lidt lysten til at kæmpe.

Presset af at skulle tale om følelser

Det kom så langt, at Thea Glashoff på en af optagedagene på Troels’ gård ikke kunne holde tårerne tilbage.

Hun understreger, at det ikke havde noget med produktionen at gøre, men at det snarere var en personlig krise, som fik hende til at knække sammen. 

Den kom, da feltet af tilbageværende piger gik fra tre til to. Indtil da havde det bare været sjovt. Men her gik det for alvor op for hende:

- Åh gud, det er en konkurrence om, hvem der har bedst kemi med Troels, gengiver Thea Glashoff.

Som en naturlig del af at optage et tv-program, skulle Thea tale om sine følelser, mens kameraet rullede. Men hun følte ikke, hun havde den tid, hun behøvede, til at mærke efter og få styr på dem. Samtidig var hun langt væk fra veninderne i København, som hun plejer at vende ting med, når hun er i tvivl. Derfor gik hun lidt i panik. 

Var sommerfuglene der egentlig? Og havde hun lyst til det, som nu var tæt på at ske? At hun kunne blive den sidste pige tilbage. 

- Jeg vidste ikke, hvor jeg stod, og hvilken følelse jeg skulle finde frem på kamera. Jeg kunne ikke finde ro, siger hun.

Godt, nogen blev forelskede

Derfor fik hun lov til at ringe hjem til sin roomie fra gården i Skjern, stortudende, så hun kunne få afklaring på sine følelser.

Og det hjalp. Hun kom frem til, at landmanden nok alligevel ville vælge Nadine, og at hun derfor ikke behøvede presse sig selv til at føle en masse. Derfor kunne hun nyde de sidste dage på gården.

Hun kunne derfor lettet ønske de to andre en god romantisk weekend, da Troels Hymøller havde truffet sit valg. 

- Det gjorde mig oprigtigt glad, at selvom Troels og jeg ikke var faldet for hinanden, så var han forelsket i en anden, som også var forelsket i ham, siger hun og fortsætter:

- Jeg ville bare være så ærgerlig over, hvis der ikke var nogen, der blev forelskede. Det er jo det, der er hele meningen med det hele. 

Bedre til at sige fra

Når Thea Glashoff i dag taler om episoden på gården i Skjern, begynder hendes stemme stadig at ryste.  

Aldrig før har hun oplevet at blive så overvældet af sine egne følelser, som hun blev i 'Landmand søger kærlighed'. Alligevel husker hun tilbage på sin medvirken som en rigtig god oplevelse. 

- Det er et af højdepunkterne i mit år, for selv om det var følelsesmæssigt hårdt på et tidspunkt, ser jeg det stadig som en kæmpe oplevelse, siger hun. 

Jeg vil gerne lytte mere til min mavefornemmelse

Thea Glashoff

Hun fandt ikke kærligheden, men hun fandt gode venner. Alle fem piger, der datede Troels, har i dag en fælleschat på Facebook, hvor de skriver sammen. Derudover har hun også fået et nyt nytårsforsæt for 2019:

Hun vil blive bedre til at mærke efter. 

- Jeg vil gerne lytte mere til min mavefornemmelse og være mere ærlig og klar omkring, hvordan jeg har det, så jeg kan være mere fattet i diverse situationer, tage tvivlen i opløbet og ikke ende med at blive forvirret og bryde sammen, siger Thea Glashoff.

Den 22-årige københavner har nu besluttet at kaste sig ud i en ny udfordring. Hun skal være værnepligtig fra februar og et år frem. 

- Jeg vil gerne sætte mig selv i nogle situationer, som jeg ikke er vant til at stå i. Den her bliver måske lidt mere fysisk, så det er svært at sige, hvordan jeg vil reagere på det, slutter hun. 

Følg 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 PLAY eller hver tirsdag klokken 20 på TV 2.